Шоу: Ван Гал и Мурињо заједно воде Јунајтед?!

У мору вести из Енглеске везаних за славни клуб, ова је можда и најспектакуларнија. Али, да ли је немогућа?

Фудбал 20.05.2016 | 16:00
Шоу: Ван Гал и Мурињо заједно воде Јунајтед?!

У више наврата могло је да се прочита да актуелни менаџер Манчестер јунајтеда, Луј ван Гал, неће напустити клуб овог лета, упркос неубедљивој сезони и лошој репутацији код навијача, играча и новинара...

Али, мало ко рачунао је на ово – судећи према сазнањима таблоида "Тхе Сун", на "Олд Трафорду" разматрају могућност да задрже Ван Гала и ангажују Жозеа Муриња, а ево и како...

Наиме, први оперативац славног клуба обавио је одређене разговоре према којима би епилог ове саге изгледао овако – Ван Гал би променио улогу у клубу и постао директор фудбала, што би отприлике био еквивалент спортском директору у континенталном делу Европе.

Рачуна се с тим да је Холанђанин, који ће ускоро напунити 65 година, недавно изјавио да му је посао у Јунајтеду можда последњи у каријери, а у Манчестеру нико не спори да се изузетно разуме у фудбал и да је његово знање драгоцено. Узгред, он је у сезони препуној спортских пораза успео да, додуше тек када је испао из Лиге шампиона и трке за титулом првака, уведе неколико младих играча у први тим и започне процес подмлађивања скупе поставе.

Вудвард му то наводно веома цени и због тога "хладни" Холанђанин и даље води екипу, а овог викенда очекује га и финале ФА купа у којем би могао да растера облаке над тмурном сезоном и донесе други по важности пехар у Енглеској на "Олд Трафорд".

Ту би, упркос томе што су сви рокови за постизање коначног договора пробијени (Мурињо је наводно инсистирао да све буде завршено до 1. маја), требало да стигне "Специјални", који би постао нови менаџер и који би радио са екипом на дневној бази.

Да ли би Ван Гал и Мурињо могли да сарађују заједно, с тим да Холанђанин буде у клупској хијерархији надређен темпераментном Португалцу? Тешко је рећи. Мурињо се није баш фино слагао са ауторитетима изнад себе у клубовима у којима је радио, у Челсију су га коштали сукоби са саветницима Романа Абрамовича, у Реалу га је "сасекао" шпански лоби и група бивши асова клуба, једино је у Интеру имао перфектан однос са надређенима, али он се огледао у пријатељству са једним човеком, Масимом Моратијем.

Међутим, иако и један и други имају неколико "непријатеља" у топ фудбалу, Мурињо и Ван Гал су пријатељи и изузетно поштују један другога, па утолико ова Вудвардова идеја – уколико "Тхе Сун" није баш све измислио – није баш утопија.

Остаје да сачекамо...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар