Advokat: Marović u Beogradu na liječenju

Advokat visokog funkcionera DPS tvrdi da njegov klijent nema nameru da beži iz Crne Gore. Verovatno ide u Švajcarsku na analize. U pitanju i mentalni problemi.

Region 21.05.2016 | 12:10
Advokat: Marović u Beogradu na liječenju

Svetozar Marović nema nikakvu zabranu napuštanja mesta boravka. Ekspresno putovanje iz Crne Gore nije namera da pobegne od još nešto više od tri godine koliko mu je ostalo da odrobija. Državu je napustio kako bi se lečio.

Ovo je za "Novosti" rekao Zdravko Begović, advokat porodice Marović, nakon što se pojavila informacija da je predsednik Političkog saveta crnogorske stranke DPS napustio Crnu Goru samo dan nakon što je izašao iz ćelije u Spužu. On je dva dana pre toga potpisao sporazum o priznavanju krivice sa Specijalnim tužilaštvom.

Bivši predsednik državne zajednice SCG odleteo je u pratnji nekoliko članova porodice za Beograd gde je i njegov sin Miloš. Kako saznajemo, iz Beograda bi posle pregleda na jednoj privatnoj zdravstvenoj klinici, trebalo da otputuje u Švajcarsku na dalje lečenje.

"Sud nije mom klijentu oduzeo putne isprave", kaže Begović, koji je od trenutka kada je uhapšen Marović, 17. decembra prošle godine, tvrdio da je on u dosta lošem zdravstvenom stanju.

"Kao što znate, prilikom izlaska iz istražnog zatvora, nagovešteno je da će on u vrlo kratkom vremenskom periodu posetiti lekare. Pokušaće da sanira svoje zdravstveno stanje koje je boravkom u istražnom zatvoru pogoršano".

Prema rečima Begovića, njegov klijent je i pre odlaska u istražni zatvor imao velikih zdravstvenih problema koji se tiču kako mentalnog tako i fizičkog zdravlja.

"Budite sigurni u jedno, njegova dokumentacija i lekarski pregledi će pokazati da se radi o vrlo ozbiljnim medicinskim problemima", poručio je advokat Svetozara Marovića.

"U slučaju da Svetozar bude lošeg zdravstvenog stanja kada bude trebalo da počne izdražavanje kazne, to će se odgoditi u skladu sa zakonom".

Marović je nedavno priznao i potpisao pred specijalnim tužiocima da je šef kriminalne organizacije koja je nizom korupcionaških afera oštetila budvansku kasu za više od 30 miliona evra. Stavljajući svoj potpis na prvi sporazum on je zbog korupcionaških afera pristao da robija godinu i deset meseci. Potpisivanjem drugog kazna mu je uvećana za još dve godine zatvora.

Osim kazne zatvora, Svetozar Marović je i novčano kažnjen. Dva sporazuma su ga obavezala da u budžet uplati po 50.000 evra. Pre njega sporazume su potpisali njegov brat Dragan i to dva, kojima je kažnjen na sedam i osam meseci. Početkom januara sin visokog funkcionera DPS, Miloš, priznao je krivicu i nagodio se sa tužilaštvom da zauzvrat odrobija jednu godinu i u kasu Opštine uplati 385.000 evra.

Pacijent kao i svi drugi

Na spekulacije da će se Svetozar Marović lečiti u Specijalnoj bolnici za srce i krvne sudove "Ostrog", dr Milovan Bojić odgovara da o tome ništa ne zna.

"Nemam nikakvih informacija o tome i sa Svetozarom Marovićem nisam već dugo u kontaktu", rekao je Bojić za "Novosti".

"Nisam čuo da je u Beogradu, ne znam ništa o tome. Hoće li se, međutim, lečiti u "Ostrogu", ne znam. Može, kao što to mogu i drugi. Meni se nije javljao, ali nekome drugom možda jeste".

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Hm

21.05.2016 10:21

Otkud mu pare da se moze ici lijeciti na svajcarskim privatnim klinikama?

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

22.05.2016 01:24

У Црној Гори је.. луд ЗБУЊЕНОГ и тјера ЋОРАВ САКАТОГ!

Name

nn

21.05.2016 10:52

Šta je i ovaj čovjek sebi dozvolio. Ne može se on izlijčetiti od ljudske prljavštine.

ODGOVORITE
Name

Ранко75

21.05.2016 16:15

Е јадне државе милогорске и свих државица насталих распадом СФРЈ. Овај потписао да је шеф мафије и да је мазнуо 30 000 000 Евра и то признао (што је највјероватније мањи дио онога што је мазнуо) а милов режим га пустио из буваре као "свједока покајника" а дотични био главни Ал Капо!!!! То може само код нас-ко има паре може све. Сада оде у Швицу да види колико има на рачуну и успут да донесе папире да је неурачуњив (нешто ми је то познато) и нема робије или ће се та робија ПРОЛОНГИРАТИ (опет ми је то познато) до смрти дотичног Корлеонеа због његове "менталне болести". Нешто мало ће можда вратити (а то ће други хапити) а 5 пута више себи оставити и све у реду моћи ће онако "неурачунљив" да се "пати" са украденим милионима, а добиће и новац за туђу његу и пензију као бивши Предсједник Србије и Црне Горе.

ODGOVORITE