Ministarstvo rada troši kako hoće i kad hoće

Iako Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske nije dobilo negativno, nego mišljenje sa rezervom za poslovanje u prošloj godini, revizori su ukazali na niz propusta u radu ovog resora.

Republika Srpska 23.05.2016 | 07:28
Ministarstvo rada troši kako hoće i kad hoće

Finansiranje obaveza iz prethodne godine sredstvima iz tekuće budžetske godine nešto je što se provlači od resora do resora, a na šta revizija konstatno skreće pažnju. Tako je i sa poslovanjem Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske za prošlu godinu.

Nepravilnosti je bilo i prilikom knjiženja otpremnina, konstatovala je revizija.

Budžet za narednu godinu usvaja se krajem tekuće i sistem budžetskog načina poslovanja je takav da ono što se planira, treba da bude i realizovano u toj godini, jasno je ministru.

Još jedno mišljenje sa rezervom i nizom preporuka revizora samo govori o ukupnoj situaciji u finansijskom sektoru, kaže Nedeljko Glamočak iz skupštinskog Odbora za boračka pitanja.

Kraja nema, jer se ne poštuju ni zakonske odredbe, ni uputstva koja dolaze iz Glavne službe za reviziju, kaže Adam Šukalo.

I pored utvrđenog nenamjenskog korišćenja grantova pojedinih neprofitnih organizacija, istima se ponovo dodjeljuju sredstva; kod provođenja otvorenih postupaka nije objavljivano obavještenje o dodjeli ugovora, slabosti u funkcionisanju sistema internih kontrola – na sve ovo ukazali su revizori u izvještaju za 2015. godinu.

(BN televizija)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

pitam se

22.05.2016 16:11

Kakve su tolike otpremnine u ministarstvu. Možda griješim, ali ministri se biraju po stranačkoj pripadnosti a ne po stručnosti. Ministar bi trebao da razumije kompletnu problematiku ministarstva. Staviš veterinara ili profesora engleskog, šta on zna o ministarstvu??????

ODGOVORITE
Name

True

23.05.2016 06:02

Dok je odan stranačkom interesu nema zime za njega...a trošak je na nas sve prebačen.

Name

msp

22.05.2016 16:39

Ima se moze se, a zena sa troje dece prezivljava sa 105 km. Svaka vam cast!!

ODGOVORITE
Name

stvarnost

22.05.2016 18:03

Kažu da su najgori ljudi koji misle da sve znaju, oni u stvari ništa ne znaju.

ODGOVORITE
Name

Kukuriku

22.05.2016 20:59

Nista ovdje nije slucajno.Svi su i primljeni jer nisu strucni i nemaju ni slucajno zavrsen neki fakultet u Beogradu.Kao takvi su najbolji jer takvima mozes manipulisati kako hoces.Sve sto znaju to je da je Bogatić mjestasce u Srbiji preko Drine kod BN. Mnogi znaju i gdje je Citluk i kako pecat izgleda.Nekoliko ih zna i gdje je Novi Sad i kako taj pecat izgleda.I tu je kraj. A po hodnicima zavijanje,siketanje,afta kupujemo,mi smo od bujeta,eno buve na duvaru,kupila ja lijeka ,djes'ba sta ima,ćumura utovarivo,eno mijistra,žene brkate i pod pazuhom dlakave,svakom drugom fali po koji zub a na košuljama veliki natpisi firmi. Zemljo otvori se na vrijeme.

Name

mami

22.05.2016 19:23

Ama i ne zna se u Vladi i Ministarstvima ni ko sta niti kada zavrsi, koje skole, koje fakultete! Pa jos magistri doktori. Jedan broj istih predaje na istim fakultetima! O plagijatima se vise ne govori. Sekretarice, nacelnice pomoćnice nakićene kao novogodisnje jelke. Sumnjivih kvalifikacija. Niko tu ne dodje na konkurs već preko kolena ovako ili onako. Cupkaju cipelicama hodnicima a malo malo pa na nekakva usavrsavanja od Japana i Kine do Amerike! Za njih nema krize. Ogroman broj zaposlenih "strucnjaka" a RS nam ode na dobos! Izvinut ću se postenim cestitim sluzbenicima jer i njih svakako ima, ne pitaju se puno, da se pitaju nebi dozvolili kriminal!

ODGOVORITE
Name

bn

22.05.2016 19:53

ovo vise nije normalno i ovo malo firmi sto rade sve i jedna minus mi smo toliki neradnici da svaku firmu unistimo ili to je ono sto vise od pola nas doslo do diplome preko veze ili kupilo vise nemamo nigde strucnjake pocevsi od zidara tesara ucitelja profesora doktora itd, kod nas se sve dobija za lovu pocevsi od vozacke pa do diplome po zelji sts zelis biti a nists ne moras znati teska vremena

ODGOVORITE
Name

Frka

22.05.2016 21:01

Bahato samo dok stoka spava.

ODGOVORITE
Name

inkognito

23.05.2016 00:42

sto se zalite...pa vi ste ih birali, ako niste vi direktno jest neko od familije ili komsiluk, jos bolje reci vase selo, posto nemamo vise gradova, a moja banja luka dodje najvece selo...

ODGOVORITE