Египат потврдио: Нема преживјелих из авиона

Египатски министар цивилне авијације Шериф Фати рекао је данас да "нема преживелих" у паду авиона Иџиптера (ЕгуптАир).

Свијет 20.05.2016 | 22:51
Египат потврдио: Нема преживјелих из авиона

Фати је породицама људи који су били у авиону рекао да египатска војска ради све у њеној моћи да пронађе личне предмете жртава, пренео је египатски дневник Ал-Масри Ал-Јум.

Европска свемирска агенција (ЕСА) саопштила је данас да је један од њених сателита приметио могуће нафтне мрље у области Средоземног мора где је нестао авион Иџиптера (ЕгyптАир).

ЕСА је навела да је радарски сателит "Сентинел-1А" детектовао два километра дугу мрљу на око 40 километара југоисточно од последње познате локације авиона у којем је било 66 путника и чланова посаде.

ЕСА је навела да је сличан сателит "Сентинел-2А" прошао над том облашћу у недељу и да ће његови снимци бити испитани како би се установила судбина несталог авиона.

Египатски спасиоци су угледали део тела, два седишта и кофере у Средоземном мору током потраге за срушеним авионом Иџиптера, изјавио је данас грчки министар одбране Панос Каменос. Он је рекао да су египатске власти о овом обавестиле грчке званичнике.

Делови олупине, ствари и део тела налазе се мало јужније од места на којем је последњи пут примећен авион на радару и северније од места на којем су јуче пронађена два наранџаста предмета за које није потврђено да потичу с авиона Иџиптера.

Египат је раније данас изразио дубоко жаљење због смрти 66 путника и чланова посаде авиона компаније Иџиптер.

Египатска војска саопштила је да је пронашла олупину авиона и личне ствари путника око 300 километара северно од Александрије.

Званичници аеродрома у Каиру изјавили су да ће истражитељи анализирати све ствари и делове летелице пронађене у мору.

У истрази ће се египатским истражитељима придружити француски и британски стручњаци.

Авион Ербас А320, у којем је било 66 путнука и чланова посаде, нестао је у четвртак ујутро на линији од Париза до Каира.Грчке власти су објавиле да је млазњак направио низ изузетно наглих заокрета пре пада у море.

Египат је саопштио да је вероватније да су терористи оборили авион него да је у питању техничка грешка.

ЕРО: НЕМА ИНДИКАЦИЈА О УЗРОКУ ПАДА АВИОНА

Француски министар спољих послова Жан-Марк Еро изјавио је данас да нема апсолутно никаквих индикација о узроку пада авиона на лету из Париза у Каиро.

Еро је за телевизију Франс 2 рекао да ће данас у Паризу примити породице путника "с циљем да се потпуно транспарентно пружи максимум информација" о нестанку авиона компаније Иџиптер.

"Све претпоставке су анализиране, апсолутно немамо ниједну индикацију о узроцима пада авиона", рекао је Еро.

Извор: Вечерње новости/Агенције

Фото: тwиттер/ТИМЕ.цом

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

беркан

20.05.2016 15:14

Ово је нова вијест о том паду авиона хттпс://yоуту.бе/ПаоX8ЕФнQQY

ОДГОВОРИТЕ