Адвокат: Маровић у Београду на лијечењу

Адвокат високог функционера ДПС тврди да његов клијент нема намеру да бежи из Црне Горе. Вероватно иде у Швајцарску на анализе. У питању и ментални проблеми.

Регион 21.05.2016 | 12:10
Адвокат: Маровић у Београду на лијечењу

Светозар Маровић нема никакву забрану напуштања места боравка. Експресно путовање из Црне Горе није намера да побегне од још нешто више од три године колико му је остало да одробија. Државу је напустио како би се лечио.

Ово је за "Новости" рекао Здравко Беговић, адвокат породице Маровић, након што се појавила информација да је председник Политичког савета црногорске странке ДПС напустио Црну Гору само дан након што је изашао из ћелије у Спужу. Он је два дана пре тога потписао споразум о признавању кривице са Специјалним тужилаштвом.

Бивши председник државне заједнице СЦГ одлетео је у пратњи неколико чланова породице за Београд где је и његов син Милош. Како сазнајемо, из Београда би после прегледа на једној приватној здравственој клиници, требало да отпутује у Швајцарску на даље лечење.

"Суд није мом клијенту одузео путне исправе", каже Беговић, који је од тренутка када је ухапшен Маровић, 17. децембра прошле године, тврдио да је он у доста лошем здравственом стању.

"Као што знате, приликом изласка из истражног затвора, наговештено је да ће он у врло кратком временском периоду посетити лекаре. Покушаће да санира своје здравствено стање које је боравком у истражном затвору погоршано".

Према речима Беговића, његов клијент је и пре одласка у истражни затвор имао великих здравствених проблема који се тичу како менталног тако и физичког здравља.

"Будите сигурни у једно, његова документација и лекарски прегледи ће показати да се ради о врло озбиљним медицинским проблемима", поручио је адвокат Светозара Маровића.

"У случају да Светозар буде лошег здравственог стања када буде требало да почне издражавање казне, то ће се одгодити у складу са законом".

Маровић је недавно признао и потписао пред специјалним тужиоцима да је шеф криминалне организације која је низом корупционашких афера оштетила будванску касу за више од 30 милиона евра. Стављајући свој потпис на први споразум он је због корупционашких афера пристао да робија годину и десет месеци. Потписивањем другог казна му је увећана за још две године затвора.

Осим казне затвора, Светозар Маровић је и новчано кажњен. Два споразума су га обавезала да у буџет уплати по 50.000 евра. Пре њега споразуме су потписали његов брат Драган и то два, којима је кажњен на седам и осам месеци. Почетком јануара син високог функционера ДПС, Милош, признао је кривицу и нагодио се са тужилаштвом да заузврат одробија једну годину и у касу Општине уплати 385.000 евра.

Пацијент као и сви други

На спекулације да ће се Светозар Маровић лечити у Специјалној болници за срце и крвне судове "Острог", др Милован Бојић одговара да о томе ништа не зна.

"Немам никаквих информација о томе и са Светозаром Маровићем нисам већ дуго у контакту", рекао је Бојић за "Новости".

"Нисам чуо да је у Београду, не знам ништа о томе. Хоће ли се, међутим, лечити у "Острогу", не знам. Може, као што то могу и други. Мени се није јављао, али некоме другом можда јесте".

Извор: Вечерње новости

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Хм

21.05.2016 10:21

Откуд му паре да се мозе ици лијецити на свајцарским приватним клиникама?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

22.05.2016 01:24

У Црној Гори је.. луд ЗБУЊЕНОГ и тјера ЋОРАВ САКАТОГ!

Name

нн

21.05.2016 10:52

Шта је и овај човјек себи дозволио. Не може се он излијчетити од људске прљавштине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко75

21.05.2016 16:15

Е јадне државе милогорске и свих државица насталих распадом СФРЈ. Овај потписао да је шеф мафије и да је мазнуо 30 000 000 Евра и то признао (што је највјероватније мањи дио онога што је мазнуо) а милов режим га пустио из буваре као "свједока покајника" а дотични био главни Ал Капо!!!! То може само код нас-ко има паре може све. Сада оде у Швицу да види колико има на рачуну и успут да донесе папире да је неурачуњив (нешто ми је то познато) и нема робије или ће се та робија ПРОЛОНГИРАТИ (опет ми је то познато) до смрти дотичног Корлеонеа због његове "менталне болести". Нешто мало ће можда вратити (а то ће други хапити) а 5 пута више себи оставити и све у реду моћи ће онако "неурачунљив" да се "пати" са украденим милионима, а добиће и новац за туђу његу и пензију као бивши Предсједник Србије и Црне Горе.

ОДГОВОРИТЕ