BORS najavljuje Sabor svih boraca Srpske

U Sokocu je danas obilježno 24 godine od formiranja Druge romanijske motorizovane brigade i Prve romanijske pješadijske brigade Vojske Republike Srpske. Parastosom u crkvi Svetog Ilije i polaganjem cvijeća na spomen obilježje odata je počast svim poginulim borcima Sarajvsko-romanijske regije, uz poruku da se njihova žtrva za Republiku Srpsku nikada ne smije zaboraviti.

Republika Srpska 21.05.2016 | 21:49
BORS najavljuje Sabor svih boraca Srpske

Kroz Drugu romanijsku motorizovanu i Prvu romanijsku pješadijsku brigadu u toku rata prošlo je više od 20 hiljada boraca, od čega je njih hiljadu i 200 dalo život za Republiku Srpsku. Među njima su suprig i sin Vinke Đurović. Poginuli su 16. juna 95. godine na Nišićima, jedan pored drugog, u istom rovu. Na pitanje da li se danas vrednuje žrtva njenog supruga i sina Vinka odgovara:

"Ne. Da se vrednuje moje dijete bi imalo posao. Moja ćerka nema posla, radi povremeno kod privatnika", ističe Vinka ali dodaje da je najvažnije ipak da bude slobode i zdravlja.

"To treba da vi djeco živite, a ja se spremam da putujem kod svog sina i muža", kaže Vinka sa suzama u očima.

Svojim statusom, 21 godinu nakon rata, nezadovoljni su i demobilisani borci Vojske Republike Srpske.

"Borac sam prve kategoje, ranjavan tri puta, bio sam i u Hagu 23 dana, a sada sam bez posla, živim u tuđoj kući, sin mi je podstanar i radi na brenti. Kako da budem zadovoljan? Imam boračko dodataka 130 maraka godišnje, a i to kasni. Planirao sam taj dodatak da proslavim krsnu slavu Svetog Đorđa, ali nije stigao", kaže Željko Borovčanin.

Borci poručuju da su, kada se rat završio, mislili da su završili svoj posao. Stvorili su Republiku Srpsku i predali je nekima da njome upravljaju i da je razvijaju, a oni su se vratili svojim porodicama očekujući da imaju posao, da mogu da žive u slobodi. Danas kažu da se za ovakvu Republiku Srpsku nisu borili. Poručuju da će uzeti stvari u svoje ruke.

"Otvoreno kažem da će borci krajem ljeta organizovati Sabor svih boraca Republike Srpske. Na tom Saboru, bez ikakvih političkih i ostalih podjela, tražićemo svoja prava. Niko nas u ratu nije dijelio, a ne dijeli nas ni danas. Kada borac nema djetetu da da pola marke za užinu u školi nije važno kojoj političkoj opciji pripada", kaže predsjednik Boračke organizacije Sarajevsko-romanijske regije Željko Lalić i dodaje:

"Vlastim moramo poručiti da ovako više ne ide. Pozivam ih još jednom da se urazume i opamete i da rade ono što treba, što im je posao. Bojim se ako se ovako nastavi počećemo govoriti jezikom koji nekima neće odgovarati".

"Niko nas ne smije optuživati da tražeći svoja prava rušimo Republiku Srpsku, jer mi smo stvorili Srpsku, ona je naše čedo, a roditelj nikada ne uništava svoje dijete", poručuju borci.

Zahtjevaju da Boračka organizacije dobije poseban status, a ne da bude u rangu desetina drugih organizacija tipa Merhameta i Karitasa. Insistiraju i da se konačno napravi poštena revizija boračke populacije, jer danas na papiru ima više boraca nego u ratu, a istinske borce vrijeđa da imaju ista, ili manja prava, od ratnih profitera i dezertera.

BN televizija

Komentari / 48

Ostavite komentar
Name

Pragas.

21.05.2016 14:43

Svaka ti je zlatna pobratime dobri.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

22.05.2016 09:09

Naravno da jeste. Nije nikakav problem ovo izjaviti,čak je mnogo lakše nabrojati gdje nismo obespravljeni. Ljudi, ovaj ministar reče prije nekoliko dana da bi borački dodatak trebalo "preusmjeriti" za izgradnju fabirka i zapošljavanje?!!! Znači imaju u planu i to da nam otmu. Najveća želja mi je da ga negdje sretnem da malo "popričamo". Sigurno bih ga ubjedio da promjeni mišljenje ili da podnese "ostavku". Toliko je postao bezobrazan da je drsko rekao da će invalidnine kasniti dok se budžet "ne stabilizuje"?!!! Prvo se mora isplatiti glasačko tjelo u administraciji u kojoj ima više zadnjica nego stolica a borci, pogotovo invalidi su zadnja rupa na svirali. Prošla invalidnina je kasnila 20 dana,ni nju ne bi još isplatili da nije bilo protesta! Posao više ne može biti ni misaona imenica. Ko će zaposliti čovjeka od 50 godina i pri tome invalida?! Vidjećemo šta će biti na tom saboru, jer meni izgleda preostaje da opet uzmem pušku u ruke jer više nemam šta da prodam iz kuće da bih mogao platiti komunalije i pregladovati svaki mjesec. Siguran sam da će nekoliko njih osjetiti efekat toga, jer sada obraza nemaju a zadnjici se ne boje!Obraz sigurno neće imati,zato preostaje može ovo drugo. Prelila se čaša odavno...

Name

Ceka

23.05.2016 13:19

Koliko je vojnika poginulo u bespotrebnim ofanzivnim dejstvima,ti poginuli se sada smještaju u one koji život dadoše za Republiku srpsku,što nije tačno,oni pogiboše bud zašto. Koliko je generala do sada optuženo za bespotrebne pogibije ljudi?Koliko je boraca poginulo u oafnzivnim dejstvima na Sarajevo?Ima toga koliko oćeš

Name

Milan

25.01.2017 15:01

Moja penzija je 211maraka plata mi je bila 3 puta veca uplatili su i 5 godina staza a nije bilo potrebno a koeficijent je oko 8 puta manji od plata , to je drzavni lopovluk ...

Name

UDAR

21.05.2016 15:06

Dobro ste se i sjetili da se organizujete!!!Ne simpatisem ni vlast a ni opoziciju posto i jedni a i drugi treba da rade u interesu naroda ali to ne rade!Krajnje je vrijeme da se pogledamo u oci...

ODGOVORITE
Name

Demobilisani magistar

21.05.2016 15:11

Mlade borce koji su sa 18 godina ratovali za otadzbinu, stavili su u sedmu kategoriju boraca. Sram Vas bilo. Pa jos nikad nismo dobili ni marku borackog dodatka, ni podsticaja, ni kredita, ma nista. A o poslu mozemo samo da sanjamo, jer su prioritet dezerteri, profiteri i njihova djeca.

ODGOVORITE
Name

Ранко75

21.05.2016 15:23

Свака част на коментару

Name

Poslednji kineski car

21.05.2016 15:45

Za demobilsanog magistra. Kategoriju borca po vazecem Zakonu o pravima borca prvenstveno odredjuje duzina provedena u vojsci i period proveden u zoni borbenih dejstava,tako da velika vecina mladih ljudi,po meni djece koja su mobilisana 93.,94,pa i 95. ne mogu biti ni u prve tri kategorije i kategorisani su u 5.,6 i sto ti kazes u 7.kategoriju koja nema nikakva prava po Zakonu sem onog staza osiguranja u dvostrukom trajanju ali i od toga nemas nista jer za taj period niko i nikom i nikad nece uplatit doprinose,pa ti je isto kao i da ga nemas. Slazem se sa tobom u potpunosti, trebalo je za mlade vojnike,mlade borce nacci zakonsko rjesenje i dati im odgovarajuca prava i prednosti,staviti ih u isti polozaj kao i nas ostale. Ako ce ti ista biti lakse,evo ti mog primjera. Otisao u rat sa 25. U ratu bio 57 mjeseci od toga u zoni b.d.50 mjeseci. Nemam nista sen godisnjeg bor.dodatka od 150 KM. I to nemogu na vrijeme isplatiti jednon u godini dana. Ne radim ,ne rade mi djeca. Pozdrav magistre i budi dobar. Drzi se.

