ИТА: Ово је вече дуплих круна! Јуве бољи од Милана у финалу Купа!

Фудбалери Јувентуса комплетирали су дуплу круну тријумфом над Миланом у финалу Купа Италије. Јувентус је, баш као и Бајерн у Немачкој и ПСЖ у Француској, потврдио доминацију и славио минималним резултатом после продужетака.

Фудбал 22.05.2016 | 00:15
ИТА: Ово је вече дуплих круна! Јуве бољи од Милана у финалу Купа!

Мората не прашта, Јувентус одбранио дуплу круну! Стара дама после продужетака славила против Милана на римском Олимпику, Росонери опет остали без пласмана у Европу.

Јувентус не прашта, црно-бели славе нови трофеј у финалу италијанског купа! Фудбалери Милана оставили су вечерас све на терену стадиона Олимпико, али је Стара дама била немилосрдна. На крају, после продужетака, торински гигант победио је са 1:0.

Први пут у историји италијанског фудбала десило се да једна екипа одбрани дуплу круну. Овим поразом Милан је остао без пласмана у Лигу Европе следеће сезоне.

Јунак вечери, као и толико пута у претходне две сезоне био је Реалов “отпадак“, Алваро Мората. Шпански фудбалер је 110. минуту искористио асистенцију Хуана Квадрада и са 10-ак метара матирао Ђанлуиђија Донаруму.

А треба ли напоменути да је Мората вечерас такође ушао са клупе, и то само два минута пре гола је заменио Ернанеса.

Ово је Јувентусу био други узастопни, а укупно 11. трофеј италијанског купа у клупској историји.

Ипак, не може да се каже да је Стара дама вечерас била бољи ривал. Напротив, статистички гледано Милан је био озбиљнији у нападу.

Имали су Росонери више шутева ка голу, деловали су агресивније и веома жељни победе. Још једном се, међутим, показало да је Јувентус велики зато што зна како да освоји трофеј чак и када не игра добро.

Ђакомо Бонавентура и Кејсука Хонда су озбиљно претили Јувентусу у првом делу утакмице, али је мрежа резервног голмана Старе даме, Нета остала нетакнута.

Како је време одмицало, тако је екипи Милана понестајало снаге, а Јувентус је наставио да игра компактно и чврсто. То је, испоставиће се, уз повреме претње Паула Дибале и Марија Манџукића, било сасвим довољно за нови трофеј.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар