Navratilova: Novak osvaja RG, osim ako...!

Legendarna Martina Navratilova smatra da će Novak Đoković osvojiti Rolan Garos ove godine.

Tenis 28.05.2016 | 19:40
Navratilova: Novak osvaja RG, osim ako...!

Nekada najbolja igračica sveta i u singlu i u dublu veruje da Endi Mari ne može da pobedi prvog igrača sveta kada su u pitanju dueli na tri dobijena seta.

Đoković je prošle godine bio an dva seta od titule, ali je poražen od Stana Vavrinke koji je odigrao najbolji meč u karijeri.

„Mislim da će Novak osvojiti, zaista verujem u to. Priznajem, to sam mislila i prošle godine, a on je naišao na Vavrinku koji je odigrao van pameti. To je bio jedini razlog zbog kojeg Novak nije slavio. Vavrinka je igrao za 10, a Novak možda za 8. Većina kada igra za 9 ili 10 ne pobeđuje Novaka. Jednostavno, potrebno je da odigrate najbolji meč u karijeri kao što je Vavrinka uradio“, kaže Navratilova.

Mnogi sada ističu da bi i Endi Mari mogao da napadne trofej u Parizu s obzirom da igra sve bolje na šljaci.

„Mislim da Endi ima bolju šansu na travi nego na šljaci. Novak se kreće neverovatno, sve vraća. Lakše je doći u napadačku poziciju na travi nego na šljaci, ma koliko da je trava spora. Na šljaci, Novak jednostavno ne promašuje i ima mnogo vremena da dođe do loptice. Endi igra sjajno, samo je pitanje da li može da igra tako u kontinuitetu. Kada igra svoj najbolji tenis može da pobedi Novaka, ali teško je zadržati taj nivo, posebno na tri dobijena seta na šljaci.“

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar