Латакија: И руске војне базе на мети

Страхује се да је више од 60 људи погинуло у седам експлозија које су одјекнуле на различитим локацијама у сиријској провинцији Латакија.

Свијет 23.05.2016 | 11:00
Латакија: И руске војне базе на мети

Низ експлозија је одјекнуо у близини аутобуске станице у граду Џабли, при чему је неколико цивила погинуло, а више њих рањено. Експлозије су се чуле и у Тартусу.

Експлозије су се догодиле у две руске војне базе, од којих је једна ваздухопловна база Хмејмим, а друга поморска база Тартус.

"Три експлозије чуле су се једна за другом поред аутобуске станице у граду Џабли. Има и погинулих и рањених. Највероватније су се разнели бомбаши-самоубице“, рекао је радник аутобуске станице агенцији РИА Новости телефоном.

Према информацијама телевизије „Ихабарија“, до три експлозије догодиле су се у лучком граду Џабли. ТВ канал их описује као терористичке нападе, а број жртава није утврђен.

Друштвеним мрежама циркулишу фотографије дима и неколико разорених возила.

Експлозије су се догодиле у још једном лучком граду, Тартусу, где се налази руска војно-поморска база, изјавили су очевици за РИА Новости.

Четврта експлозија одјекнула је у хитној помоц́и локалне болнице у Џабли.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Вицко

23.05.2016 13:37

Ето ста ислам прави од људи.Радикално уцење,само је ислам прави а сви други су безбожници води у пропаст самих муслимана.Потајна зеља да це се несто постићи однесе стотине поштених мирних људи,зена ,дјеце.Не знам какво је стање у Босни,били су умјерени поштени прије.Зивјело се лијепо исло се и у дзамију и у цркве.

ОДГОВОРИТЕ