Видео: "Нова" Олимпија први пут шампион Словеније!

Фудбалери Олимпије освојили су прву титулу првака Словеније од оснивања новог клуба 2005, а прву после 21 године и славља огириналних "Змајева".

Фудбал 23.05.2016 | 14:00
Видео: "Нова" Олимпија први пут шампион Словеније!

Клуб Милана Мандарића је доминантно дошао до трофеја, водио је од деветог кола испред највећег ривала и петоструког узастопног првака Марибора.

Трофеј на Стожицама подигао и српски интернационалац Мирослав Радовић, који је у Љубљану стигао у фебруару и постигао три гола на 14 мечева, а на последњем је био асистент. Домаћи навијачи су га поздравили овацијама.

Радовић је у Олимпију стигао у фебруару и од тада је на 14 утакмица постигао три гола, уз пет асистенција. Српском фудбалеру ово је четврта титула првака државе, пошто је претходно био шампион Србије и Црне Горе са Партизаном, уз два трофеја првака Пољске са Легијом. Радовић такође има и пет Купова Пољске и један Суперкуп исте државе.

Љубљану је током пролећног дела сезоне водио српски стручњак Марко Николић, али га је славља титуле коштала расистичка изјава на рачун свог фудбалера.

Олимпија је у празничној атмосфери на “Стожицама” савладала Крку 3:0 у последњем колу, па је уз пораз Марибора уследило велико славље навијача.

Домаћи су повели у 23. минуту поготком Михе Зајца, да би у претпоследњем минуту првог полувремена Радовић прелепом дубинском лоптом асистирао Елекеу који је са десетак метара лако савладао немоћног Митровића за 2-0.

Српски фудбалер је у 66. минуту мајсторски упослио Крефла, чији је ударац блокиран. Радовић је тако показао да је за кратко време постао љубимац навијача љубљанског клуба, који су после утакмице дуго скандирали његово име.

Коначних 3:0 поставља Деламеа три минута пре краја из слободног ударца, после фаула над Радовићем. Након последњег судијског звиждука који је убрзо уследио, навијачи су утрчали на терен да прославе титулу на коју су дуго чекали.

Олимпија је до трофеја дошла са 74 освојена бода, шест више од другопласираног Марибора, који је у последњем колу поражен од Горице на свом терену са 3:2.

Љубљанчани су такође имали и импресивну гол разлику 75:25 па са великим амбицијама улазе у квалификације за Лигу шампиона.

Олимпија је последњи пут титулу освојила у сезони 1994/95, после чега је клуб упао у тешке проблеме који су на крају довели и до гашења, а ово је новоформираном клубу прва шампионска титула, после две вицешампионске титуле.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар