Video: 1/4-finale Kopa Libertadores - Kakve drame, čovječe!

Kao za vreme Eskobara: Pakao Medeljina progutao Sentral u 95! Penal drama i Orionov šou na Bombonjeri! Posle neverovatnih mečeva, Atletiko Nasional i Boka Juniors se plasirali u polufinale Kopa Libertadores!

Fudbal 20.05.2016 | 16:40
Video: 1/4-finale Kopa Libertadores - Kakve drame, čovječe!

Vrhunac drame u Kopa Libertadotres su donela četvrtfinala, a možemo samo da zamislimo kakva će biti završnica. Sao Paulu su se među četiri najbolja jutros pridružili kolumbijski Atletiko Nasional i Boka Juniors. Poslednji učesnik polufinala će biti poznat posle revanša Pumasa i ekvadorskog Independijentea…

Ne zna se gde je sinoć bilo dramatičnije. U Medeljinu ili na Bombonjeri.

Atletiko Nasional nastavlja sa čudima u Kopa Libertadores. Nekadašnji klub Pabla Eskobara je na dobrom putu da osvoji drugu titulu kontinentalnog prvaka pošto je prvu i jedinu uzeo za vreme vladavine Kralja kokaina. U paklenom ambijentu stadiona u Medeljinu, Nasional je nadoknadio poraz 1:0 iz prvog meča u Argentini i eliminisao Rosario Sentral pobedonosnim golom za 3:1 u 95. minutu meča!

Oko 50.000 ljudi su obojili stadion u Medeljinu u zelenu boju i uzvratili na pakleni ambijent od pre sedam dana u Rosariju. Argentinci će imati za čim da žale... Poveli su golom Marka Rubena iz penala i mogli su sebi da dozvole luksuz da prime dva gola. Da su izdržali do poluvremena verovatno bi i prošli u polufinale. Ali slabe intervencije odbrane su ih skupo koštale.

Prvo je Tores u drugom minutu nadoknade iskoristio asistenciju Berija. Tek što je počelo drugo poluvreme, Medeljin je opet poludeo od uzbuđenja. Moreno je proigrao Geru za 2:0. U nastavku se igralo na nož, Argentinci su zubima branili prednost gola u gostima, a incidenti na terenu su bili sve češći. Sekundi su delili Rosario od polufinala, a Marko Ruben je u 93. minutu izašao sam na golmana i promašio polufinale! Nasional je uspeo da u 95. minutu postigne gol vredan plasmana među četiri najbolja. Opet je zaspala odbrana argentinskog tima, a Berio je izazvao erupciju oduševljanja na stadionu.

Strelac pobedonosnog gola je potom odlučio da proslavi trijumf unoseći se u facu Rosarijovom golmanu Sosi posle čega je nastao haos na terenu. Igrači oba tima su započeli masovnu tuču koja je rezultirala jednim crvenim kartonom za domaće i čak tri isključenja za goste.

Rosario je mnogo pokazao ove sezone, ali je platio skupu cenu greškama u Kolumbiji. Čast argentinskog fudbala u polufinalu Kopa Libertadores će braniti Boka Juniors koja je posle penal drame eliminisala urugvajskog giganta Nasional. U regularnom delu je bilo 1:0, kao i pre sedam dana u Montevideu.

Bombonjera se bukvalno tresla sinoć. Prvo od straha, a potom od radosti. Aposlutni heroj plasmana u polufinale je bio Bokin golman Augustin Orion koji je odbranio tri penala, a saigrači Pavon i Perez treba debelo da ga časte što ovoga jutra nisu tragičari za Bokine navijače.

Boka nije igrala lepo. Nije igrala ni dobro, ali koga to briga kada je u polufinalu. Počelo je loše pošto je Tevez promašio zicer, a veteran Kata Dijaz zatresao sopstvenu mrežu i Boka je izgubila prednost gola u gostima. Urugvajci su se dobro branili u nastavku, ali u 73. minutu su zaboravili na Karlosa Pavona koji ime se ušunjao iza leđa sa desnog krila i prekratio muke navijača na krcatoj Bombonjeri. Posle čega je dobio crveni karton zbog skidanja dresa!

Do kraja nije bilo golova i penal lutrija je odlučila polufinalistu. Urugvajci su lagano pogodili prva tri udarca sa bele tačke (jedan je bio i Panenka), Tevezov šut je jedva ušao, ali nije i Perezov. Boka je bila na ivicia ambisa, ali se odnekud ukazao neverovatni golman Augustin Orion! Odbranio je sledeća tri penala Nasionala, Fabra je u Maradoninom stilu vratio seriju u egal, a Karizo izveo pobedonosni udarac sa bele tačke.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar