Путинов нови пројекат: И школарци иду у војску

Министарство одбране Русије одлучило је да оживи праксу из совјетске ере и покрене покрет младих војника "Јунармију."

Свијет 20.05.2016 | 22:00
Путинов нови пројекат: И школарци иду у војску

Школарци ће учити да склапају пушке, пролазе војне обуке, изучавају војну стратегију и историју, да се уче дисциплини, одговорности и моралним вредностима, развијају патриотски дух и јачају национално јединство.

Пилот пројекат "Јунармија" стартоваће већ у недељу, 22.маја, у Јарославској области, али ће у пуном обиму пројекат почети 1. септембра.

За младе војнике ће бити сашивена и униформа у зависности од тога у којем роду војске служе пешадији, морнарици, авијацији или десантним јединицама, преноси "Спутњик."

Идеја је, како су навели у Министарству одбране, повезана са повећањем броја војно-патриотских удружења у земљи, а има за циљ да систематизује патриотске покрете, као и да одвоји децу од улице и свега оног негативног сто улица носи.

Осим тога, задатак је и да се подигне углед војске, ојача патриотско расположење међу младима и развије патриотско васпитање.

Идеју о стварању "Јунармије" подржао је и руски председник Владимир Путин.

Тренутно се одређују и старосне границе деце које ће примати у "Јунармију."

Највероватније је да ће у "армију младих" моћи да ступе тинејџери од 14 до 18 година, мада се раније у јавности спомињало да ће можда бити и млађих од 10 година па навише.

Војне активности ће бити одвојене од школских, а ступање у "Јунармију" биће добровољно.

Фото: Итар-тасс

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

блбл

20.05.2016 20:03

Ој,ој... Ово ме подсеца на једно просло време када су се регрутовала деца и звала су се несто слицно овима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

20.05.2016 20:30

Југенд?

Name

Ранко75

20.05.2016 20:12

Свака част на нормалној одлуци. И требају се момци учити војним вјештинама и дисциплини како би били спремни за не дај Боже да могу одбранити себе и своју државу.А код нас момци се депилирају или краду сестрама шминку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зехро

20.05.2016 20:24

Норд кореја исто ради

Name

За Зехра

20.05.2016 20:40

Био си у Сјеверној Кореји па си се лично увјерио? Нешто сумњам у тачност траса твојих путовања. Прије бих рекао да си ишао јужније од Турске па видио како тамо твоји "пацифисти обучавају"

Name

Рибља цорба

20.05.2016 22:28

За идеале , гину БУДАЛЕ .....

Name

зворник пропали град

20.05.2016 20:29

и код нас је некад била предвијничка обука , а сад имамо после пола ноћи у дому омладине и около сусједних зграда пред манијачко , пјандурско , разбијачку и дивљачку обуку омладионе . Главна забава је дерање , рикање , назор смијање и вриштање дјевојчица , па звоњење по интерфону после пола ноћи и провала у зграде да би се вршила нужда у лифту и по стубишту . Сви се праве луди и власт и родитељи кад се прича о дијеци сви се ужасавају , а највише они чија су дијеца учесници свега тога . Обично су то дијеца школованих родитеља и неписмене некултурне и необразоване дјеце која немају ни основно васпитање .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубомир

20.05.2016 21:10

И ја сам твог мишљења. Браво

Name

власт

20.05.2016 20:40

Кад се тресе фотеља и за лицне интересе никог им није зао у име једног владара да упропасти један народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

21.05.2016 05:55

Морал,ред,рад,цовецност,дисциплина,постовање и правилно дрзање су скоро заборављени.Неки,многи родитељи немају контроле над децом.Нису у могуцности да им објасне разлику измедју лосег и доброг јер их деца не слусају.Улица и мобилни су им главни извори уцења и схватања,одрастања.У интернету надју и виде све оно сто они никада немогу имати и ето зеље за брзом ловом и брзим колима.Знамо сви добро куда воде брза кола и брза лова,право у пакао затвора где се даље усаврсава и постаје "струцњак". Зато у војску,него ста,нека науци да се покрива само онолико колики је јорган. Добра идеја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Артифеx

30.05.2016 07:47

Свако ко у овоме не препознаје чист фашизам или је слеп, или је глуп.

ОДГОВОРИТЕ