Tata, a gde je Dibala?! Argentinci za Kopa Amerika...

Spisak Argentine za Kopa Ameriku otvorio je nekoliko pitanja u tamošnjoj javnosti...

Fudbal 26.05.2016 | 14:00
Tata, a gde je Dibala?! Argentinci za Kopa Amerika...

Argentina je dočekala spisak Herarda Tate Martina za predstojeći Kopa Amerika, a najveće iznenađenje je što među 23 igrača nema imena ofanzivnog veziste šampiona Juventusa, Paula Dibale.

Očekivano, napad Gaučosa predvode Lionel Mesi, Serhio Aguero i Gonzalo Iguain. Međutim, deo javnosti u Argentini nadao se da bi novu šansu u nacionalnom timu mogao da dobije i Karlos Tevez, sada član Boke Juniors. To se nije desilo.

Takođe, nema ni napadača Atletika iz Madrida Anhela Koree, a značajno iznenađenje predstavlja i izostanak golmana Sosijedada Heronima Ruljija.

Jedno od imena koje su navijači priželjkivali na spisku, ali ga nisu dočekali je i Mateo Musaćo iz Viljareala.

Ipak, dobra vest za ljubitelje fudbala u Argentini je da će sva četvorica – Korea, Rulji, Musaćo i Dibala – biti u olimpijskoj selekciji Gaučosa za Igre u Rio de Žaneiru.

Iznenađenje je i to što je pozvan Ezekijel Laveci iako ovaj fudbaler od januara igra u kineskoj ligi. Pretpostavljalo se da su njegovi dani odbrojani, ali je Martino pokazao suprotno.

Zbog problema sa povredama Pabla Zabalete i Leona Vanđonija, Martino je bio prinuđen da u odbranu pozove Viktora Kuestu i Džonatana Maidanu.

Ovogodišnja Kopa Amerika igra se od 3. do 26. juna u SAD, a Argentina će biti u grupi sa Čileom, Panamom i Bolivijom.

Spisak Argentine:

Golmani: Serhio Romero (Mančester Junajted), Nahuel Guzman (Tigres), Marijano Anduhar (Estudijantes).

Odbrana: Markos Roho (Mančester Junajted), Nikolas Otamendi (Mančester Siti), Ramiro Funes Mori (Everton), Fakundo Ronklja (Fiorentina), Gabriel Merkado (River Plate), Džonatan Maidana (River Plate), Viktor Kuesta (Independijente)

Sredina terena: Anhel di Marija (PSŽ), Havijer Maskerano (Barsleona), Ever Banega (Sevilja), Lukas Bilja (Lacio), Havijer Pastore (PSŽ), Avgusto Fernandez (Atletiko Madrid), Erik Lamela (Totenhem), Matijas Kraneviter (Atletiko Madrid)

Napad: Lionel Mesi (Barselona), Gonzalo Iguain (Napoli), Serhio Aguero (Mančester Siti), Ezekijel Laveci (Hebei Forčn), Nikolas Gaitan (Benfika)

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar