Неустрашива бака која скаче са падобраном

Да људска храброст нема граница и не признаје чак ни физичка ограничења, доказала је 83-годишња Јованка Остојић из Рековца.

Србија 20.05.2016 | 21:40
Неустрашива бака која скаче са падобраном

Пензионисана учитељица и мајка команданта чувене 63. падобранске бригаде Горана Остојића, који је са својим саборцима погинуо храбро бранећи Косово и Метохију 1998. године, одлучила је да крене стопама свог сина.

Први пут је скочила је падобраном у тандему са познатим српским инструктором Љубишом Наумовићем 2013. године на спортском аеродрому у Давидовцу.

Скочила је и данас, и то са 3.000 метара.

По доскоку рекла је да је то њен други скок, као и да је званични рекордер Европе, због висинског стуба и својих година.

"Тако да ми је овај скок као нешто познат. Међутим, висина је велика и мислим да ми је била потребна кацига, мало сам заглувела.. Иначе све друго је било сјајно. Немојте да мислите да имам страха. Ни за трен један", рекла је Остојићева.

Горан Остојић (1962- 1998) је био официр ВЈ и припадник 63. падобранске бригаде , а погинуо је током сукоба на Косову и Метохији 1998.

Током ратова у бившој Југославији учествовао је у ризичним операцијама попут евакуације аеродрома Церкалије, затим у акцијама у Бихаћу, Пули на Земунику код Задра, а први падобрански скок у босанском рату био је током заузимања села Јадар у источној Босни.

Погинуо је 28. јула 1998. године код Јуника. Постхумно је унапређен у потпуковника, а редовно унапређење га је чекало на дан јединице те године. Иза себе је оставио супругу Марину и сина Богдана.

Данас основна школа у Јагодини носи његово име као и један одред извиђача у Нишу.

Извор: Мондо.рс

Фото: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Цезар

20.05.2016 22:09

Очито да је Горан био на мајку. Слава му.

ОДГОВОРИТЕ