Čeda Jovanović: U vladu? Naravno!

Lider LDP Čedomir Jovanović izjavio je nakon konsultacija o formiranju nove vlade da je spreman da razgovara sa Aleksandrom Vučićem o budućoj vladi.

Srbija 23.05.2016 | 14:20
Čeda Jovanović: U vladu? Naravno!

Međutim, on nije precizirao da li je spreman da postane njen deo.

Jovanović je novinarima posle konsultacija s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem rekao da koalicija LDP-SDS-LSV ne insistira na ulasku u vladu, već na koncipiranju drugačije politike koja će imati snagu da demokratizuje društvo, beskompromisno vodi Srbiju ka EU i normalizuje njen odnos sa susedima.

"Za nas je ključna orijentacija zemlje i sposobnost da se vodi drugačija politika. Ja ne mogu da sedim na dve stolice - pre podne u Moskvi, a posle podne u Briselu, ali mislim da smo došli do kraja te političke dvoličnosti", rekao je Jovanović.

Lider LDP-a je rekao i da još nije razgovarao sa Vučićem ali i da će se odazvati ako taj poziv dobije.

"Ne želim da vraćam zemlju u devedesete. Mi se borimo za Srbiju u kojoj će vlast i opozicija imati normalne odnose. Ako me Vučić pozove razgovaraću sa njim i o tome obavestiti partiju", naveo je Jovanović.

Na pitanje da li je spreman da uđe u Vladu Srbije, Jovanović je rekao: "Naravno, zato se bavim politikom, ali u koju vladu - pitanje je".

Upitan zašto današnjim konsultacijama nisu prisustvovali koalicioni partneri Boris Tadić i Nenad Čanka, Jovanović je kazao da u okviru te koalicije postoji normalna saradnja, kao i da su vodili razgovore o sadržaju onoga što su izneli na konsultacijama kod predsednika Srbije.

Posle sastanka sa predstavnicima koalicije SDS-LDP-LSV, na konsultacije kod Nikolića došli su Demokratska stranka Srbije (DSS) i pokret Dveri, koje predstavljaju predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić, predsednik Dveri Boško Obradović i budući poslanik Miladin Ševarlić. DSS-Dveri u Skupštine Srbije imaju 13 poslanika.

Izvor: B92

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Normalno

23.05.2016 15:45

Ako vladu gledamo kao tim najnormalnije je da sportista poput Cede udje unutra. Ako opet gledamo tu komsijsko kumovsku liniju Cipuljici nisu puno daleko od Petrovca odakle su Cesini ili jos konkretnije od Mostara odakle mu je zena

ODGOVORITE
Name

Brle

23.05.2016 21:35

Tu je kraj, ukoliko Ceda udje u vladu.

ODGOVORITE
Name

Saja

24.05.2016 07:15

Kada gledaš Čedu Jovanović izdaja se isplati.

ODGOVORITE
Name

DE GOTHIA

24.05.2016 10:11

AKO JE ČEDA U VLADI, KAKO ONDA VUČIĆ MISLI DA "SABERE" ČEDU I DODIKA U ISTI "BALKANSKI FRAPE"... ČUDO NEVIĐENO - ALA ĆEMO SE "STRAMBULJATI"

ODGOVORITE
Name

VRABAC

24.05.2016 13:38

CEDA TRGOVAC moze dobar trgovac on i Tadic prodase KARADZICA ,MLADICA ,MILOSEVICA po 5 glava lepa para moze u vlast ali nema vise trgovine ili nikad se nezna.

ODGOVORITE