Izmjene u Gradskoj upravi Bijeljine

Na današnjoj sjednici Skupštine grada Bijeljine smijenjeni su načelnici odjeljenja za urbanizam i inspekcijske poslove, te direktor Agrarnog fonda. Nova opozicija u Gradskoj skupštini najavila je i tužbe zbog, kako tvrde, nelegalne 42. sjednice Skupštine kada su i počele smjene. Odbornici su donijeli i odluku o osnivanju JU Gradskog pozorišta "Semberija - Bijeljina".

Republika Srpska 23.05.2016 | 14:40
Izmjene u Gradskoj upravi Bijeljine

Pljušte smjene u bijeljinskoj gradskoj upravi. Fotelje se jednima izmiču, a drugima dodjeljuju. Odbornici novoformirane većine su izglasali da se sa mjesta načelnika Odjeljenja za urbanizam smijeni Miladin Rakić, a na njegovo mjesto imenuje Milorad Despotović. On je podnio ostavku na mjesto načelnika Odjeljenja za inspekcijske poslove, a na tu poziciju imenovan je Ognjen Đuka. Smijenjen je i direktor Agrarnog fonda Ivan Stević, a na to mjesto kao vršilac dužnosti postavljen je Slaviša Gligorević. Predstavnici opozicionih partija ni danas nisu prisustvovali skupštinskom zasjedanju, izuzev šefa Kluba odbornika SDS-a Jovana Gajića koji je predložio da se ne usvoji zapisnik sa prethodne sjednice:

"Postoje neoborivi dokazi da je bilo niz nepravilnosti: kršenje poslovnika i rada koji je bio nelegalan", objašnjava šef Kluba odbornika SDS-a Jovan Gajić. Već su pokrenuti određeni sudski sporovi - smjena načelnika za finansije Milorada Sofrenića i zamjenika gradonačelnika Huse Zečkanovića.

"Nelegalna je smjena zamjenika gradonačelnika i ja je nisam prihvatio i neću prihvatiti sve druge. Rekao sam da ću im napisati pismo i upozoriti ako i dalje budu imali 16 odbornika i ako budu vršili smjene, tamo gde prekrše zakon necu ga ispoštovati i bice to sudski epilog", ističe gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

I dok je na jednoj strani trajala sjednica Skupštine grada koja je glasala i smjenjivala, opozicija je van lokalnog parlamenta ocijenila da će aktuelne smjene samo nanijeti štetu građanima i da će nastupiti opstrukcija započetih projekata.

"Znate da je kanalizacija u pitanju, da je u pitanju kanal Janja, industrijska zona; smislili su pozorište, a zato su cirkus u gradu napravili", ističe odbornik NDP-a Perica Spasojević.

"Nijedan direktor, nijedan član UO ne može biti smjenjen legalno ako su izvještaji usvojeni. Baš me interesuje kako će ova novonastala “skupštinska većina” objasniti građanima kako radi za njih kada su na dnevnom redu samo kadrovske smjene. Prije mjesec dana izvještaj Agrarnog fonda jednoglasno je usvojen, a danas ti odbornici pokreću smjenu direktora", zaključuje predsjednik Gradskog odbora PDP-a u Bijeljini.

Gradonačelnik Bijeljine uvjerava da Gradska uprava nastavlja da funkcioniše bez problema. Ja sam najodgovorniji za njeno funkcionisanje, a ove političke smjene neće biti legalne", rekao je Mićić.

BN televizija