Šest zemalja traga za egipatskim avionom

Avioni i brodovi iz Egipta i još pet zemalja nastavili su danas da pretražuju šire područje Sredozemnog mora kako bi pronašli ostatke aviona kompanije "Idžipter", koji se srušio sa 66 putnika i članova posade.

Svijet 21.05.2016 | 09:35
Šest zemalja traga za egipatskim avionom

Timovi tragaju za delovima olupina aviona "erbas A320", među kojima su i crne kutuje koje bi, kako navodi AP, mogle da budu od ključnog značaja za otkrivanje uzroka pada aviona.

Podaci iz automatskog sistema koji razmenjuje sa službama na zemlji podatke iz aviona pokazuju da se pre samog pada aviona "Idžipt era" uključio detektor za dim, javio je Si-En-En.

Si-En-En je objavio da je do tih podataka došao iz egipatskog izvora, dodajući da oni potiču iz automatskog sistema ACARS koji rutinski šalje podatke o letu matičnoj avio kompaniji, preneo je Rojters.

Jedan američki zvaničnik je, međutim, okarakterisao izveštaj kao nepotrvrđenu glasinu, navodi agencija.

Timovi koji tragaju za olupinom aviona "Idžipt era" u Sredozemnom moru pronašli su juče kod obale Aleksandrije deo tela, sedišta i kofere, a dok istražitelji nastoje da otkriju uzrok pada "erbasa A320", evropski bezbednosni zvaničnici saopštavaju da među putnicima nema imena osoba sa listi poznatih terorista.

Egipatsko Ministarstvo za civilnu avijaciju potvrdilo je da su pronađeni ljudski ostaci za koje se veruje da pripadaju putnicima "Idžipt era" koji se srušio u Sredozemno more na letu iz Pariza za Kairo.

Za sada nema čvrstih dokaza zašto je avion nestao sa radara, naglo skrenuo i srušio se.

Istražitelji sumnjaju da je u pitanju teroristički napad, ali nijedna džihadistička grupa nije preuzela odgovornost za obaranje aviona.

Komentari / 0

Ostavite komentar