To nije opsesija, već želja i cilj: Novak skida baksuzluk Garosa!

"Naravno, pokušaću da odem korak dalje od onoga što sam u prošlosti radio u Parizu, ali nisam jedini koji ovde želi da pobedi. Rolan Garos je jedini grend slem koji nisam osvojio, što predstavlja još veći motiv da dam sve od sebe ovde", rekao je srpski as.

Tenis 21.05.2016 | 16:20
To nije opsesija, već želja i cilj: Novak skida baksuzluk Garosa!

Novi pokušaj za skidanje "francuskog malera". Prvi reket sveta Novak Đoković, nakon dva uzastopna finala, ondosno tri borbe za trofej u poslednje četiri godine, želi da konačno pokori neosvojivu parisku šljaku.

Novak će prvog dana turnira proslaviti svoj 28. rođendan, što će će biti veliki motiv da na ubedljiv način počisti Lua. Posle toga protivnici će postajati sve jači, a samim tim i opterećenje kao se bude bližila završnica turnira. Mnogi strani novinari skloni su tome da kažu kako je osvajanje ovog turnira postalo prava opsesija za srpskog tenisera, ali Đoković odbija da koristi takav termin.
"Ne volim opsesiju kao reč, jer ne dolazi iz pravih emocija. To je želja, cilj - kao i sve ostalo. I tako će ostati. Naravno, pokušaću da odem korak dalje od onoga što sam u prošlosti radio u Parizu, ali nisam jedini koji ovde želi da pobedi. Rolan Garos je jedini grend slem koji nisam osvojio, što predstavlja još veći motiv da dam sve od sebe ovde", rekao je Đoković za Sport Ilustrejtid.

Mentalna snaga će i ovoga puta biti jedan od osnovnih aduta najboljeg tenisera na planeti. Pobednički mentalite je nešto što ga krasi tokom čitave karijere.
"To je nešto što je napisano u mom DNK-a. Malo zbog toga, ali i zbog srpske kulture, balkanskog područja, s obzirom na šta smo sve prošli kroz istoriju. Ljudi u regionu su u karakteru razvili egzistencijalnu potrebu za borbom. Takođe i okolnosti kroz koje sam prolazio u detinjstvu. One su mi pomogle, kada pogledam unazad, da budem izdržljiviji, znam šta želim i da cenim ono što imam. Takva vrsta prošlosti učinila me je gladnijim za sve, uklučujući i uspeh", dodao je Đoković.

Sama činjenica da dolazi iz Srbije Novaku je mnogo mu je otežala karijeru. Još kao dečak suočavao se sa brojnim nepravdama, koje su mu posle svega pomogle da se brže razvije kao čovek i igrač. Ipak, posle svega on ne oseća nikakvo nezadovoljstvo zbog takvih stvari.
"Iskreno, uopšte ne osećam tu emociju. Ponosan sam i želim da podelim slavlje i moj uspeh sa ljudima na veoma pozitivan način. Nemam nikakvu potrebu za osvetom, zašto bih to radio? Takve stvari ne čine da se osećam dobro, niti neka druga osoba. Naravno, veoma sam ponosan na ono što smo postigli, dolazimo iz pozitivnog mesta", dodao je Novak.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar