Ko je "novi" dekan Pravnog fakulteta?

Banjalučki Pravni fakultet izabrao je aktuelnog dekana Vitomira Popovića za novi mandat na mjestu dekana ovog fakulteta. 

Republika Srpska 20.05.2016 | 22:57
Ko je "novi" dekan Pravnog fakulteta?

To bi Popoviću bio treći mandat što je protiv statuta i fakulteta i univerziteta. Izbor mora da potvrdi Rektorat Univerziteta u Banjaluci.

Popović je aktuelni dekan Pravnog fakulteta od 2008. godine i novim izborom dobiće treći mandat. Protiv ovog izbora je, saznajemo, Rektorat banjalučkog Univerziteta, jer statut i fakulteta i univerziteta kaže da dekan nakon izbora može biti jednom reizabran.

Odlazeći rektor Stanko Stanić potvrđuje da je Rektorat dobio prijavu sa Pravnog fakulteta.

Ministar prosvjete nema komentar. Kaže da sve odgovore potražimo na Pravnom fakultetu.

Dekan Pravnog fakulteta tvrdi da je sve urađeno po zakonu i da nije prvi koji bi bio izabran za treći mandat.

Mandat aktuelnom dekanu Pravnog fakulteta ističe u septembru. Njegov drugi reizbor za dekana mora da potvrdi Rektorat banjalučkog Univerziteta.

BN televizija

Komentari / 22

Ostavite komentar
Name

Student

20.05.2016 14:36

Ovo vise nije ni U od univerziteta... Stanko Stanić Kašlja ga je potpuno uništio!!!

ODGOVORITE
Name

дијагноза

20.05.2016 18:36

Матаруга ако се не ријеши ових ратних професора и не буде ли радио по закону бит ће гори полтрон од Станића (xy*xy)који је радио по инструкцијама удбашког плана Мићић-Ђурић. Као прво треба смјенити све корумпиране чланове Сената. Послати све старе професоре у пензију (65год.). Сви који су стекли нелегалне изборе, одузети им звања. Затворити Институт за тзв. Генетичке ресурсе. Увести плаћање по норми и којефицијенту научног рада. Професоре који немају радове у међународним часописима одстранити из наставе. Најбоље студенте запослити као демонстраторе и касније ко асистенте.

Name

Baja

20.05.2016 14:37

Kakvi zakoni,kakvi bakraci ako je Dodo rekao da moze ima da moze.Valjda se zna i u nauci i prosvjeti ko je veliki Baja.

ODGOVORITE
Name

Kowalski

20.05.2016 14:53

Vito je SDS-ovac.

Name

Osnivač Sds u Banja luci

20.05.2016 15:51

G.Vito je postao formalni član Sds 5 mjeseci poslije prvih izbora 1990 samo da bi ugradio funkciju. Pravih tragova o njegovom članstvu nema nigde u čitavom posle ratnom periodu, ali preko odredjenih kadrovika Sds koji su zloupotrebljavaju Sds on se brckao gde je hteo. Duga priča o čovjeku koji nema kvalitet. Poruka Sds. Ako želite da osvojite vlast birajte proverene čestite i sposobne jer vam se već uvukao puno Dodikovoih ljudi. G.Vito je bio svačiji i uvek samo za sebe.

Name

Običan čovjek

20.05.2016 15:13

Kada bi pokojni general Lisica Slavko znao tko je danas dekan u B.Luci, mislim da bi otišao zamoliti Boga da ne da “Klade” i da Sv.Petar ne bi od tih klada napravio čamac da prebaci V.Popovića preko rijeke , kad umre. Isto kao što mu je oduzeo kamion klada na Plehanu i vojska napravila skloništa od dejstva neprijateljske artiljerije. Ali je R.Kardžić bio podmitljiv i generai Mladić Ratko naivan. Slavko Lisica otišao je sa tog mjesta u školu, depresiju i smrt. Iz rupe su izašli miševi i mrtvom Vuku čupaju rep. Bog nije podmitljiv , Sv.Petar nije naivan.”Ćeraćemo se mi još”; što veli naš Veliki Matija ,jer i ja hteo ili ne hteo spremam se za tamo i tek ćemo da se ćeramo da nam skotove ne doćeraju gdje nisu zaslužili. Ako smo prežalili "Voljenog Druga TITA". Pa koga onda prželiti ne možemo i bez koga ne može ovaj narod i studenti? PS:Dragi narode da dopunim i da znate: general Ratko Mladić je bio pošten čovjek, ali naivan. Vjerovao je budalama i nije bilo mogućnosti i načina da mu se dokaže ko su poltroni i lakeji. Znao je skoro napamet i učio pred kraj rata Njegošev “Gorski Vijenac”. Luču Mikrokozmu nije razumio. Nije razumijo ni jednu : ”Budalama kad bi vjerovali , poete su pokoljenje ludo”. Emotivno pošten čovjek. ISKRENO I POŠTENO.

ODGOVORITE
Name

miloš popadić

20.05.2016 15:58

Pod hitno ovjeri zdravstvenu knjižicu.

Name

AA

20.05.2016 16:29

Potrudio sam se da pročitam komentar, potrudio sam se i da ga razumijem ali bogami nisam...

Name

Običan čovjek

20.05.2016 16:40

RE: Miloš: Tito je umro je li znaš. Nisi obaviješten. Knjižice ne mogu ovjeriti od tad negdje. Ako ti možeš uplati doprinos i da ovjerim. Imam šupalj zub boli me vađenje plaćam malo je jeftinije. Popravak skup. Trpim i liječim se udarajući glavom o zid, pa me glava boli i zub prestane.I glava mi šuplja, eto prije tebe da kažem da ne odgovaraš.Svako lično i porodično dobro ti želim i dobro je kad možeš ovjeriti knjižicu.To danas mogu samo privilegovani.

Name

Običan čovjek

20.05.2016 16:51

RE; AA: Nije to problem ni ja mnogo toga ne razumijem. Učim i postavljam sebi pitanja probaj i ti. Komenteri nekih tebe i Miloša ,rekoše mi da su dobri ako imaš problema sa otežanom stolicom. Možda ni ovo nisi razumio. Odoh više ne odgovaram...

Name

Re

20.05.2016 20:22

Mlogo teo nešto započeo pa onda zabasao..

Name

prvi komšija

21.05.2016 04:29

Što ti je trebalo da ovde trabunjaš, vidiš da blage veze sa vezom nema taj tekst,sramotiš nam selo i pola susjeednog sela.

Name

Roditelj

20.05.2016 15:42

Ovaj ministar ne zna da da odgovor ni na jedno pitanje,a ministarstvom pirlitaju ljubavnice koje su ,,dekoracija,, i koje su radom pod pojedinim politicarima dosle na mjesto savjetnica, pomocnica i sekretarica... nikad gore ministarstvo sa gorim uposlenicima...ovde niko ne treba ocekivati poboljsanje i napredak jer ga nikad nece biti...ovde vise nema pomoci...

ODGOVORITE
Name

SelmanKRIMI

20.05.2016 17:24

Znači u moje vrijeme bilo dobro? Samo zaboravite moju korupciju i ne raspitujte se za bogatstvo koje sam prebacio u Istru.

Name

DE GOTHIA

21.05.2016 14:14

ZA "RODITELJA": POTVRĐUJEM SVE ŠTO STE NAVELI, POGOTOVO GLEDE NEKIH LJUBAVNICA NA MJESTU TAMO NEKIH POMOĆNIKA...TAKVE SU NAM STRANKE NA VLASTI, VRLO POTENTNE ALI NA PAPIRU... HA, HA, HA.... BOJIM SE SAMO NEKE ZARAZE!!!

Name

klosar

20.05.2016 15:47

Bruka od Univerziteta. Ista grupa ljudi unistava nase obrazovanje. Ko je sve asistent i profesor na univerzitetu lako je utvrditi kad pogledate sve nezakonitosti. Nelegalni izbori, plagijati, nelegalni magistri i doktori nauka sve mozete kupiti. Profesori koji sad vladaju sebi su donjeli zakon da se u penziju ide sa 68 godina, a svud je u okruzenju 65 godina malo su unistili pa si produzili jos koju godinu. STANIC-MICIC-DJURIC grobari univerziteta. MIcicu je peti mandat, a njegoj studentici GROZDANI drugi. Studenti pobunite se inace ce Vam biti kasno.

ODGOVORITE
Name

Profa

20.05.2016 16:36

Zato vam Simovic predaje na fakultetu a clan akademije umjetnosti bosnjaka i u ustavnom sudu nastupa kao bosnjak zasto cutite o tom.

ODGOVORITE
Name

Mikailo

20.05.2016 16:48

Trebali su angazovati honorarno nekog pravnika da im rastumaci Statut. Kakva sprdacina od fakulteta.

ODGOVORITE
Name

izvorni SDS

20.05.2016 17:03

Ja dekan Pravnog fakulteta, pa šta?

ODGOVORITE
Name

Osnivač Sds u Banja luci

20.05.2016 20:35

Ti sa izvornim Sds kao i ti oko tebe nemate ništa zajedničko i sramota da se tako prestavlja.Vi izvorni ste Dodikovoi Sds inače da nije tako ne bi ti bilo dekan.

Name

majkica

20.05.2016 18:05

SNSD-a DIREKTORI SU NA FUNKCIJAMA I CETVRTI MANDAT.SVE NA PREPORUKU GLAVNIH ODBORA A BOGME PODMAZANO PRSUTOM, VINOM, RAKIJOM, KAFOM I BOMBONJERAMA.A DA SU PODOBNI REZIMU DASTA SU DA KAKO BI BILI NA TOM MESTU. SVE U IME NARODA I UZ BOZJI BLAGOSLOV. MA RECE BOG "ne moze nam niko nista"!

ODGOVORITE
Name

Rade

21.05.2016 14:03

Nikola Mićić je 4. put izabran za dekana Poljoprivrednog fakulteta (na vrlo čudan način-kao na opštim izborima sa glasovima u odsustvu). Još, ako se doda, da je u jednom ili pola mandata bio direktor famoznog Instituta za genetičke resurse, to je ukupno 5. puta na rukovodećoj poziciji na Univerzitetu kojeg je "vodio" Stanko Stanić. Prosto je ovaj čovjek "nezamjeniv" - bar on tako misli. Tome je na svu sreću došao kraj izborom novog rektora.

ODGOVORITE