Neustrašiva baka koja skače sa padobranom

Da ljudska hrabrost nema granica i ne priznaje čak ni fizička ograničenja, dokazala je 83-godišnja Jovanka Ostojić iz Rekovca.

Srbija 20.05.2016 | 21:40
Neustrašiva baka koja skače sa padobranom

Penzionisana učiteljica i majka komandanta čuvene 63. padobranske brigade Gorana Ostojića, koji je sa svojim saborcima poginuo hrabro braneći Kosovo i Metohiju 1998. godine, odlučila je da krene stopama svog sina.

Prvi put je skočila je padobranom u tandemu sa poznatim srpskim instruktorom Ljubišom Naumovićem 2013. godine na sportskom aerodromu u Davidovcu.

Skočila je i danas, i to sa 3.000 metara.

Po doskoku rekla je da je to njen drugi skok, kao i da je zvanični rekorder Evrope, zbog visinskog stuba i svojih godina.

"Tako da mi je ovaj skok kao nešto poznat. Međutim, visina je velika i mislim da mi je bila potrebna kaciga, malo sam zagluvela.. Inače sve drugo je bilo sjajno. Nemojte da mislite da imam straha. Ni za tren jedan", rekla je Ostojićeva.

Goran Ostojić (1962- 1998) je bio oficir VJ i pripadnik 63. padobranske brigade , a poginuo je tokom sukoba na Kosovu i Metohiji 1998.

Tokom ratova u bivšoj Jugoslaviji učestvovao je u rizičnim operacijama poput evakuacije aerodroma Cerkalije, zatim u akcijama u Bihaću, Puli na Zemuniku kod Zadra, a prvi padobranski skok u bosanskom ratu bio je tokom zauzimanja sela Jadar u istočnoj Bosni.

Poginuo je 28. jula 1998. godine kod Junika. Posthumno je unapređen u potpukovnika, a redovno unapređenje ga je čekalo na dan jedinice te godine. Iza sebe je ostavio suprugu Marinu i sina Bogdana.

Danas osnovna škola u Jagodini nosi njegovo ime kao i jedan odred izviđača u Nišu.

Izvor: Mondo.rs

Foto: Tanjug

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Cezar

20.05.2016 22:09

Očito da je Goran bio na majku. Slava mu.

ODGOVORITE