Name

goran k

21.05.2016 16:57

Ja sam ranjen 1995g.,kao mladi vojnik VRS,sa nepunih 19god.i imam 27,75 km invalidnine,hvala im

Name

srpski soko

21.05.2016 18:19

Sudbinu mladih boraca dijelimo i mi koji smo u rat krenuli 16 septembra 1991 PA I RANIKJE AKTIVNI VOJNICI IZ 1990 KOJE JE ZAHVATIO RAT i ili radi ranjavanja ili bolesti otpusteni iz JNA dok su oni koji su otisli PRISILNOM MOBILIZACIJOM SAD BORCI I TO 1 KATEGORIJE,,

Name

Mladi borac

21.05.2016 19:23

Svaka čast na komentaru. Ovakvi ljudi treba da vode demobilisane borce , kao što je ovaj magistar. Dosta nam je starih oficira koji su zaposjeli sve fotelje. Oni nisu ni dana osjetili kako je biti demobilisani borac. Ja sam borac sedme kategorije i već 20 godina sam na Birou bez ikakvih primanja. Samo me zanima da sam primio metak u glavu 1995 godine , da li bih mozda bio sad poginuli borac sedme kategorije ?

Name

klapac

21.05.2016 17:16

E borci borci, opet vi molite. Mislite da cete vuka molitvom namoliti da vam prestane daviti ovce? Niste vi borci nego obicne budale. I kukavice. Sinje.

ODGOVORITE
Name

Poslednji kineski car

21.05.2016 17:35

Za klapca. Sramota je da tako uopste pises a kamoli mislis?! Da nije bilo tih budala ti danas nebi pisao komentare na ovom portalu. I dobro si ime odabrao. Klapac. Pristaje ti.

Name

Poslednji kineski car

21.05.2016 18:04

Za klapca. U prvi mah nisam vidio da si borce nazvao kukavicama. Pa da ti kazem ,sram te bilo. Ti ces najpostenije i najcasnije ljude ove Republike Srpske nazivati kukavicama. Tata ti je kukavica ,znas klapac bezobrazni!!!

Name

Poslednji kineski car

21.05.2016 18:43

Jos za klapca. Znas koliko si me naljutio da znam ko si i gdje si odmah bih krenuo da te nadjem i da ti opalim bar dvije roditeljske pljeske,pa kasnije sta god bilo sa mnom. Sram te bilo. Mi borci kukavice. A nosili u rancu hranu koju smo odvajali djeci od usta,i tu istu hranu djelili sa saborcima u rovovima. Djeca nas zaborave, po 120 dana na ratistu?! Kada krenemo na ratiste onda kupimo 10 litara benzina za 80 maraka,i to njemackih, da ostavimo kod kuce za nedaj Boze,da se moze doci do bolnice ili slicno. I da sad dozivim da me tamo neki klapac naziva budalom i kukavicom. Srami se.

Name

klapac

21.05.2016 18:58

"Poslednji kineki car", sve što vrijedi za njih vrijedi i za tebe ali bar duplo! Gdje su ti borci na protestima. A uz to da pitam koliko ih je otišlo na kontramiting. I sad opet kukumavče!

Name

Poslednji kineski car

21.05.2016 20:13

Ma ,ne diraj borce sram te bilo,a ko ce od njih na proteste ili kontramiting to je stvar svakog pojedinacno,i svako nosi svoj krst! Svako ima pravo na svoj izbor.ali ti nemas pravo da generalizujes i da nekog nazivas budalom i kukavicom. Ko ti je dao to pravo? Da nisi i ti ekspert kao onaj Galijasevic? On za terorizam a ti za boracka pitanja. Ti si druze sve rekao sta mislis i o borcima i o drzavi koju su oni stvorili,pa te molim da to vise i ne pominjes. Eno ti Karamarko i Komarica pa se sa njima raspravljaj ko je bio borac.

Name

da istina je

22.05.2016 07:54

Kod Slavka Rogiljica i Vukasina Vojinovica smo mi banjaucki borci kupovali benzin po deset puta vecoj cijeni od nabavne (to se gospodo zove r. profiterstvo). A, Baja tokom rata pumpu nije drzao, mada se bavio drugim necasnim radnjama. Dixi!

Name

klapac

22.05.2016 13:47

"Poslednji kineski car", uporno nisi u stanju da se otrijezniš! 20 godina vas prevode žedne preko vode, a vaše organizacije stalno upozoravaju. Možete upozoravati još 100 godina. Ma šta ste onda nego budale. Uz to, prodali ste se za tih 150KM mjesečno! Oni koji su izginuli, nisu se borili za takvu sramotnu državu, a pogotovo ne za tih 150KM!!! Borci su se borili za nešto drugo, a ovo je septička jama. Dodik i njegova kamarila probisvjeta je od RS napravila septičku jamu a vi borci ste dozvoljavali da se to dešava odnsono glasali za njega. Zašto ste Ćurguza trpjeli onoliki broj godina. Šta ste dobili s novim predsjednikom, bivšim oficirom? Ništa. Borcima ne treba ta sramota od 150KM nego uredjeno društvo i radno mjesto. Ako treba, pravi borci će se zadovoljitii i šnitom hljeba dnevno, ali ako je svima ta šnita hljeba a ne samo njima. Borci dobijaju pomije a Dodik i banda se vozaju u autima od 100,000KM. I preuzimaju svo bogatstvo Republike Srpske. I kad vas savez za promjene pozove na proteste, vi nećete da se odazovete. Kad je vaš sadašnji predsjednik izjavio da vi nećete na proteste, morali ste odmah napraviti lom i smijeniti ga. Ali niste. Bojite se za onih 150KM. Dotle su vas dotjerali. Ubijte se, svi redom. Jesu li se borci borili za to da Dodik rasproda sve prirodne resurse strancima uzimajući procenat? O tome razmišljaj, a ne o meni! Opet ti ponavljam, borci se moraju opredijeliti za neku političku stranku, ako ne valja sledeći put trebaju glasati za drugu. Ali ne, vi budale čekate da vuk promijeni ćud!

Name

Mihajlo

21.05.2016 17:17

Da da samo na Trgu Krajine, bez ucesca stranaka.

ODGOVORITE
Name

borac

21.05.2016 17:32

A vecina vas glasala za dezertera da vam bude predsjednik ne razumijem nista vise?????

ODGOVORITE
Name

1991

21.05.2016 18:09

Uze mi riječ iz usta! Deterter se nije sam ustoličio,zato na sledećim izborima pamet u glavu!

Name

Pandur

21.05.2016 19:39

A ZA KOGA GLASATI, ZA GORE. DA SE VRATIMO U POSLERATNI HAOS.

Name

Majstor

21.05.2016 20:49

Pandur, haos ti je u glavi. Glup si ko i svaki pandur, da nisi glup, zavrsio bi neku skolu a ne onu koju svi zavrse. A i Milin si petokolonas.

Name

Mika

21.05.2016 21:16

Ne mogu nikako da razumijem one koji svoj glas daju dezerteru, ratnom profiteru, koji savrseno glumi patriotu jer kod ovog naivnog naroda to očigledno pali. Najstrasnije je kada još kažu da su svi isti. Nisu svi isti. Tri života ne bi bila dovoljna da se ovako sve opustoši kao što je to ova vlast uradila. Ostavili su za sobom tzv. sprženu zemlju. To nisu uradile ni NATO bombe...

Name

DE GOTHIA

21.05.2016 18:12

SABOR SVIH BORACA SRPSKE BEZ STRANAČKIH OBILJEŽJA - BRAVO!!! ODLIČAN PRIJEDLOG... RUKOVODSVO BORS-a SAZOVITE GA ŠTO PRIJE I PRIPREMITE ZAHTJEVE (ODNOSNO NAREDBE POLITIČARIMA SA ROKOVIMA IZVRŠENJA I TO BEZ POGOVORA...),POSEBNO ZA SVAKI NIVO VLASTI: DRŽAVNI, REPUBLIČKI I OPŠTINSKI/GRADSKI I PREMA SVIM LIDERIMA SVIH SRPSKIH PARTIJA U RS... I SVI ŽIVI BORCI DOLAZE !!! A MOJI PRIJEDLOZI: BROJ 1. DA ODSTUPE SA FUNKCIJA SVI LIDERI I SVI ČLANOVI GLAVNIH ODBORA SVIH SRPSKIH POLITIČKIH PARTIJA I DA SE U SVIM STRANKAMA PROVEDU NOVI STRANAČKI IZBORI - ROK 90 DANA... 2. ZAKON O ISPITIVANJU PORIJEKLA SVE IMOVINE STEČENE OD 01.01.1992. DO DANAS, KOJA JE VRIJEDNIJA OD 300 HILJADA MARAKA. ZA IMOVINU ZA KOJU SE UTVRDI DA NEMA POKRIĆE UVESTI POREZ SA NOVČANOM KAZNOM OD 80% VRIJEDNOSTI IMOVINE (OVO JE U SKLADU SA EVROPSKOM KONVENCIJOM O LJUDSKIM PRAVIMA I USTAVOM) 3. ITD...

ODGOVORITE
Name

goran

21.05.2016 18:23

Gorana Sehovca postaviti za predsednika BORSaa ne ove generale,jadno je nama braco sa njima.Dok to nebude lose nam je,unistio nas je Pantelija.

ODGOVORITE
Name

re goran

21.05.2016 19:09

Milana Jolovica Legendu postaviti za predsjednika BO RS.

Name

re re goran

21.05.2016 19:48

Taman legendu za prdsjednika BORS-a, podguznu muvu dezertera Dodika

Name

POSAVAC

21.05.2016 18:49

Vlast non stop radi po jednom oprobanom sablonu koji je do sada prolazio.Borcima koji se nekada i pobune ili reknu neku rijec za poboljsanje svog statusa, uvijek se prisije POLITICKA konotacja.Te ova stranka, ili ona stranka, stoji iza toga, a zivi ljudi, oni su nevazni.Tako se najlakse zabusuri situacija.A VALJDA CE JEDNOM I POMRIJETI PA MANJE PROBLEMA ZA VLAST.

ODGOVORITE
Name

$

21.05.2016 19:24

Koja blesava izjava, "Idemo na proteste bez stranaka." Vlast u RS mora biti u rukama nekih stranaka ili nekih nezavisnih političara. Sve kategorije stanovništva se moraju opredijeliti za one stranke i političare koji drže do dotičnih kategorija, a ne lupati o protestima na koje opozicija nije dobro došla. Niko vas ne tjera da se opredijelite za jednu opozicionu partiju ali morate reći da režim mora da ide. Ako režim mora da ide onda neko mora da dodje. Jeste li toliko nepismeni da to ne možete da shvatite! Ovo je samo još jedan način da režim udari na napore opozicije da ih zbaci. Ovo su nova Dodikova podmetanja. Vrh boračke organizacije nije podržao proteste opozicije (sramota), a nije ni sindikat odnosno Mišićka. I dalje su i boračka organizacija i sindikat pod Dodikovom kontrolom. Ko to ne kuži, taj je budala. U ovoj septičkoj jami je toliko budala da je puna do vrha! Najbolje je da na vašem "nestranačkom" mitingu udarite po opozicije. Oni smetaju režimu da se još više razmaše i vama stvori radna mjesta.

ODGOVORITE
Name

DE GOTHIA

22.05.2016 07:29

ZA ONOGA STO SE POTPISUJE KAO "$": NE RADI SE O BLESAVOJ IZJAVI - NEGO NAPROTIV VRLO PAMETNOJ. TEORIJA KAŽE DA POLITIČKE PARTIJE VLAST DOBIJU ILI NE DOBIJU NA IZBORIMA...PRAVO NA JAVNE PROTESTE IMAJU ISKLJUČIVO SOCIJALNE ORGANIZACIJE ILI UDRUŽENJA KOJI OKUPLJAJU GRAĐANE, A TO SU SINDIKATI I DRUGE ORGANIZACIJE, KAO STO JE KOD NAS BORS ILI UDRUŽENJE POLJOPRIVREDNIKA. ONI IMAJU LEGITIMNO PRAVO DA MIRNO IZVEDU GRAĐANE NA ULICE I DA TRAŽE ISPUNJENJE NEKOG SOCIJALNOG ILI EKONOMSKOG ZAHTJEVA ILI ORGANIZUJU ŠTRAJK. VLAST ZAVISNO OD SNAGE PROTESTA REAGUJE - SMJENJUJE MINISTRE, PREDSJEDNIKA VLADA, VRŠI REKONSTUKCIJU ILI PODNOSI OSTAVKU I IDE SE NA VANREDNE IZBORE. PODRŽAVAM SAVEZ ZA PROMJENE, ALI OV VLAST NA PROTESTIMA TREBA DA SRUŠI BORS SA ZAHTJEVOM ZA BORAČKI STATUS I DODATAK I SINDIKATI... ALI TAJ KAPICETET NEMA NI MIŠĆKA NI ONAJ UPLAŠENI GENERAL.

Name

nota bene

21.05.2016 19:39

Sve što su borci trebali da urade je da izadju na proteste koje je organizovao savez za promjene. Tad su parku Dr Mladen Stojanović morali imati sabor! Sve ostalo nema veze s mozgom.

ODGOVORITE
Name

dejanpd

21.05.2016 20:57

Svaka cast, to je jedina prava istina i bilo je boraca, znam iz prve ruke, ali ne i podrske BORS-a, a ovamo navlace spinovima neke toboze proteste, ali krajem ljeta, jest ali malo sutra, obicna prica u koju ni oni koji su uz njih ne vjeruju, nema tu ni karaktera ni hrabrosti, na najvaznijem ispitu padaju, sad im djeca,pa i najmladjim, koji su sa 18 u rat otisli trebaju dobijati unuke, a oni odlazu proteste, jel razmisljaju svojom glavom ili idu negdje po misljenje,dok oni skupe hrabrosti i dodju pameti, ni cukununuci nece moci popraviti unisteno.

Name

Borci, jeste li ozednjeli?

21.05.2016 21:22

Prvo vas je za nos vukao Curguz a sad kaplar Savcic. Curguz jr bio Dodikov a Savcic je Vucicev. A to vam je isto.

ODGOVORITE
Name

re

22.05.2016 12:34

Magarac jedan, nije kaplar, vec general Vojske Republike Srpske

Name

#

23.05.2016 07:21

re, majmune!

Name

Borac 7.kategorije

21.05.2016 22:43

Ipak je nova garnitura trebala tražiti forenzičku analizu finansijske dokumentacije BORS-a i posebno poslovanja BORS invest fonda za vrijeme stolovanja kontroverznog Pante, sadašnjeg prezidentovog savjetnika za obavještajne poslove. Svašta bi se tu našlo, svašta osim para.

ODGOVORITE
Name

klapac

22.05.2016 15:32

Bravo "borac VII kategorije", to je konstruktivan pristup rjesavanju problema boraca. Neki samo laju na zvijezde, a karavane prolaze. I ja sam 7-me kategorije, zato sto se ne cijeni stvarni doprinos, nego jajarenje, cast izuzecima koji su isli glavom na metak pa sta bude, jer u odredjenim situacijama nije moglo drukcije. Medjutim, 90% takvih je pod zemljom. Nazalost. Ostale su vecinom jajare koje se danas busaju u prsa. Junacka naravno.

Name

momo

22.05.2016 03:36

Ja sam bio 14 mjeseci kao aktivni vojnik 8 i 6 rezerve ako zatreba opet veliki dezerter cu biti nikad vise.

ODGOVORITE
Name

MLADI BORCI VRS

22.05.2016 04:45

1995 u ratu je bilo oko 130,000 boraca,danas 2016 na spisku ima 232,000 boraca,od toga blizu 70,000 boraca ne zasluzuje 1 kategoriju! Ja sam klasa 1994,pripadnik izvidjacko-diverzantskih jedinica VRS,samo od stricica do Kluca ima 52 sela,gdje su ostali gradovi,Mrkonjic ,Sipovo,Petrovac,Drvae,Glamoc,Vlasic,Orasje,Trnovo,Gradacac,,,danas sam borac 5 kategorije. Da vas bude stid i sramota sta ste uradili sa ratnom klasom 1993/1994,djecu ste stavili u 3,4,5,6 kategoriju a sponzore i dezertere u 1 kategoriju,sram da vas bude i sramota pocevsi od BORS-a,sve do GENARALA SAVCICA,bas koji je i bio sa mladom vojskom odnosno 65 zastitnim pukom i zna probleme mladih boraca i dalje se nista ne preduzima! Vetrani .rs su prestavili novi predlog zakona o novoj kategorizaciji i novom zakonu Po kojem,,,,svako ko je danas borac 1 kategorije ako nema odredjen broj mjeseci u dodiru sa neprijateljem nece moci vise da bude borac 1 kategorije,tako da onaj koji je bio 4 godine u kasarni u papucama nece biti borac 1 kategorije,,,,60% boraca ne zasluzuje da budu borci 1 kategorije,pocevsi od sponzora i dezertera! Nadajte se skorom novom zakonu o pravima boraca Pozdrav svim borcima VRS!

ODGOVORITE
Name

Poslednji kineski car

22.05.2016 10:11

U pravu si i slazem se sa tvojim komentarom. Dok se taj novi Zakon ne usvoji,hitno treba pritisnuti Ministarstvo i Vladu da povecaju osnovicu za isplatu svih primanja borackim kategorijama. O tome niko ne prica,a jasno je kao dan da nas svake godine pljackaju i nase ionako male pare preusmjeravaju za druge stvari. Jednostavno je. Svake godine nas sve vise i vise umire,a primanja su uvijek ista. Primjer,ranijih godina je trebalo 12 miliona za godisnji boracki dodatak,a ministar rece da je ove godine isplaceno 11 miliona. Ukrali su nam jedan milion jer je manje korisnika,jer nas je zivih manje. Zasto nisu podjelili 12 miliona i dodatak bi bio veci ,koliko toliko. BORS mora insistirati na ovom,a i na novom Zakonu,kao i na cinjenici da borci biraju svog ministra,a ne da ga postavljaju partije. Uzgred,sadasnji ministar je uspio biti do sada gori i od svog partijskog sefa Djokica,koji je kako vidim pravi ekspert za sva ministarstva u Vladi. Razumije se u sve.

Name

BOSKO

22.05.2016 06:33

I MI STO RADIMO,OSTAVILI POSAO PUSKE U RUKE I IZ BITKE U BITKU SMO OBESPRAVLJENI,DOLAZE OVI SA CRVENE KNJIZICE I SEFUJU,DA IMAJU PETLJE TUKLI BI NAS,BORCI NA NOGE,SVE DEZERTERE DOLE,I OD PLATE 30 POSTO,ZA BORCE

ODGOVORITE
Name

Zoran

22.05.2016 09:17

Ljudi ko nije bio borac 90-tih ?Pa to ne bi ni Njemacka mogla isfinancirat ,dajte malo realnosti oni koji su ratni invalidi i porodice poginulih boraca koji su nemocni i bez primanja treba pomoći a ovo sve sto je sposobno za rad na posao. Svi mi koji smo bili u ratu nismo se borili za nekog drugog nego prvo za sebe i svoju djecu pa onda državu u kojoj ćemo danas slobodno živeti. Neki bi sa ovog portala trebali od BiH traziti boracki dodatak jer se i danas vise bore za nju nego za državu koja ih hljebom hrani.

ODGOVORITE
Name

xxx

22.05.2016 15:02

Dragi borci, dobro ste se sjetili da reagujete. Glasali ste za dezertere i oni su na vlasti. Kako očekujete da vas oni cijene i razumiju.Ovi na čelu boračkih i drugih asocijacija koje vas zastupaju su se uhljebili i njima je dobro. Morate birati poštene i časne ljude kojima je opštedruštveni interes ispred ličnog i tako ćete nešto postići. Ova vlast nikoga ne razumije. Oni su sve pokupili sebi i svojim praunucima. To je faktičko stanje.

ODGOVORITE
Name

VRS 1992-1996

22.05.2016 18:49

Treba što prije srušiti rukovodstvo BORS-a na čelu sa Savčićem. On kao i drugi penzionisani oficiri pored dobre oenzije iz Srbije dižu i pare i plate od institucija BiH i RS, a mladi školovani ljudi i demobilisani borci čekaju na posao. Rukovodstva BORS-a i po opštinama su ista. Vjerovali ili ne boračka organizacija opštine Nevesinje 12.05.2016. godine nije dozvolila da djeca poginulih boraca polože cvijeće u Spomen sobi, ispred Udruženja djece poginulih boraca. Sramota. Zbog toga treba što prije održati Sabor i smijeniti sva rukovodstva BORS-a

ODGOVORITE
Name

klapac

22.05.2016 19:24

Pogresno je da predsjednik i clanovi predsjednistva Boracke organizacije rade taj posao za platu, i to basnoslovnu. Onaj ko hoce super platu za tuvrstu posla, nikad nista nece uraditi za borce, nego je na toj pozicoji zbog te plate odnosno zbog sebe! Nadjite ljude koji ce te poslove obavljati dzabe! Samo takvima mozete vjerovati.

ODGOVORITE
Name

mami

22.05.2016 20:02

Nesmem da kazem da nikada neće biti dobro populaciji koja je stvarala RS! Kako kriminalu i korupciji stati u kraj. Kuda se god okrenete nepotizam kriminal nerad, ne znaju da rade svoj posao. Ma sto ne rade nista jos i kasne na posao. Trgovci su direktori biblioteka prevodioci Predsednici Vlade bivsi ministarski vozaci vode razne referate. Dokle god bude tako borci će mozda primati boracki na godisnjem nivou i tiho umirati većina prezivljavati sa minimalnim licnim primanjima. Neka nam je bog u pomoći! Ujedinite se borci i hrabro birajte ljude koji će ispravno voditi RS!

ODGOVORITE