Шест земаља трага за египатским авионом

Авиони и бродови из Египта и још пет земаља наставили су данас да претражују шире подручје Средоземног мора како би пронашли остатке авиона компаније "Иџиптер", који се срушио са 66 путника и чланова посаде.

Свијет 21.05.2016 | 09:35
Шест земаља трага за египатским авионом

Тимови трагају за деловима олупина авиона "ербас А320", међу којима су и црне кутује које би, како наводи АП, могле да буду од кључног значаја за откривање узрока пада авиона.

Подаци из аутоматског система који размењује са службама на земљи податке из авиона показују да се пре самог пада авиона "Иџипт ера" укључио детектор за дим, јавио је Си-Ен-Ен.

Си-Ен-Ен је објавио да је до тих података дошао из египатског извора, додајући да они потичу из аутоматског система АЦАРС који рутински шаље податке о лету матичној авио компанији, пренео је Ројтерс.

Један амерички званичник је, међутим, окарактерисао извештај као непотрврђену гласину, наводи агенција.

Тимови који трагају за олупином авиона "Иџипт ера" у Средоземном мору пронашли су јуче код обале Александрије део тела, седишта и кофере, а док истражитељи настоје да открију узрок пада "ербаса А320", европски безбедносни званичници саопштавају да међу путницима нема имена особа са листи познатих терориста.

Египатско Министарство за цивилну авијацију потврдило је да су пронађени људски остаци за које се верује да припадају путницима "Иџипт ера" који се срушио у Средоземно море на лету из Париза за Каиро.

За сада нема чврстих доказа зашто је авион нестао са радара, нагло скренуо и срушио се.

Истражитељи сумњају да је у питању терористички напад, али ниједна џихадистичка група није преузела одговорност за обарање авиона.

Коментари / 0

Оставите коментар