Навратилова: Новак осваја РГ, осим ако...!

Легендарна Мартина Навратилова сматра да ће Новак Ђоковић освојити Ролан Гарос ове године.

Тенис 28.05.2016 | 19:40
Навратилова: Новак осваја РГ, осим ако...!

Некада најбоља играчица света и у синглу и у дублу верује да Енди Мари не може да победи првог играча света када су у питању дуели на три добијена сета.

Ђоковић је прошле године био ан два сета од титуле, али је поражен од Стана Вавринке који је одиграо најбољи меч у каријери.

„Мислим да ће Новак освојити, заиста верујем у то. Признајем, то сам мислила и прошле године, а он је наишао на Вавринку који је одиграо ван памети. То је био једини разлог због којег Новак није славио. Вавринка је играо за 10, а Новак можда за 8. Већина када игра за 9 или 10 не побеђује Новака. Једноставно, потребно је да одиграте најбољи меч у каријери као што је Вавринка урадио“, каже Навратилова.

Многи сада истичу да би и Енди Мари могао да нападне трофеј у Паризу с обзиром да игра све боље на шљаци.

„Мислим да Енди има бољу шансу на трави него на шљаци. Новак се креће невероватно, све враћа. Лакше је доћи у нападачку позицију на трави него на шљаци, ма колико да је трава спора. На шљаци, Новак једноставно не промашује и има много времена да дође до лоптице. Енди игра сјајно, само је питање да ли може да игра тако у континуитету. Када игра свој најбољи тенис може да победи Новака, али тешко је задржати тај ниво, посебно на три добијена сета на шљаци.“

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар