Latakija: I ruske vojne baze na meti

Strahuje se da je više od 60 ljudi poginulo u sedam eksplozija koje su odjeknule na različitim lokacijama u sirijskoj provinciji Latakija.

Svijet 23.05.2016 | 11:00
Latakija: I ruske vojne baze na meti

Niz eksplozija je odjeknuo u blizini autobuske stanice u gradu Džabli, pri čemu je nekoliko civila poginulo, a više njih ranjeno. Eksplozije su se čule i u Tartusu.

Eksplozije su se dogodile u dve ruske vojne baze, od kojih je jedna vazduhoplovna baza Hmejmim, a druga pomorska baza Tartus.

"Tri eksplozije čule su se jedna za drugom pored autobuske stanice u gradu Džabli. Ima i poginulih i ranjenih. Najverovatnije su se razneli bombaši-samoubice“, rekao je radnik autobuske stanice agenciji RIA Novosti telefonom.

Prema informacijama televizije „Ihabarija“, do tri eksplozije dogodile su se u lučkom gradu Džabli. TV kanal ih opisuje kao terorističke napade, a broj žrtava nije utvrđen.

Društvenim mrežama cirkulišu fotografije dima i nekoliko razorenih vozila.

Eksplozije su se dogodile u još jednom lučkom gradu, Tartusu, gde se nalazi ruska vojno-pomorska baza, izjavili su očevici za RIA Novosti.

Četvrta eksplozija odjeknula je u hitnoj pomoći lokalne bolnice u Džabli.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Vicko

23.05.2016 13:37

Eto sta islam pravi od ljudi.Radikalno ucenje,samo je islam pravi a svi drugi su bezbožnici vodi u propast samih muslimana.Potajna zelja da ce se nesto postići odnese stotine poštenih mirnih ljudi,zena ,djece.Ne znam kakvo je stanje u Bosni,bili su umjereni pošteni prije.Zivjelo se lijepo islo se i u dzamiju i u crkve.

ODGOVORITE