То није опсесија, већ жеља и циљ: Новак скида баксузлук Гароса!

"Наравно, покушаћу да одем корак даље од онога што сам у прошлости радио у Паризу, али нисам једини који овде жели да победи. Ролан Гарос је једини гренд слем који нисам освојио, што представља још већи мотив да дам све од себе овде", рекао је српски ас.

Тенис 21.05.2016 | 16:20
То није опсесија, већ жеља и циљ: Новак скида баксузлук Гароса!

Нови покушај за скидање "француског малера". Први рекет света Новак Ђоковић, након два узастопна финала, ондосно три борбе за трофеј у последње четири године, жели да коначно покори неосвојиву париску шљаку.

Новак ће првог дана турнира прославити свој 28. рођендан, што ће ће бити велики мотив да на убедљив начин почисти Луа. После тога противници ће постајати све јачи, а самим тим и оптерећење као се буде ближила завршница турнира. Многи страни новинари склони су томе да кажу како је освајање овог турнира постало права опсесија за српског тенисера, али Ђоковић одбија да користи такав термин.
"Не волим опсесију као реч, јер не долази из правих емоција. То је жеља, циљ - као и све остало. И тако ће остати. Наравно, покушаћу да одем корак даље од онога што сам у прошлости радио у Паризу, али нисам једини који овде жели да победи. Ролан Гарос је једини гренд слем који нисам освојио, што представља још већи мотив да дам све од себе овде", рекао је Ђоковић за Спорт Илустрејтид.

Ментална снага ће и овога пута бити један од основних адута најбољег тенисера на планети. Победнички менталите је нешто што га краси током читаве каријере.
"То је нешто што је написано у мом ДНК-а. Мало због тога, али и због српске културе, балканског подручја, с обзиром на шта смо све прошли кроз историју. Људи у региону су у карактеру развили егзистенцијалну потребу за борбом. Такође и околности кроз које сам пролазио у детињству. Оне су ми помогле, када погледам уназад, да будем издржљивији, знам шта желим и да ценим оно што имам. Таква врста прошлости учинила ме је гладнијим за све, уклучујући и успех", додао је Ђоковић.

Сама чињеница да долази из Србије Новаку је много му је отежала каријеру. Још као дечак суочавао се са бројним неправдама, које су му после свега помогле да се брже развије као човек и играч. Ипак, после свега он не осећа никакво незадовољство због таквих ствари.
"Искрено, уопште не осећам ту емоцију. Поносан сам и желим да поделим славље и мој успех са људима на веома позитиван начин. Немам никакву потребу за осветом, зашто бих то радио? Такве ствари не чине да се осећам добро, нити нека друга особа. Наравно, веома сам поносан на оно што смо постигли, долазимо из позитивног места", додао је Новак.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар