"НАТО и Русија - као у вријеме хладног рата"

Кремљ је забринут због ширења НАТО-а ка руским границама, изјавио је портпарол руског предсједника Дмитриј Песков.

Свијет 23.05.2016 | 15:50
"НАТО и Русија - као у вријеме хладног рата"

Песков је рекао да Русија види НАТО као средство за конфронтацију, јавила је агенција Тасс.

"НАТО је инструмент за стварање сукоба. Нихов допринос паневропској безбједности и стабилности је споран", казао је он.

Песков је рекао да Русија жали због ширења присуства НАТО-а према њеним границама.

"То је забрињавајуће за Москву и разлог је за серију предвидљивих, систематских и узастопних корака за очување сопствених интереса у постојећим околностима", навео је Песков.

Он је казао да се НАТО труди да очува хладноратовску реторику и да, по свему судећи, то вријеме није остало у прошлости.

"Реторика се крупним корацима враћа у вријеме за које смо мислили да је остало иза нас", нагласио је Песков.

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг изјавио је раније да ће предстојећи самит Алијансе у јуну бити прекретница у безбједносној политици и да ће произвести главне закључке о томе како се прилагодити новој безбједносној ситуацији.

"Морамо да појачамо присуство НАТО-а у источној Европи, то ће бити мултинационално", изјавио је Столтенберг и додао је да би то било јасан знак да ће Алијанса реаговати у случају напада на неку од њених чланица.

Извор: Бета

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

СОТОНСКА ОРГАНИЗАЦИЈА НАТО

23.05.2016 15:08

ОВИ ИЗ НАТО САМО ИЗУМИШЉАЈУ ПОТРЕБЕ И ОПРАВДАНОСТ ЗА ПРИСУСТВО У ЕВРОПИ , ПОСЕБНО ИСТОЧНОЈ. ЈАСНО ЈЕ ШТА ОНИ ХОЋЕ. ЛИЦЕМЈЕРСТВО ЈЕ ВИШЕ НЕГО ОЧИГЛЕДНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

врс рви

24.05.2016 08:25

Све су ово потези очајника кратког даха. Свјесни су они и већ су њихови генерали изјавили да НАТО нема никакве шансе против Русије. Поготво немају одговор против руских ракетних система. Будући да су се развукли до Кине смјешно је говорити шта би се десило. Ово је само циљ да се "одеру" ове јадне државе. Прочатих да их много коштају војници које имају па ће отићи на храну код ових источноевропских чланица.

ОДГОВОРИТЕ