Тата, а где је Дибала?! Аргентинци за Копа Америка...

Списак Аргентине за Копа Америку отворио је неколико питања у тамошњој јавности...

Фудбал 26.05.2016 | 14:00
Тата, а где је Дибала?! Аргентинци за Копа Америка...

Аргентина је дочекала списак Херарда Тате Мартина за предстојећи Копа Америка, а највеће изненађење је што међу 23 играча нема имена офанзивног везисте шампиона Јувентуса, Паула Дибале.

Очекивано, напад Гаучоса предводе Лионел Меси, Серхио Агуеро и Гонзало Игуаин. Међутим, део јавности у Аргентини надао се да би нову шансу у националном тиму могао да добије и Карлос Тевез, сада члан Боке Јуниорс. То се није десило.

Такође, нема ни нападача Атлетика из Мадрида Анхела Корее, а значајно изненађење представља и изостанак голмана Сосиједада Херонима Руљија.

Једно од имена које су навијачи прижељкивали на списку, али га нису дочекали је и Матео Мусаћо из Виљареала.

Ипак, добра вест за љубитеље фудбала у Аргентини је да ће сва четворица – Кореа, Руљи, Мусаћо и Дибала – бити у олимпијској селекцији Гаучоса за Игре у Рио де Жанеиру.

Изненађење је и то што је позван Езекијел Лавеци иако овај фудбалер од јануара игра у кинеској лиги. Претпостављало се да су његови дани одбројани, али је Мартино показао супротно.

Због проблема са повредама Пабла Забалете и Леона Ванђонија, Мартино је био принуђен да у одбрану позове Виктора Куесту и Џонатана Маидану.

Овогодишња Копа Америка игра се од 3. до 26. јуна у САД, а Аргентина ће бити у групи са Чилеом, Панамом и Боливијом.

Списак Аргентине:

Голмани: Серхио Ромеро (Манчестер Јунајтед), Нахуел Гузман (Тигрес), Маријано Андухар (Естудијантес).

Одбрана: Маркос Рохо (Манчестер Јунајтед), Николас Отаменди (Манчестер Сити), Рамиро Фунес Мори (Евертон), Факундо Ронкља (Фиорентина), Габриел Меркадо (Ривер Плате), Џонатан Маидана (Ривер Плате), Виктор Куеста (Индепендијенте)

Средина терена: Анхел ди Марија (ПСЖ), Хавијер Маскерано (Барслеона), Евер Банега (Севиља), Лукас Биља (Лацио), Хавијер Пасторе (ПСЖ), Августо Фернандез (Атлетико Мадрид), Ерик Ламела (Тотенхем), Матијас Краневитер (Атлетико Мадрид)

Напад: Лионел Меси (Барселона), Гонзало Игуаин (Наполи), Серхио Агуеро (Манчестер Сити), Езекијел Лавеци (Хебеи Форчн), Николас Гаитан (Бенфика)

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар