ITA: Ovo je veče duplih kruna! Juve bolji od Milana u finalu Kupa!

Fudbaleri Juventusa kompletirali su duplu krunu trijumfom nad Milanom u finalu Kupa Italije. Juventus je, baš kao i Bajern u Nemačkoj i PSŽ u Francuskoj, potvrdio dominaciju i slavio minimalnim rezultatom posle produžetaka.

Fudbal 22.05.2016 | 00:15
ITA: Ovo je veče duplih kruna! Juve bolji od Milana u finalu Kupa!

Morata ne prašta, Juventus odbranio duplu krunu! Stara dama posle produžetaka slavila protiv Milana na rimskom Olimpiku, Rosoneri opet ostali bez plasmana u Evropu.

Juventus ne prašta, crno-beli slave novi trofej u finalu italijanskog kupa! Fudbaleri Milana ostavili su večeras sve na terenu stadiona Olimpiko, ali je Stara dama bila nemilosrdna. Na kraju, posle produžetaka, torinski gigant pobedio je sa 1:0.

Prvi put u istoriji italijanskog fudbala desilo se da jedna ekipa odbrani duplu krunu. Ovim porazom Milan je ostao bez plasmana u Ligu Evrope sledeće sezone.

Junak večeri, kao i toliko puta u prethodne dve sezone bio je Realov “otpadak“, Alvaro Morata. Španski fudbaler je 110. minutu iskoristio asistenciju Huana Kvadrada i sa 10-ak metara matirao Đanluiđija Donarumu.

A treba li napomenuti da je Morata večeras takođe ušao sa klupe, i to samo dva minuta pre gola je zamenio Ernanesa.

Ovo je Juventusu bio drugi uzastopni, a ukupno 11. trofej italijanskog kupa u klupskoj istoriji.

Ipak, ne može da se kaže da je Stara dama večeras bila bolji rival. Naprotiv, statistički gledano Milan je bio ozbiljniji u napadu.

Imali su Rosoneri više šuteva ka golu, delovali su agresivnije i veoma željni pobede. Još jednom se, međutim, pokazalo da je Juventus veliki zato što zna kako da osvoji trofej čak i kada ne igra dobro.

Đakomo Bonaventura i Kejsuka Honda su ozbiljno pretili Juventusu u prvom delu utakmice, ali je mreža rezervnog golmana Stare dame, Neta ostala netaknuta.

Kako je vreme odmicalo, tako je ekipi Milana ponestajalo snage, a Juventus je nastavio da igra kompaktno i čvrsto. To je, ispostaviće se, uz povreme pretnje Paula Dibale i Marija Mandžukića, bilo sasvim dovoljno za novi trofej.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar