Венгер се плаши Озила и Санчеза...!

Преговори о продужетку сарадње двојице највећих звезда Арсенала измакли су контроли.

Фудбал 25.05.2016 | 11:20
Венгер се плаши Озила и Санчеза...!

Да ли је Арсен Венгер опрезан и свестан ситуације или је постао параноичан после још једне сезоне без титуле, која је завршена поделом навијача на оне ЗА и ПРОТИВ њега?

Остављамо вама да процените...

Углавном, у јеку преговора о продужетку уговора двојице најзвучнијих имена које Венгер има у постави и које је за 46 и 40 милиона евра довео из Реал Мадрида и Барселоне, а ради се о Месуту Озилу и Алексису Санчезу, британски медији почели су да извештавају о томе да их се Француз заправо – плаши!

Да, добро сте прочитали...

Наводно, преговори које Озил и Санчез воде не одвијају се стриктно под контролом и у присуству самог Венгера, који је током 20 година на "Хајберију" и потом "Емирејтсу" чврсто у својим рукама држао све конце и одлучивао ко долази и за колико, ко иде и за колико и ко продужава уговор и под којим условима.

Међутим, сходно репутацији коју су донели у Лондон из Мадрида и Барселоне, Озил и Санчез наводно су изградили јаке позиције у клубу и Борд директора жели изразито да их види и наредних сезона у црвено-белом дресу, тим пре што је Бајерн Минхен загризао за Чилеанца, а Манчестер јунајтед наводно за Немца турског порекла.

Стога, Арсенал је близу да двојици звезда понуди плату од по 200.000 фунти недељно, што није занемарљива повишица у односу на Озилову актуелну од 140, односно Санчезуво од 130 хиљада седмично.

У тренутку када се лавина новца креће ка касама свих премијерлигаша, Венгера то не брине, колико инсистирање Озила и Санчеза да пре продужетка сарадње добију конкретно уверење да ће Арсенал овог лета играти важну улогу на тржишту играча и да се неће све завршити на ангажовању Гранита Џаке из Борусије Менхенгладбах за око 45 милиона евра.

Венгеру се то не допада, јер сматра да се улази у његове ингеренције и да ће, уколико клуб поклекне пред условима водећих играча, то бити почетак његовог краја на "Емирејтсу", али изгледа да је тако данас у свету фудбала, када новца има превише – онда су и прохтеви (пре)велики.

Француз наводно намерава да се повуче након што бар још једном освоји Премијер лигу и наследнику остави тим који је кадар да то понови у будућности, а Озил и Санчез, такође наводно, прете да ће напустити клуб уколико не процене да је састављен довољно јак састав за таква достигнућа.

Арсенал 12 година није шампион, а скоро сваког лета Венгер је уверавао јавност да је тим који има на окупу довољно јак да то уради "баш те" сезоне...

Једно је очигледно, све мање људи верује му када то говори.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар