Egipat potvrdio: Nema preživjelih iz aviona

Egipatski ministar civilne avijacije Šerif Fati rekao je danas da "nema preživelih" u padu aviona Idžiptera (EguptAir).

Svijet 20.05.2016 | 22:51
Egipat potvrdio: Nema preživjelih iz aviona

Fati je porodicama ljudi koji su bili u avionu rekao da egipatska vojska radi sve u njenoj moći da pronađe lične predmete žrtava, preneo je egipatski dnevnik Al-Masri Al-Jum.

Evropska svemirska agencija (ESA) saopštila je danas da je jedan od njenih satelita primetio moguće naftne mrlje u oblasti Sredozemnog mora gde je nestao avion Idžiptera (EgyptAir).

ESA je navela da je radarski satelit "Sentinel-1A" detektovao dva kilometra dugu mrlju na oko 40 kilometara jugoistočno od poslednje poznate lokacije aviona u kojem je bilo 66 putnika i članova posade.

ESA je navela da je sličan satelit "Sentinel-2A" prošao nad tom oblašću u nedelju i da će njegovi snimci biti ispitani kako bi se ustanovila sudbina nestalog aviona.

Egipatski spasioci su ugledali deo tela, dva sedišta i kofere u Sredozemnom moru tokom potrage za srušenim avionom Idžiptera, izjavio je danas grčki ministar odbrane Panos Kamenos. On je rekao da su egipatske vlasti o ovom obavestile grčke zvaničnike.

Delovi olupine, stvari i deo tela nalaze se malo južnije od mesta na kojem je poslednji put primećen avion na radaru i severnije od mesta na kojem su juče pronađena dva narandžasta predmeta za koje nije potvrđeno da potiču s aviona Idžiptera.

Egipat je ranije danas izrazio duboko žaljenje zbog smrti 66 putnika i članova posade aviona kompanije Idžipter.

Egipatska vojska saopštila je da je pronašla olupinu aviona i lične stvari putnika oko 300 kilometara severno od Aleksandrije.

Zvaničnici aerodroma u Kairu izjavili su da će istražitelji analizirati sve stvari i delove letelice pronađene u moru.

U istrazi će se egipatskim istražiteljima pridružiti francuski i britanski stručnjaci.

Avion Erbas A320, u kojem je bilo 66 putnuka i članova posade, nestao je u četvrtak ujutro na liniji od Pariza do Kaira.Grčke vlasti su objavile da je mlaznjak napravio niz izuzetno naglih zaokreta pre pada u more.

Egipat je saopštio da je verovatnije da su teroristi oborili avion nego da je u pitanju tehnička greška.

ERO: NEMA INDIKACIJA O UZROKU PADA AVIONA

Francuski ministar spoljih poslova Žan-Mark Ero izjavio je danas da nema apsolutno nikakvih indikacija o uzroku pada aviona na letu iz Pariza u Kairo.

Ero je za televiziju Frans 2 rekao da će danas u Parizu primiti porodice putnika "s ciljem da se potpuno transparentno pruži maksimum informacija" o nestanku aviona kompanije Idžipter.

"Sve pretpostavke su analizirane, apsolutno nemamo nijednu indikaciju o uzrocima pada aviona", rekao je Ero.

Izvor: Večernje novosti/Agencije

Foto: twitter/TIME.com

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

berkan

20.05.2016 15:14

Ovo je nova vijest o tom padu aviona https://youtu.be/PaoX8EFnQQY

ODGOVORITE