Измјене у Градској управи Бијељине

На данашњој сједници Скупштине града Бијељине смијењени су начелници одјељења за урбанизам и инспекцијске послове, те директор Аграрног фонда. Нова опозиција у Градској скупштини најавила је и тужбе због, како тврде, нелегалне 42. сједнице Скупштине када су и почеле смјене. Одборници су донијели и одлуку о оснивању ЈУ Градског позоришта "Семберија - Бијељина".

Република Српска 23.05.2016 | 14:40
Измјене у Градској управи Бијељине

Пљуште смјене у бијељинској градској управи. Фотеље се једнима измичу, а другима додјељују. Одборници новоформиране већине су изгласали да се са мјеста начелника Одјељења за урбанизам смијени Миладин Ракић, а на његово мјесто именује Милорад Деспотовић. Он је поднио оставку на мјесто начелника Одјељења за инспекцијске послове, а на ту позицију именован је Огњен Ђука. Смијењен је и директор Аграрног фонда Иван Стевић, а на то мјесто као вршилац дужности постављен је Славиша Глигоревић. Представници опозиционих партија ни данас нису присуствовали скупштинском засједању, изузев шефа Клуба одборника СДС-а Јована Гајића који је предложио да се не усвоји записник са претходне сједнице:

"Постоје необориви докази да је било низ неправилности: кршење пословника и рада који је био нелегалан", објашњава шеф Клуба одборника СДС-а Јован Гајић. Већ су покренути одређени судски спорови - смјена начелника за финансије Милорада Софренића и замјеника градоначелника Хусе Зечкановића.

"Нелегална је смјена замјеника градоначелника и ја је нисам прихватио и нећу прихватити све друге. Рекао сам да ћу им написати писмо и упозорити ако и даље буду имали 16 одборника и ако буду вршили смјене, тамо где прекрше закон нецу га испоштовати и бице то судски епилог", истиче градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

И док је на једној страни трајала сједница Скупштине града која је гласала и смјењивала, опозиција је ван локалног парламента оцијенила да ће актуелне смјене само нанијети штету грађанима и да ће наступити опструкција започетих пројеката.

"Знате да је канализација у питању, да је у питању канал Јања, индустријска зона; смислили су позориште, а зато су циркус у граду направили", истиче одборник НДП-а Перица Спасојевић.

"Ниједан директор, ниједан члан УО не може бити смјењен легално ако су извјештаји усвојени. Баш ме интересује како ће ова новонастала “скупштинска већина” објаснити грађанима како ради за њих када су на дневном реду само кадровске смјене. Прије мјесец дана извјештај Аграрног фонда једногласно је усвојен, а данас ти одборници покрећу смјену директора", закључује предсједник Градског одбора ПДП-а у Бијељини.

Градоначелник Бијељине увјерава да Градска управа наставља да функционише без проблема. Ја сам најодговорнији за њено функционисање, а ове политичке смјене неће бити легалне", рекао је Мићић.

БН телевизија