Ко је "нови" декан Правног факултета?

Бањалучки Правни факултет изабрао је актуелног декана Витомира Поповића за нови мандат на мјесту декана овог факултета. 

Република Српска 20.05.2016 | 22:57
Ко је "нови" декан Правног факултета?

То би Поповићу био трећи мандат што је против статута и факултета и универзитета. Избор мора да потврди Ректорат Универзитета у Бањалуци.

Поповић је актуелни декан Правног факултета од 2008. године и новим избором добиће трећи мандат. Против овог избора је, сазнајемо, Ректорат бањалучког Универзитета, јер статут и факултета и универзитета каже да декан након избора може бити једном реизабран.

Одлазећи ректор Станко Станић потврђује да је Ректорат добио пријаву са Правног факултета.

Министар просвјете нема коментар. Каже да све одговоре потражимо на Правном факултету.

Декан Правног факултета тврди да је све урађено по закону и да није први који би био изабран за трећи мандат.

Мандат актуелном декану Правног факултета истиче у септембру. Његов други реизбор за декана мора да потврди Ректорат бањалучког Универзитета.

БН телевизија

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Студент

20.05.2016 14:36

Ово висе није ни У од универзитета... Станко Станић Кашља га је потпуно уништио!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијагноза

20.05.2016 18:36

Матаруга ако се не ријеши ових ратних професора и не буде ли радио по закону бит ће гори полтрон од Станића (xy*xy)који је радио по инструкцијама удбашког плана Мићић-Ђурић. Као прво треба смјенити све корумпиране чланове Сената. Послати све старе професоре у пензију (65год.). Сви који су стекли нелегалне изборе, одузети им звања. Затворити Институт за тзв. Генетичке ресурсе. Увести плаћање по норми и којефицијенту научног рада. Професоре који немају радове у међународним часописима одстранити из наставе. Најбоље студенте запослити као демонстраторе и касније ко асистенте.

Name

Баја

20.05.2016 14:37

Какви закони,какви бакраци ако је Додо рекао да мозе има да мозе.Ваљда се зна и у науци и просвјети ко је велики Баја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коwалски

20.05.2016 14:53

Вито је СДС-овац.

Name

Оснивач Сдс у Бања луци

20.05.2016 15:51

Г.Вито је постао формални члан Сдс 5 мјесеци послије првих избора 1990 само да би уградио функцију. Правих трагова о његовом чланству нема нигде у читавом после ратном периоду, али преко одредјених кадровика Сдс који су злоупотребљавају Сдс он се брцкао где је хтео. Дуга прича о човјеку који нема квалитет. Порука Сдс. Ако желите да освојите власт бирајте проверене честите и способне јер вам се већ увукао пуно Додиковоих људи. Г.Вито је био свачији и увек само за себе.

Name

Обичан човјек

20.05.2016 15:13

Када би покојни генерал Лисица Славко знао тко је данас декан у Б.Луци, мислим да би отишао замолити Бога да не да “Кладе” и да Св.Петар не би од тих клада направио чамац да пребаци В.Поповића преко ријеке , кад умре. Исто као што му је одузео камион клада на Плехану и војска направила склоништа од дејства непријатељске артиљерије. Али је Р.Карџић био подмитљив и генераи Младић Ратко наиван. Славко Лисица отишао је са тог мјеста у школу, депресију и смрт. Из рупе су изашли мишеви и мртвом Вуку чупају реп. Бог није подмитљив , Св.Петар није наиван.”Ћераћемо се ми још”; што вели наш Велики Матија ,јер и ја хтео или не хтео спремам се за тамо и тек ћемо да се ћерамо да нам скотове не доћерају гдје нису заслужили. Ако смо прежалили "Вољеног Друга ТИТА". Па кога онда пржелити не можемо и без кога не може овај народ и студенти? ПС:Драги народе да допуним и да знате: генерал Ратко Младић је био поштен човјек, али наиван. Вјеровао је будалама и није било могућности и начина да му се докаже ко су полтрони и лакеји. Знао је скоро напамет и учио пред крај рата Његошев “Горски Вијенац”. Лучу Микрокозму није разумио. Није разумијо ни једну : ”Будалама кад би вјеровали , поете су покољење лудо”. Емотивно поштен човјек. ИСКРЕНО И ПОШТЕНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милош попадић

20.05.2016 15:58

Под хитно овјери здравствену књижицу.

Name

АА

20.05.2016 16:29

Потрудио сам се да прочитам коментар, потрудио сам се и да га разумијем али богами нисам...

Name

Обичан човјек

20.05.2016 16:40

РЕ: Милош: Тито је умро је ли знаш. Ниси обавијештен. Књижице не могу овјерити од тад негдје. Ако ти можеш уплати допринос и да овјерим. Имам шупаљ зуб боли ме вађење плаћам мало је јефтиније. Поправак скуп. Трпим и лијечим се ударајући главом о зид, па ме глава боли и зуб престане.И глава ми шупља, ето прије тебе да кажем да не одговараш.Свако лично и породично добро ти желим и добро је кад можеш овјерити књижицу.То данас могу само привилеговани.

Name

Обичан човјек

20.05.2016 16:51

РЕ; АА: Није то проблем ни ја много тога не разумијем. Учим и постављам себи питања пробај и ти. Коментери неких тебе и Милоша ,рекоше ми да су добри ако имаш проблема са отежаном столицом. Можда ни ово ниси разумио. Одох више не одговарам...

Name

Ре

20.05.2016 20:22

Млого тео нешто започео па онда забасао..

Name

први комшија

21.05.2016 04:29

Што ти је требало да овде трабуњаш, видиш да благе везе са везом нема тај текст,срамотиш нам село и пола сусјеедног села.

Name

Родитељ

20.05.2016 15:42

Овај министар не зна да да одговор ни на једно питање,а министарством пирлитају љубавнице које су ,,декорација,, и које су радом под појединим политицарима досле на мјесто савјетница, помоцница и секретарица... никад горе министарство са горим упосленицима...овде нико не треба оцекивати побољсање и напредак јер га никад неце бити...овде висе нема помоци...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СелманКРИМИ

20.05.2016 17:24

Значи у моје вријеме било добро? Само заборавите моју корупцију и не распитујте се за богатство које сам пребацио у Истру.

Name

ДЕ ГОТХИА

21.05.2016 14:14

ЗА "РОДИТЕЉА": ПОТВРЂУЈЕМ СВЕ ШТО СТЕ НАВЕЛИ, ПОГОТОВО ГЛЕДЕ НЕКИХ ЉУБАВНИЦА НА МЈЕСТУ ТАМО НЕКИХ ПОМОЋНИКА...ТАКВЕ СУ НАМ СТРАНКЕ НА ВЛАСТИ, ВРЛО ПОТЕНТНЕ АЛИ НА ПАПИРУ... ХА, ХА, ХА.... БОЈИМ СЕ САМО НЕКЕ ЗАРАЗЕ!!!

Name

клосар

20.05.2016 15:47

Брука од Универзитета. Иста група људи унистава насе образовање. Ко је све асистент и професор на универзитету лако је утврдити кад погледате све незаконитости. Нелегални избори, плагијати, нелегални магистри и доктори наука све мозете купити. Професори који сад владају себи су доњели закон да се у пензију иде са 68 година, а свуд је у окрузењу 65 година мало су унистили па си продузили јос коју годину. СТАНИЦ-МИЦИЦ-ДЈУРИЦ гробари универзитета. МИцицу је пети мандат, а његој студентици ГРОЗДАНИ други. Студенти побуните се инаце це Вам бити касно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Профа

20.05.2016 16:36

Зато вам Симовиц предаје на факултету а цлан академије умјетности босњака и у уставном суду наступа као босњак засто цутите о том.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микаило

20.05.2016 16:48

Требали су ангазовати хонорарно неког правника да им растумаци Статут. Каква спрдацина од факултета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

изворни СДС

20.05.2016 17:03

Ја декан Правног факултета, па шта?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оснивач Сдс у Бања луци

20.05.2016 20:35

Ти са изворним Сдс као и ти око тебе немате ништа заједничко и срамота да се тако преставља.Ви изворни сте Додиковои Сдс иначе да није тако не би ти било декан.

Name

мајкица

20.05.2016 18:05

СНСД-а ДИРЕКТОРИ СУ НА ФУНКЦИЈАМА И ЦЕТВРТИ МАНДАТ.СВЕ НА ПРЕПОРУКУ ГЛАВНИХ ОДБОРА А БОГМЕ ПОДМАЗАНО ПРСУТОМ, ВИНОМ, РАКИЈОМ, КАФОМ И БОМБОЊЕРАМА.А ДА СУ ПОДОБНИ РЕЗИМУ ДАСТА СУ ДА КАКО БИ БИЛИ НА ТОМ МЕСТУ. СВЕ У ИМЕ НАРОДА И УЗ БОЗЈИ БЛАГОСЛОВ. МА РЕЦЕ БОГ "не мозе нам нико ниста"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

21.05.2016 14:03

Никола Мићић је 4. пут изабран за декана Пољопривредног факултета (на врло чудан начин-као на општим изборима са гласовима у одсуству). Још, ако се дода, да је у једном или пола мандата био директор фамозног Института за генетичке ресурсе, то је укупно 5. пута на руководећој позицији на Универзитету којег је "водио" Станко Станић. Просто је овај човјек "незамјенив" - бар он тако мисли. Томе је на сву срећу дошао крај избором новог ректора.

ОДГОВОРИТЕ