Видео: 1/4-финале Копа Либертадорес - Какве драме, човјече!

Као за време Ескобара: Пакао Медељина прогутао Сентрал у 95! Пенал драма и Орионов шоу на Бомбоњери! После невероватних мечева, Атлетико Насионал и Бока Јуниорс се пласирали у полуфинале Копа Либертадорес!

Фудбал 20.05.2016 | 16:40
Видео: 1/4-финале Копа Либертадорес - Какве драме, човјече!

Врхунац драме у Копа Либертадотрес су донела четвртфинала, а можемо само да замислимо каква ће бити завршница. Сао Паулу су се међу четири најбоља јутрос придружили колумбијски Атлетико Насионал и Бока Јуниорс. Последњи учесник полуфинала ће бити познат после реванша Пумаса и еквадорског Индепендијентеа…

Не зна се где је синоћ било драматичније. У Медељину или на Бомбоњери.

Атлетико Насионал наставља са чудима у Копа Либертадорес. Некадашњи клуб Пабла Ескобара је на добром путу да освоји другу титулу континенталног првака пошто је прву и једину узео за време владавине Краља кокаина. У пакленом амбијенту стадиона у Медељину, Насионал је надокнадио пораз 1:0 из првог меча у Аргентини и елиминисао Росарио Сентрал победоносним голом за 3:1 у 95. минуту меча!

Око 50.000 људи су обојили стадион у Медељину у зелену боју и узвратили на паклени амбијент од пре седам дана у Росарију. Аргентинци ће имати за чим да жале... Повели су голом Марка Рубена из пенала и могли су себи да дозволе луксуз да приме два гола. Да су издржали до полувремена вероватно би и прошли у полуфинале. Али слабе интервенције одбране су их скупо коштале.

Прво је Торес у другом минуту надокнаде искористио асистенцију Берија. Тек што је почело друго полувреме, Медељин је опет полудео од узбуђења. Морено је проиграо Геру за 2:0. У наставку се играло на нож, Аргентинци су зубима бранили предност гола у гостима, а инциденти на терену су били све чешћи. Секунди су делили Росарио од полуфинала, а Марко Рубен је у 93. минуту изашао сам на голмана и промашио полуфинале! Насионал је успео да у 95. минуту постигне гол вредан пласмана међу четири најбоља. Опет је заспала одбрана аргентинског тима, а Берио је изазвао ерупцију одушевљања на стадиону.

Стрелац победоносног гола је потом одлучио да прослави тријумф уносећи се у фацу Росаријовом голману Соси после чега је настао хаос на терену. Играчи оба тима су започели масовну тучу која је резултирала једним црвеним картоном за домаће и чак три искључења за госте.

Росарио је много показао ове сезоне, али је платио скупу цену грешкама у Колумбији. Част аргентинског фудбала у полуфиналу Копа Либертадорес ће бранити Бока Јуниорс која је после пенал драме елиминисала уругвајског гиганта Насионал. У регуларном делу је било 1:0, као и пре седам дана у Монтевидеу.

Бомбоњера се буквално тресла синоћ. Прво од страха, а потом од радости. Апослутни херој пласмана у полуфинале је био Бокин голман Аугустин Орион који је одбранио три пенала, а саиграчи Павон и Перез треба дебело да га часте што овога јутра нису трагичари за Бокине навијаче.

Бока није играла лепо. Није играла ни добро, али кога то брига када је у полуфиналу. Почело је лоше пошто је Тевез промашио зицер, а ветеран Ката Дијаз затресао сопствену мрежу и Бока је изгубила предност гола у гостима. Уругвајци су се добро бранили у наставку, али у 73. минуту су заборавили на Карлоса Павона који име се ушуњао иза леђа са десног крила и прекратио муке навијача на крцатој Бомбоњери. После чега је добио црвени картон због скидања дреса!

До краја није било голова и пенал лутрија је одлучила полуфиналисту. Уругвајци су лагано погодили прва три ударца са беле тачке (један је био и Паненка), Тевезов шут је једва ушао, али није и Перезов. Бока је била на ивициа амбиса, али се однекуд указао невероватни голман Аугустин Орион! Одбранио је следећа три пенала Насионала, Фабра је у Марадонином стилу вратио серију у егал, а Каризо извео победоносни ударац са беле тачке.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар