Сладолед против мамурлука у Кореји

У Кореји су лансирали на тржиште сладолед под називом "Гјеонђо", како произвођач тврди, реч је о првом сладоледу намењеном за трежњење односно за мамурне људе

Свијет 22.05.2016 | 14:27
Сладолед против мамурлука у Кореји

У Кореји су лансирали на тржиште сладолед под називом "Гјеонђо" ("Гyеондyо ") (на јужнокорејском значи: држи се) којисе може наћи ин купити у ланцу продавница "Видми ". Како произвођач тврди, реч је о првом сладоледу намењеном за трежњење односно за мамурне људе.

Продаја алкохола у Јужној Кореји је веома велики бизнис, као и продаја лекова за мамурлук, која годишње достиже вредност од 126 милиона долара. Ту спадају разне пилуле и напици, али и креме за лице које треба да прикрију трагове бурне пијанске ноћи.

Међу такве лекове, наводи Ројтерс, не спада "супа за мамурлук“, која је редован део менија корејских ресторана.Јужнокорејци попију годишње 12,3 литра алкохола по глави, показују статистике Светске здравствене организације из 2014. године.

Сладолед за трежњење "Гјеонђо" (енгл.Тхе Гyеондyо ) има укус грејпфрута, садржи 0,7 одсто сока плода азијског дрвета ховеније, који је традиционални лек за мамурлук и забележен је у познатој корејској књизи лекова из 17. века.
Према проценама јужнокорејског Института за политику здравственог осигурања, конзумирање алкохола је ту земљу 2013. године коштало скоро осам милијарди долара, што укључује губитке у производњи, болничке трошкове и случајеве преране смрти.

У саопштењу продајног ланца наводи се да је име сладоледа за трежњење одабрано да би "изразило напоре запослених који морају да издрже радни дан после тешког опијања, као и пружило утеху онима који морају да дођу рано на посао после честих пијаних ноћи.

(Занимљивости дана/Новости онлине)

Коментари / 0

Оставите коментар