Nole odmara malo duže: Poznat okvirni raspored za start RG-a

Organizatori Rolan Garosa saopštili su da je poznat okvirni raspored mečeva na početku turnira.

Tenis 21.05.2016 | 17:40
Nole odmara malo duže: Poznat okvirni raspored za start RG-a

"Mečevi donje polovine žreba ženskog i muškog singla igraće se u nedelju i ponedeljak, a dueli gornje polovine igraće se u ponedeljak i utorak", naveli su domaćini francuskog grend slema.

To znači da Novak Đoković protiv Jen-Hsun Lua sigurno neće nastupiti u nedelju, pošto je u gornjem delu žreba kao nosilac, a Janko Tipsarević je u "donjem domu" i čeka ga Miloš Raonić.

U istoj poziciji je Dušan Lajović pred meč sa Denisom Kudlom, kao i Laslo Đere (rival Džordan Tompson) i Viktor Troicki (rival Grigor Dimitrov).

Ana Ivanović takođe sigurno neće igrati u nedelju, protivnica joj je Francuskinja Dodin kao 14. nosiocu, u gornjem delu žreba je i Jelena Janković, kojoj je protivnica Tatjana Marija. Sa suprotne strane žreba, Bojana Jovanovski će se sastati sa drugim nosiocem, Agnješkom Radvanskom.

Ovakva odluka izazvala je oprečne reakcije, mnogi ljubitelji tenisa su prokomentarisali da bi bilo korektnije da prvi nosioci nastupaju ranije, jer kao bolje rangirani zaslužuju više vremena za odmor u kasnijoj fazi takmičenja.

Izvor: blic.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Poslednji kineski car

21.05.2016 16:06

Nista to nije ni novo ni cudno. Oni uvijek nastoje Novaku da napakoste i da mu u finisu turnira smanje vrijeme za odmor. Isto kao i u Rimu. Marej je imao skoro 26 sati odmora za finale a Nole 18,5.Pa ko je broj 1.? Tako je i u Parizu,Marej je u donjoj strani zrijeba i imace ne 8 sati nego dan odmora vise. Naravno ,ako dodje do Noleta i finala. Ali,ima Boga ,dace Bog Novaku snagu.

ODGOVORITE