Ноле одмара мало дуже: Познат оквирни распоред за старт РГ-а

Организатори Ролан Гароса саопштили су да је познат оквирни распоред мечева на почетку турнира.

Тенис 21.05.2016 | 17:40
Ноле одмара мало дуже: Познат оквирни распоред за старт РГ-а

"Мечеви доње половине жреба женског и мушког сингла играће се у недељу и понедељак, а дуели горње половине играће се у понедељак и уторак", навели су домаћини француског гренд слема.

То значи да Новак Ђоковић против Јен-Хсун Луа сигурно неће наступити у недељу, пошто је у горњем делу жреба као носилац, а Јанко Типсаревић је у "доњем дому" и чека га Милош Раонић.

У истој позицији је Душан Лајовић пред меч са Денисом Кудлом, као и Ласло Ђере (ривал Џордан Томпсон) и Виктор Троицки (ривал Григор Димитров).

Ана Ивановић такође сигурно неће играти у недељу, противница јој је Францускиња Додин као 14. носиоцу, у горњем делу жреба је и Јелена Јанковић, којој је противница Татјана Марија. Са супротне стране жреба, Бојана Јовановски ће се састати са другим носиоцем, Агњешком Радванском.

Оваква одлука изазвала је опречне реакције, многи љубитељи тениса су прокоментарисали да би било коректније да први носиоци наступају раније, јер као боље рангирани заслужују више времена за одмор у каснијој фази такмичења.

Извор: блиц.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Последњи кинески цар

21.05.2016 16:06

Ниста то није ни ново ни цудно. Они увијек настоје Новаку да напакосте и да му у финису турнира смање вријеме за одмор. Исто као и у Риму. Мареј је имао скоро 26 сати одмора за финале а Ноле 18,5.Па ко је број 1.? Тако је и у Паризу,Мареј је у доњој страни зријеба и имаце не 8 сати него дан одмора висе. Наравно ,ако додје до Нолета и финала. Али,има Бога ,даце Бог Новаку снагу.

ОДГОВОРИТЕ