БОРС најављује Сабор свих бораца Српске

У Сокоцу је данас обиљежно 24 године од формирања Друге романијске моторизоване бригаде и Прве романијске пјешадијске бригаде Војске Републике Српске. Парастосом у цркви Светог Илије и полагањем цвијећа на спомен обиљежје одата је почаст свим погинулим борцима Сарајвско-романијске регије, уз поруку да се њихова жтрва за Републику Српску никада не смије заборавити.

Република Српска 21.05.2016 | 21:49
БОРС најављује Сабор свих бораца Српске

Кроз Другу романијску моторизовану и Прву романијску пјешадијску бригаду у току рата прошло је више од 20 хиљада бораца, од чега је њих хиљаду и 200 дало живот за Републику Српску. Међу њима су суприг и син Винке Ђуровић. Погинули су 16. јуна 95. године на Нишићима, један поред другог, у истом рову. На питање да ли се данас вреднује жртва њеног супруга и сина Винка одговара:

"Не. Да се вреднује моје дијете би имало посао. Моја ћерка нема посла, ради повремено код приватника", истиче Винка али додаје да је најважније ипак да буде слободе и здравља.

"То треба да ви дјецо живите, а ја се спремам да путујем код свог сина и мужа", каже Винка са сузама у очима.

Својим статусом, 21 годину након рата, незадовољни су и демобилисани борци Војске Републике Српске.

"Борац сам прве категоје, рањаван три пута, био сам и у Хагу 23 дана, а сада сам без посла, живим у туђој кући, син ми је подстанар и ради на бренти. Како да будем задовољан? Имам борачко додатака 130 марака годишње, а и то касни. Планирао сам тај додатак да прославим крсну славу Светог Ђорђа, али није стигао", каже Жељко Боровчанин.

Борци поручују да су, када се рат завршио, мислили да су завршили свој посао. Створили су Републику Српску и предали је некима да њоме управљају и да је развијају, а они су се вратили својим породицама очекујући да имају посао, да могу да живе у слободи. Данас кажу да се за овакву Републику Српску нису борили. Поручују да ће узети ствари у своје руке.

"Отворено кажем да ће борци крајем љета организовати Сабор свих бораца Републике Српске. На том Сабору, без икаквих политичких и осталих подјела, тражићемо своја права. Нико нас у рату није дијелио, а не дијели нас ни данас. Када борац нема дјетету да да пола марке за ужину у школи није важно којој политичкој опцији припада", каже предсједник Борачке организације Сарајевско-романијске регије Жељко Лалић и додаје:

"Властим морамо поручити да овако више не иде. Позивам их још једном да се уразуме и опамете и да раде оно што треба, што им је посао. Бојим се ако се овако настави почећемо говорити језиком који некима неће одговарати".

"Нико нас не смије оптуживати да тражећи своја права рушимо Републику Српску, јер ми смо створили Српску, она је наше чедо, а родитељ никада не уништава своје дијете", поручују борци.

Захтјевају да Борачка организације добије посебан статус, а не да буде у рангу десетина других организација типа Мерхамета и Каритаса. Инсистирају и да се коначно направи поштена ревизија борачке популације, јер данас на папиру има више бораца него у рату, а истинске борце вријеђа да имају иста, или мања права, од ратних профитера и дезертера.

БН телевизија

Коментари / 48

Оставите коментар
Name

Прагас.

21.05.2016 14:43

Свака ти је златна побратиме добри.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

22.05.2016 09:09

Наравно да јесте. Није никакав проблем ово изјавити,чак је много лакше набројати гдје нисмо обесправљени. Људи, овај министар рече прије неколико дана да би борачки додатак требало "преусмјерити" за изградњу фабирка и запошљавање?!!! Значи имају у плану и то да нам отму. Највећа жеља ми је да га негдје сретнем да мало "попричамо". Сигурно бих га убједио да промјени мишљење или да поднесе "оставку". Толико је постао безобразан да је дрско рекао да ће инвалиднине каснити док се буџет "не стабилизује"?!!! Прво се мора исплатити гласачко тјело у администрацији у којој има више задњица него столица а борци, поготово инвалиди су задња рупа на свирали. Прошла инвалиднина је каснила 20 дана,ни њу не би још исплатили да није било протеста! Посао више не може бити ни мисаона именица. Ко ће запослити човјека од 50 година и при томе инвалида?! Видјећемо шта ће бити на том сабору, јер мени изгледа преостаје да опет узмем пушку у руке јер више немам шта да продам из куће да бих могао платити комуналије и прегладовати сваки мјесец. Сигуран сам да ће неколико њих осјетити ефекат тога, јер сада образа немају а задњици се не боје!Образ сигурно неће имати,зато преостаје може ово друго. Прелила се чаша одавно...

Name

Цека

23.05.2016 13:19

Колико је војника погинуло у беспотребним офанзивним дејствима,ти погинули се сада смјештају у оне који живот дадоше за Републику српску,што није тачно,они погибоше буд зашто. Колико је генерала до сада оптужено за беспотребне погибије људи?Колико је бораца погинуло у оафнзивним дејствима на Сарајево?Има тога колико оћеш

Name

Милан

25.01.2017 15:01

Моја пензија је 211марака плата ми је била 3 пута веца уплатили су и 5 година стаза а није било потребно а коефицијент је око 8 пута мањи од плата , то је дрзавни лоповлук ...

Name

УДАР

21.05.2016 15:06

Добро сте се и сјетили да се организујете!!!Не симпатисем ни власт а ни опозицију посто и једни а и други треба да раде у интересу народа али то не раде!Крајње је вријеме да се погледамо у оци...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Демобилисани магистар

21.05.2016 15:11

Младе борце који су са 18 година ратовали за отадзбину, ставили су у седму категорију бораца. Срам Вас било. Па јос никад нисмо добили ни марку борацког додатка, ни подстицаја, ни кредита, ма ниста. А о послу моземо само да сањамо, јер су приоритет дезертери, профитери и њихова дјеца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко75

21.05.2016 15:23

Свака част на коментару

Name

Последњи кинески цар

21.05.2016 15:45

За демобилсаног магистра. Категорију борца по вазецем Закону о правима борца првенствено одредјује дузина проведена у војсци и период проведен у зони борбених дејстава,тако да велика вецина младих људи,по мени дјеце која су мобилисана 93.,94,па и 95. не могу бити ни у прве три категорије и категорисани су у 5.,6 и сто ти казес у 7.категорију која нема никаква права по Закону сем оног стаза осигурања у двоструком трајању али и од тога немас ниста јер за тај период нико и ником и никад неце уплатит доприносе,па ти је исто као и да га немас. Слазем се са тобом у потпуности, требало је за младе војнике,младе борце нацци законско рјесење и дати им одговарајуца права и предности,ставити их у исти полозај као и нас остале. Ако це ти иста бити лаксе,ево ти мог примјера. Отисао у рат са 25. У рату био 57 мјесеци од тога у зони б.д.50 мјесеци. Немам ниста сен годисњег бор.додатка од 150 КМ. И то немогу на вријеме исплатити једнон у години дана. Не радим ,не раде ми дјеца. Поздрав магистре и буди добар. Дрзи се.

Name

горан к

21.05.2016 16:57

Ја сам рањен 1995г.,као млади војник ВРС,са непуних 19год.и имам 27,75 км инвалиднине,хвала им

Name

српски соко

21.05.2016 18:19

Судбину младих бораца дијелимо и ми који смо у рат кренули 16 септембра 1991 ПА И РАНИКЈЕ АКТИВНИ ВОЈНИЦИ ИЗ 1990 КОЈЕ ЈЕ ЗАХВАТИО РАТ и или ради рањавања или болести отпустени из ЈНА док су они који су отисли ПРИСИЛНОМ МОБИЛИЗАЦИЈОМ САД БОРЦИ И ТО 1 КАТЕГОРИЈЕ,,

Name

Млади борац

21.05.2016 19:23

Свака част на коментару. Овакви људи треба да воде демобилисане борце , као што је овај магистар. Доста нам је старих официра који су запосјели све фотеље. Они нису ни дана осјетили како је бити демобилисани борац. Ја сам борац седме категорије и већ 20 година сам на Бироу без икаквих примања. Само ме занима да сам примио метак у главу 1995 године , да ли бих мозда био сад погинули борац седме категорије ?

Name

клапац

21.05.2016 17:16

Е борци борци, опет ви молите. Мислите да цете вука молитвом намолити да вам престане давити овце? Нисте ви борци него обицне будале. И кукавице. Сиње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

21.05.2016 17:35

За клапца. Срамота је да тако уопсте писес а камоли мислис?! Да није било тих будала ти данас неби писао коментаре на овом порталу. И добро си име одабрао. Клапац. Пристаје ти.

Name

Последњи кинески цар

21.05.2016 18:04

За клапца. У први мах нисам видио да си борце назвао кукавицама. Па да ти казем ,срам те било. Ти цес најпостеније и најцасније људе ове Републике Српске називати кукавицама. Тата ти је кукавица ,знас клапац безобразни!!!

Name

Последњи кинески цар

21.05.2016 18:43

Јос за клапца. Знас колико си ме наљутио да знам ко си и гдје си одмах бих кренуо да те надјем и да ти опалим бар двије родитељске пљеске,па касније ста год било са мном. Срам те било. Ми борци кукавице. А носили у ранцу храну коју смо одвајали дјеци од уста,и ту исту храну дјелили са саборцима у рововима. Дјеца нас забораве, по 120 дана на ратисту?! Када кренемо на ратисте онда купимо 10 литара бензина за 80 марака,и то њемацких, да оставимо код куце за недај Бозе,да се мозе доци до болнице или слицно. И да сад дозивим да ме тамо неки клапац назива будалом и кукавицом. Срами се.

Name

клапац

21.05.2016 18:58

"Последњи кинеки цар", све што вриједи за њих вриједи и за тебе али бар дупло! Гдје су ти борци на протестима. А уз то да питам колико их је отишло на контрамитинг. И сад опет кукумавче!

Name

Последњи кинески цар

21.05.2016 20:13

Ма ,не дирај борце срам те било,а ко це од њих на протесте или контрамитинг то је ствар сваког појединацно,и свако носи свој крст! Свако има право на свој избор.али ти немас право да генерализујес и да неког називас будалом и кукавицом. Ко ти је дао то право? Да ниси и ти експерт као онај Галијасевиц? Он за тероризам а ти за борацка питања. Ти си друзе све рекао ста мислис и о борцима и о дрзави коју су они створили,па те молим да то висе и не помињес. Ено ти Карамарко и Комарица па се са њима расправљај ко је био борац.

Name

да истина је

22.05.2016 07:54

Код Славка Рогиљица и Вукасина Војиновица смо ми бањауцки борци куповали бензин по десет пута вецој цијени од набавне (то се господо зове р. профитерство). А, Баја током рата пумпу није дрзао, мада се бавио другим нецасним радњама. Диxи!

Name

клапац

22.05.2016 13:47

"Последњи кинески цар", упорно ниси у стању да се отријезниш! 20 година вас преводе жедне преко воде, а ваше организације стално упозоравају. Можете упозоравати још 100 година. Ма шта сте онда него будале. Уз то, продали сте се за тих 150КМ мјесечно! Они који су изгинули, нису се борили за такву срамотну државу, а поготово не за тих 150КМ!!! Борци су се борили за нешто друго, а ово је септичка јама. Додик и његова камарила пробисвјета је од РС направила септичку јаму а ви борци сте дозвољавали да се то дешава однсоно гласали за њега. Зашто сте Ћургуза трпјели онолики број година. Шта сте добили с новим предсједником, бившим официром? Ништа. Борцима не треба та срамота од 150КМ него уредјено друштво и радно мјесто. Ако треба, прави борци ће се задовољитии и шнитом хљеба дневно, али ако је свима та шнита хљеба а не само њима. Борци добијају помије а Додик и банда се возају у аутима од 100,000КМ. И преузимају сво богатство Републике Српске. И кад вас савез за промјене позове на протесте, ви нећете да се одазовете. Кад је ваш садашњи предсједник изјавио да ви нећете на протесте, морали сте одмах направити лом и смијенити га. Али нисте. Бојите се за оних 150КМ. Дотле су вас дотјерали. Убијте се, сви редом. Јесу ли се борци борили за то да Додик распрода све природне ресурсе странцима узимајући проценат? О томе размишљај, а не о мени! Опет ти понављам, борци се морају опредијелити за неку политичку странку, ако не ваља следећи пут требају гласати за другу. Али не, ви будале чекате да вук промијени ћуд!

Name

Михајло

21.05.2016 17:17

Да да само на Тргу Крајине, без уцесца странака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

21.05.2016 17:32

А вецина вас гласала за дезертера да вам буде предсједник не разумијем ниста висе?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

1991

21.05.2016 18:09

Узе ми ријеч из уста! Детертер се није сам устоличио,зато на следећим изборима памет у главу!

Name

Пандур

21.05.2016 19:39

А ЗА КОГА ГЛАСАТИ, ЗА ГОРЕ. ДА СЕ ВРАТИМО У ПОСЛЕРАТНИ ХАОС.

Name

Мајстор

21.05.2016 20:49

Пандур, хаос ти је у глави. Глуп си ко и сваки пандур, да ниси глуп, заврсио би неку сколу а не ону коју сви заврсе. А и Милин си петоколонас.

Name

Мика

21.05.2016 21:16

Не могу никако да разумијем оне који свој глас дају дезертеру, ратном профитеру, који саврсено глуми патриоту јер код овог наивног народа то очигледно пали. Најстрасније је када још кажу да су сви исти. Нису сви исти. Три живота не би била довољна да се овако све опустоши као што је то ова власт урадила. Оставили су за собом тзв. спржену земљу. То нису урадиле ни НАТО бомбе...

Name

ДЕ ГОТХИА

21.05.2016 18:12

САБОР СВИХ БОРАЦА СРПСКЕ БЕЗ СТРАНАЧКИХ ОБИЉЕЖЈА - БРАВО!!! ОДЛИЧАН ПРИЈЕДЛОГ... РУКОВОДСВО БОРС-а САЗОВИТЕ ГА ШТО ПРИЈЕ И ПРИПРЕМИТЕ ЗАХТЈЕВЕ (ОДНОСНО НАРЕДБЕ ПОЛИТИЧАРИМА СА РОКОВИМА ИЗВРШЕЊА И ТО БЕЗ ПОГОВОРА...),ПОСЕБНО ЗА СВАКИ НИВО ВЛАСТИ: ДРЖАВНИ, РЕПУБЛИЧКИ И ОПШТИНСКИ/ГРАДСКИ И ПРЕМА СВИМ ЛИДЕРИМА СВИХ СРПСКИХ ПАРТИЈА У РС... И СВИ ЖИВИ БОРЦИ ДОЛАЗЕ !!! А МОЈИ ПРИЈЕДЛОЗИ: БРОЈ 1. ДА ОДСТУПЕ СА ФУНКЦИЈА СВИ ЛИДЕРИ И СВИ ЧЛАНОВИ ГЛАВНИХ ОДБОРА СВИХ СРПСКИХ ПОЛИТИЧКИХ ПАРТИЈА И ДА СЕ У СВИМ СТРАНКАМА ПРОВЕДУ НОВИ СТРАНАЧКИ ИЗБОРИ - РОК 90 ДАНА... 2. ЗАКОН О ИСПИТИВАЊУ ПОРИЈЕКЛА СВЕ ИМОВИНЕ СТЕЧЕНЕ ОД 01.01.1992. ДО ДАНАС, КОЈА ЈЕ ВРИЈЕДНИЈА ОД 300 ХИЉАДА МАРАКА. ЗА ИМОВИНУ ЗА КОЈУ СЕ УТВРДИ ДА НЕМА ПОКРИЋЕ УВЕСТИ ПОРЕЗ СА НОВЧАНОМ КАЗНОМ ОД 80% ВРИЈЕДНОСТИ ИМОВИНЕ (ОВО ЈЕ У СКЛАДУ СА ЕВРОПСКОМ КОНВЕНЦИЈОМ О ЉУДСКИМ ПРАВИМА И УСТАВОМ) 3. ИТД...

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

21.05.2016 18:23

Горана Сеховца поставити за председника БОРСаа не ове генерале,јадно је нама брацо са њима.Док то небуде лосе нам је,унистио нас је Пантелија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре горан

21.05.2016 19:09

Милана Јоловица Легенду поставити за предсједника БО РС.

Name

ре ре горан

21.05.2016 19:48

Таман легенду за прдсједника БОРС-а, подгузну муву дезертера Додика

Name

ПОСАВАЦ

21.05.2016 18:49

Власт нон стоп ради по једном опробаном саблону који је до сада пролазио.Борцима који се некада и побуне или рекну неку ријец за побољсање свог статуса, увијек се присије ПОЛИТИЦКА конотацја.Те ова странка, или она странка, стоји иза тога, а зиви људи, они су невазни.Тако се најлаксе забусури ситуација.А ВАЉДА ЦЕ ЈЕДНОМ И ПОМРИЈЕТИ ПА МАЊЕ ПРОБЛЕМА ЗА ВЛАСТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

$

21.05.2016 19:24

Која блесава изјава, "Идемо на протесте без странака." Власт у РС мора бити у рукама неких странака или неких независних политичара. Све категорије становништва се морају опредијелити за оне странке и политичаре који држе до дотичних категорија, а не лупати о протестима на које опозиција није добро дошла. Нико вас не тјера да се опредијелите за једну опозициону партију али морате рећи да режим мора да иде. Ако режим мора да иде онда неко мора да додје. Јесте ли толико неписмени да то не можете да схватите! Ово је само још један начин да режим удари на напоре опозиције да их збаци. Ово су нова Додикова подметања. Врх борачке организације није подржао протесте опозиције (срамота), а није ни синдикат односно Мишићка. И даље су и борачка организација и синдикат под Додиковом контролом. Ко то не кужи, тај је будала. У овој септичкој јами је толико будала да је пуна до врха! Најбоље је да на вашем "нестраначком" митингу ударите по опозиције. Они сметају режиму да се још више размаше и вама створи радна мјеста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ ГОТХИА

22.05.2016 07:29

ЗА ОНОГА СТО СЕ ПОТПИСУЈЕ КАО "$": НЕ РАДИ СЕ О БЛЕСАВОЈ ИЗЈАВИ - НЕГО НАПРОТИВ ВРЛО ПАМЕТНОЈ. ТЕОРИЈА КАЖЕ ДА ПОЛИТИЧКЕ ПАРТИЈЕ ВЛАСТ ДОБИЈУ ИЛИ НЕ ДОБИЈУ НА ИЗБОРИМА...ПРАВО НА ЈАВНЕ ПРОТЕСТЕ ИМАЈУ ИСКЉУЧИВО СОЦИЈАЛНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ИЛИ УДРУЖЕЊА КОЈИ ОКУПЉАЈУ ГРАЂАНЕ, А ТО СУ СИНДИКАТИ И ДРУГЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ, КАО СТО ЈЕ КОД НАС БОРС ИЛИ УДРУЖЕЊЕ ПОЉОПРИВРЕДНИКА. ОНИ ИМАЈУ ЛЕГИТИМНО ПРАВО ДА МИРНО ИЗВЕДУ ГРАЂАНЕ НА УЛИЦЕ И ДА ТРАЖЕ ИСПУЊЕЊЕ НЕКОГ СОЦИЈАЛНОГ ИЛИ ЕКОНОМСКОГ ЗАХТЈЕВА ИЛИ ОРГАНИЗУЈУ ШТРАЈК. ВЛАСТ ЗАВИСНО ОД СНАГЕ ПРОТЕСТА РЕАГУЈЕ - СМЈЕЊУЈЕ МИНИСТРЕ, ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДА, ВРШИ РЕКОНСТУКЦИЈУ ИЛИ ПОДНОСИ ОСТАВКУ И ИДЕ СЕ НА ВАНРЕДНЕ ИЗБОРЕ. ПОДРЖАВАМ САВЕЗ ЗА ПРОМЈЕНЕ, АЛИ ОВ ВЛАСТ НА ПРОТЕСТИМА ТРЕБА ДА СРУШИ БОРС СА ЗАХТЈЕВОМ ЗА БОРАЧКИ СТАТУС И ДОДАТАК И СИНДИКАТИ... АЛИ ТАЈ КАПИЦЕТЕТ НЕМА НИ МИШЋКА НИ ОНАЈ УПЛАШЕНИ ГЕНЕРАЛ.

Name

нота бене

21.05.2016 19:39

Све што су борци требали да ураде је да изадју на протесте које је организовао савез за промјене. Тад су парку Др Младен Стојановић морали имати сабор! Све остало нема везе с мозгом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејанпд

21.05.2016 20:57

Свака цаст, то је једина права истина и било је бораца, знам из прве руке, али не и подрске БОРС-а, а овамо навлаце спиновима неке тобозе протесте, али крајем љета, јест али мало сутра, обицна прица у коју ни они који су уз њих не вјерују, нема ту ни карактера ни храбрости, на највазнијем испиту падају, сад им дјеца,па и најмладјим, који су са 18 у рат отисли требају добијати унуке, а они одлазу протесте, јел размисљају својом главом или иду негдје по мисљење,док они скупе храбрости и додју памети, ни цукунунуци неце моци поправити унистено.

Name

Борци, јесте ли озедњели?

21.05.2016 21:22

Прво вас је за нос вукао Цургуз а сад каплар Савциц. Цургуз јр био Додиков а Савциц је Вуцицев. А то вам је исто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.05.2016 12:34

Магарац један, није каплар, вец генерал Војске Републике Српске

Name

#

23.05.2016 07:21

ре, мајмуне!

Name

Борац 7.категорије

21.05.2016 22:43

Ипак је нова гарнитура требала тражити форензичку анализу финансијске документације БОРС-а и посебно пословања БОРС инвест фонда за вријеме столовања контроверзног Панте, садашњег президентовог савјетника за обавјештајне послове. Свашта би се ту нашло, свашта осим пара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

клапац

22.05.2016 15:32

Браво "борац ВИИ категорије", то је конструктиван приступ рјесавању проблема бораца. Неки само лају на звијезде, а караване пролазе. И ја сам 7-ме категорије, зато сто се не цијени стварни допринос, него јајарење, цаст изузецима који су исли главом на метак па ста буде, јер у одредјеним ситуацијама није могло друкције. Медјутим, 90% таквих је под земљом. Назалост. Остале су вецином јајаре које се данас бусају у прса. Јунацка наравно.

Name

момо

22.05.2016 03:36

Ја сам био 14 мјесеци као активни војник 8 и 6 резерве ако затреба опет велики дезертер цу бити никад висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЛАДИ БОРЦИ ВРС

22.05.2016 04:45

1995 у рату је било око 130,000 бораца,данас 2016 на списку има 232,000 бораца,од тога близу 70,000 бораца не заслузује 1 категорију! Ја сам класа 1994,припадник извидјацко-диверзантских јединица ВРС,само од стрицица до Клуца има 52 села,гдје су остали градови,Мркоњиц ,Сипово,Петровац,Дрвае,Гламоц,Власиц,Орасје,Трново,Градацац,,,данас сам борац 5 категорије. Да вас буде стид и срамота ста сте урадили са ратном класом 1993/1994,дјецу сте ставили у 3,4,5,6 категорију а спонзоре и дезертере у 1 категорију,срам да вас буде и срамота поцевси од БОРС-а,све до ГЕНАРАЛА САВЦИЦА,бас који је и био са младом војском односно 65 заститним пуком и зна проблеме младих бораца и даље се ниста не предузима! Ветрани .рс су преставили нови предлог закона о новој категоризацији и новом закону По којем,,,,свако ко је данас борац 1 категорије ако нема одредјен број мјесеци у додиру са непријатељем неце моци висе да буде борац 1 категорије,тако да онај који је био 4 године у касарни у папуцама неце бити борац 1 категорије,,,,60% бораца не заслузује да буду борци 1 категорије,поцевси од спонзора и дезертера! Надајте се скором новом закону о правима бораца Поздрав свим борцима ВРС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

22.05.2016 10:11

У праву си и слазем се са твојим коментаром. Док се тај нови Закон не усвоји,хитно треба притиснути Министарство и Владу да повецају основицу за исплату свих примања борацким категоријама. О томе нико не прица,а јасно је као дан да нас сваке године пљацкају и насе ионако мале паре преусмјеравају за друге ствари. Једноставно је. Сваке године нас све висе и висе умире,а примања су увијек иста. Примјер,ранијих година је требало 12 милиона за годисњи борацки додатак,а министар реце да је ове године исплацено 11 милиона. Украли су нам један милион јер је мање корисника,јер нас је зивих мање. Засто нису подјелили 12 милиона и додатак би био веци ,колико толико. БОРС мора инсистирати на овом,а и на новом Закону,као и на цињеници да борци бирају свог министра,а не да га постављају партије. Узгред,садасњи министар је успио бити до сада гори и од свог партијског сефа Дјокица,који је како видим прави експерт за сва министарства у Влади. Разумије се у све.

Name

БОСКО

22.05.2016 06:33

И МИ СТО РАДИМО,ОСТАВИЛИ ПОСАО ПУСКЕ У РУКЕ И ИЗ БИТКЕ У БИТКУ СМО ОБЕСПРАВЉЕНИ,ДОЛАЗЕ ОВИ СА ЦРВЕНЕ КЊИЗИЦЕ И СЕФУЈУ,ДА ИМАЈУ ПЕТЉЕ ТУКЛИ БИ НАС,БОРЦИ НА НОГЕ,СВЕ ДЕЗЕРТЕРЕ ДОЛЕ,И ОД ПЛАТЕ 30 ПОСТО,ЗА БОРЦЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

22.05.2016 09:17

Људи ко није био борац 90-тих ?Па то не би ни Њемацка могла исфинанцират ,дајте мало реалности они који су ратни инвалиди и породице погинулих бораца који су немоцни и без примања треба помоћи а ово све сто је способно за рад на посао. Сви ми који смо били у рату нисмо се борили за неког другог него прво за себе и своју дјецу па онда државу у којој ћемо данас слободно живети. Неки би са овог портала требали од БиХ тразити борацки додатак јер се и данас висе боре за њу него за државу која их хљебом храни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

22.05.2016 15:02

Драги борци, добро сте се сјетили да реагујете. Гласали сте за дезертере и они су на власти. Како очекујете да вас они цијене и разумију.Ови на челу борачких и других асоцијација које вас заступају су се ухљебили и њима је добро. Морате бирати поштене и часне људе којима је општедруштвени интерес испред личног и тако ћете нешто постићи. Ова власт никога не разумије. Они су све покупили себи и својим праунуцима. То је фактичко стање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС 1992-1996

22.05.2016 18:49

Треба што прије срушити руководство БОРС-а на челу са Савчићем. Он као и други пензионисани официри поред добре оензије из Србије дижу и паре и плате од институција БиХ и РС, а млади школовани људи и демобилисани борци чекају на посао. Руководства БОРС-а и по општинама су иста. Вјеровали или не борачка организација општине Невесиње 12.05.2016. године није дозволила да дјеца погинулих бораца положе цвијеће у Спомен соби, испред Удружења дјеце погинулих бораца. Срамота. Због тога треба што прије одржати Сабор и смијенити сва руководства БОРС-а

ОДГОВОРИТЕ
Name

клапац

22.05.2016 19:24

Погресно је да предсједник и цланови предсједниства Борацке организације раде тај посао за плату, и то баснословну. Онај ко хоце супер плату за туврсту посла, никад ниста неце урадити за борце, него је на тој позицоји због те плате односно због себе! Надјите људе који це те послове обављати дзабе! Само таквима мозете вјеровати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мами

22.05.2016 20:02

Несмем да казем да никада неће бити добро популацији која је стварала РС! Како криминалу и корупцији стати у крај. Куда се год окренете непотизам криминал нерад, не знају да раде свој посао. Ма сто не раде ниста јос и касне на посао. Трговци су директори библиотека преводиоци Председници Владе бивси министарски возаци воде разне реферате. Докле год буде тако борци ће мозда примати борацки на годисњем нивоу и тихо умирати већина презивљавати са минималним лицним примањима. Нека нам је бог у помоћи! Уједините се борци и храбро бирајте људе који ће исправно водити РС!

ОДГОВОРИТЕ