Министарство рада троши како хоће и кад хоће

Иако Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске није добило негативно, него мишљење са резервом за пословање у прошлој години, ревизори су указали на низ пропуста у раду овог ресора.

Република Српска 23.05.2016 | 07:28
Министарство рада троши како хоће и кад хоће

Финансирање обавеза из претходне године средствима из текуће буџетске године нешто је што се провлачи од ресора до ресора, а на шта ревизија констатно скреће пажњу. Тако је и са пословањем Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске за прошлу годину.

Неправилности је било и приликом књижења отпремнина, констатовала је ревизија.

Буџет за наредну годину усваја се крајем текуће и систем буџетског начина пословања је такав да оно што се планира, треба да буде и реализовано у тој години, јасно је министру.

Још једно мишљење са резервом и низом препорука ревизора само говори о укупној ситуацији у финансијском сектору, каже Недељко Гламочак из скупштинског Одбора за борачка питања.

Краја нема, јер се не поштују ни законске одредбе, ни упутства која долазе из Главне службе за ревизију, каже Адам Шукало.

И поред утврђеног ненамјенског коришћења грантова појединих непрофитних организација, истима се поново додјељују средства; код провођења отворених поступака није објављивано обавјештење о додјели уговора, слабости у функционисању система интерних контрола – на све ово указали су ревизори у извјештају за 2015. годину.

(БН телевизија)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

питам се

22.05.2016 16:11

Какве су толике отпремнине у министарству. Можда гријешим, али министри се бирају по страначкој припадности а не по стручности. Министар би требао да разумије комплетну проблематику министарства. Ставиш ветеринара или професора енглеског, шта он зна о министарству??????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Труе

23.05.2016 06:02

Док је одан страначком интересу нема зиме за њега...а трошак је на нас све пребачен.

Name

мсп

22.05.2016 16:39

Има се мозе се, а зена са троје деце презивљава са 105 км. Свака вам цаст!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

стварност

22.05.2016 18:03

Кажу да су најгори људи који мисле да све знају, они у ствари ништа не знају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кукурику

22.05.2016 20:59

Ниста овдје није слуцајно.Сви су и примљени јер нису струцни и немају ни слуцајно заврсен неки факултет у Београду.Као такви су најбољи јер таквима мозес манипулисати како хоцес.Све сто знају то је да је Богатић мјестасце у Србији преко Дрине код БН. Многи знају и гдје је Цитлук и како пецат изгледа.Неколико их зна и гдје је Нови Сад и како тај пецат изгледа.И ту је крај. А по ходницима завијање,сикетање,афта купујемо,ми смо од бујета,ено буве на дувару,купила ја лијека ,дјес'ба ста има,ћумура утовариво,ено мијистра,жене бркате и под пазухом длакаве,сваком другом фали по који зуб а на кошуљама велики натписи фирми. Земљо отвори се на вријеме.

Name

мами

22.05.2016 19:23

Ама и не зна се у Влади и Министарствима ни ко ста нити када заврси, које сколе, које факултете! Па јос магистри доктори. Један број истих предаје на истим факултетима! О плагијатима се висе не говори. Секретарице, нацелнице помоћнице накићене као новогодисње јелке. Сумњивих квалификација. Нико ту не додје на конкурс већ преко колена овако или онако. Цупкају ципелицама ходницима а мало мало па на некаква усаврсавања од Јапана и Кине до Америке! За њих нема кризе. Огроман број запослених "струцњака" а РС нам оде на добос! Извинут ћу се постеним цеститим слузбеницима јер и њих свакако има, не питају се пуно, да се питају неби дозволили криминал!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

22.05.2016 19:53

ово висе није нормално и ово мало фирми сто раде све и једна минус ми смо толики нерадници да сваку фирму унистимо или то је оно сто висе од пола нас досло до дипломе преко везе или купило висе немамо нигде струцњаке поцевси од зидара тесара уцитеља професора доктора итд, код нас се све добија за лову поцевси од возацке па до дипломе по зељи стс зелис бити а нистс не морас знати теска времена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фрка

22.05.2016 21:01

Бахато само док стока спава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

инкогнито

23.05.2016 00:42

сто се залите...па ви сте их бирали, ако нисте ви директно јест неко од фамилије или комсилук, јос боље реци васе село, посто немамо висе градова, а моја бања лука додје највеце село...

ОДГОВОРИТЕ