БиХ још није укинула санкције Ирану

Ирански амбасадор у БиХ Сејед Хосеин Рајаби информисао је гувернера Централне банке /ЦБ/ БиХ Сенада Софтића да је Иран заинтересован за обнављање економске сарадње са БиХ и о препрекама на које ова земља наилази у БиХ и након укидања санкција.

Босна и Херцеговина 23.05.2016 | 16:10
БиХ још није укинула санкције Ирану

Из ЦБ саопштено је да је Рајаби истакао да БиХ још није укинула санкције Ирану и да су препреке за сарадњу и реализацију могућих будућих пројеката присутне и у банкарској сфери.

Он је навео да се већина иранског увоза из БиХ, прије увођења санкција, односила на кокс, те додао да постоји заинтересованост ове земље за увоз боксита и инвестирање у сектор туризма.

Према његовом мишљењу, предуслов будуће сарадње је омогућавање платног промета и банкарских гаранција између потенцијалних партнера из БиХ и Ирана.

Софтић је истакао да ће ЦБ, у оквиру законских могућности, учинити што је потребно како би економска сарадња двије земље била омогућена.

Ирански амбасадор упознао је Софтића о интензивираном процесу сарадње Ирана са земљама Европе и свијета, након укидања санкција овој земљи.

Извор: Срна

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Робин Худ

23.05.2016 15:15

Можда наша дипломатија још није примјетила да су санкције укинуте?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карадоз

26.05.2016 10:31

Санкције БиХ Ирану су довеле до колапса привреде у тој земљи. УСА Амбасада у Сарајеву цини све да се исте укину и тако се помогне напаценом Иранском народу.