Venger se plaši Ozila i Sančeza...!

Pregovori o produžetku saradnje dvojice najvećih zvezda Arsenala izmakli su kontroli.

Fudbal 25.05.2016 | 11:20
Venger se plaši Ozila i Sančeza...!

Da li je Arsen Venger oprezan i svestan situacije ili je postao paranoičan posle još jedne sezone bez titule, koja je završena podelom navijača na one ZA i PROTIV njega?

Ostavljamo vama da procenite...

Uglavnom, u jeku pregovora o produžetku ugovora dvojice najzvučnijih imena koje Venger ima u postavi i koje je za 46 i 40 miliona evra doveo iz Real Madrida i Barselone, a radi se o Mesutu Ozilu i Aleksisu Sančezu, britanski mediji počeli su da izveštavaju o tome da ih se Francuz zapravo – plaši!

Da, dobro ste pročitali...

Navodno, pregovori koje Ozil i Sančez vode ne odvijaju se striktno pod kontrolom i u prisustvu samog Vengera, koji je tokom 20 godina na "Hajberiju" i potom "Emirejtsu" čvrsto u svojim rukama držao sve konce i odlučivao ko dolazi i za koliko, ko ide i za koliko i ko produžava ugovor i pod kojim uslovima.

Međutim, shodno reputaciji koju su doneli u London iz Madrida i Barselone, Ozil i Sančez navodno su izgradili jake pozicije u klubu i Bord direktora želi izrazito da ih vidi i narednih sezona u crveno-belom dresu, tim pre što je Bajern Minhen zagrizao za Čileanca, a Mančester junajted navodno za Nemca turskog porekla.

Stoga, Arsenal je blizu da dvojici zvezda ponudi platu od po 200.000 funti nedeljno, što nije zanemarljiva povišica u odnosu na Ozilovu aktuelnu od 140, odnosno Sančezuvo od 130 hiljada sedmično.

U trenutku kada se lavina novca kreće ka kasama svih premijerligaša, Vengera to ne brine, koliko insistiranje Ozila i Sančeza da pre produžetka saradnje dobiju konkretno uverenje da će Arsenal ovog leta igrati važnu ulogu na tržištu igrača i da se neće sve završiti na angažovanju Granita Džake iz Borusije Menhengladbah za oko 45 miliona evra.

Vengeru se to ne dopada, jer smatra da se ulazi u njegove ingerencije i da će, ukoliko klub poklekne pred uslovima vodećih igrača, to biti početak njegovog kraja na "Emirejtsu", ali izgleda da je tako danas u svetu fudbala, kada novca ima previše – onda su i prohtevi (pre)veliki.

Francuz navodno namerava da se povuče nakon što bar još jednom osvoji Premijer ligu i nasledniku ostavi tim koji je kadar da to ponovi u budućnosti, a Ozil i Sančez, takođe navodno, prete da će napustiti klub ukoliko ne procene da je sastavljen dovoljno jak sastav za takva dostignuća.

Arsenal 12 godina nije šampion, a skoro svakog leta Venger je uveravao javnost da je tim koji ima na okupu dovoljno jak da to uradi "baš te" sezone...

Jedno je očigledno, sve manje ljudi veruje mu kada to govori.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar