Чеда Јовановић: У владу? Наравно!

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић изјавио је након консултација о формирању нове владе да је спреман да разговара са Александром Вучићем о будућој влади.

Србија 23.05.2016 | 14:20
Чеда Јовановић: У владу? Наравно!

Међутим, он није прецизирао да ли је спреман да постане њен део.

Јовановић је новинарима после консултација с председником Србије Томиславом Николићем рекао да коалиција ЛДП-СДС-ЛСВ не инсистира на уласку у владу, већ на конципирању другачије политике која ће имати снагу да демократизује друштво, бескомпромисно води Србију ка ЕУ и нормализује њен однос са суседима.

"За нас је кључна оријентација земље и способност да се води другачија политика. Ја не могу да седим на две столице - пре подне у Москви, а после подне у Бриселу, али мислим да смо дошли до краја те политичке дволичности", рекао је Јовановић.

Лидер ЛДП-а је рекао и да још није разговарао са Вучићем али и да ће се одазвати ако тај позив добије.

"Не желим да враћам земљу у деведесете. Ми се боримо за Србију у којој ће власт и опозиција имати нормалне односе. Ако ме Вучић позове разговараћу са њим и о томе обавестити партију", навео је Јовановић.

На питање да ли је спреман да уђе у Владу Србије, Јовановић је рекао: "Наравно, зато се бавим политиком, али у коју владу - питање је".

Упитан зашто данашњим консултацијама нису присуствовали коалициони партнери Борис Тадић и Ненад Чанка, Јовановић је казао да у оквиру те коалиције постоји нормална сарадња, као и да су водили разговоре о садржају онога што су изнели на консултацијама код председника Србије.

После састанка са представницима коалиције СДС-ЛДП-ЛСВ, на консултације код Николића дошли су Демократска странка Србије (ДСС) и покрет Двери, које представљају председница ДСС-а Санда Рашковић Ивић, председник Двери Бошко Обрадовић и будући посланик Миладин Шеварлић. ДСС-Двери у Скупштине Србије имају 13 посланика.

Извор: Б92

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Нормално

23.05.2016 13:45

Ако владу гледамо као тим најнормалније је да спортиста попут Цеде удје унутра. Ако опет гледамо ту комсијско кумовску линију Ципуљици нису пуно далеко од Петровца одакле су Цесини или јос конкретније од Мостара одакле му је зена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

23.05.2016 19:35

Ту је крај, уколико Цеда удје у владу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саја

24.05.2016 05:15

Када гледаш Чеду Јовановић издаја се исплати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ ГОТХИА

24.05.2016 08:11

АКО ЈЕ ЧЕДА У ВЛАДИ, КАКО ОНДА ВУЧИЋ МИСЛИ ДА "САБЕРЕ" ЧЕДУ И ДОДИКА У ИСТИ "БАЛКАНСКИ ФРАПЕ"... ЧУДО НЕВИЂЕНО - АЛА ЋЕМО СЕ "СТРАМБУЉАТИ"

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРАБАЦ

24.05.2016 11:38

ЦЕДА ТРГОВАЦ мозе добар трговац он и Тадиц продасе КАРАДЗИЦА ,МЛАДИЦА ,МИЛОСЕВИЦА по 5 глава лепа пара мозе у власт али нема висе трговине или никад се незна.

ОДГОВОРИТЕ