Video: "Nova" Olimpija prvi put šampion Slovenije!

Fudbaleri Olimpije osvojili su prvu titulu prvaka Slovenije od osnivanja novog kluba 2005, a prvu posle 21 godine i slavlja ogirinalnih "Zmajeva".

Fudbal 23.05.2016 | 14:00
Video: "Nova" Olimpija prvi put šampion Slovenije!

Klub Milana Mandarića je dominantno došao do trofeja, vodio je od devetog kola ispred najvećeg rivala i petostrukog uzastopnog prvaka Maribora.

Trofej na Stožicama podigao i srpski internacionalac Miroslav Radović, koji je u Ljubljanu stigao u februaru i postigao tri gola na 14 mečeva, a na poslednjem je bio asistent. Domaći navijači su ga pozdravili ovacijama.

Radović je u Olimpiju stigao u februaru i od tada je na 14 utakmica postigao tri gola, uz pet asistencija. Srpskom fudbaleru ovo je četvrta titula prvaka države, pošto je prethodno bio šampion Srbije i Crne Gore sa Partizanom, uz dva trofeja prvaka Poljske sa Legijom. Radović takođe ima i pet Kupova Poljske i jedan Superkup iste države.

Ljubljanu je tokom prolećnog dela sezone vodio srpski stručnjak Marko Nikolić, ali ga je slavlja titule koštala rasistička izjava na račun svog fudbalera.

Olimpija je u prazničnoj atmosferi na “Stožicama” savladala Krku 3:0 u poslednjem kolu, pa je uz poraz Maribora usledilo veliko slavlje navijača.

Domaći su poveli u 23. minutu pogotkom Mihe Zajca, da bi u pretposlednjem minutu prvog poluvremena Radović prelepom dubinskom loptom asistirao Elekeu koji je sa desetak metara lako savladao nemoćnog Mitrovića za 2-0.

Srpski fudbaler je u 66. minutu majstorski uposlio Krefla, čiji je udarac blokiran. Radović je tako pokazao da je za kratko vreme postao ljubimac navijača ljubljanskog kluba, koji su posle utakmice dugo skandirali njegovo ime.

Konačnih 3:0 postavlja Delamea tri minuta pre kraja iz slobodnog udarca, posle faula nad Radovićem. Nakon poslednjeg sudijskog zvižduka koji je ubrzo usledio, navijači su utrčali na teren da proslave titulu na koju su dugo čekali.

Olimpija je do trofeja došla sa 74 osvojena boda, šest više od drugoplasiranog Maribora, koji je u poslednjem kolu poražen od Gorice na svom terenu sa 3:2.

Ljubljančani su takođe imali i impresivnu gol razliku 75:25 pa sa velikim ambicijama ulaze u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Olimpija je poslednji put titulu osvojila u sezoni 1994/95, posle čega je klub upao u teške probleme koji su na kraju doveli i do gašenja, a ovo je novoformiranom klubu prva šampionska titula, posle dve vicešampionske titule.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar