Šou: Van Gal i Murinjo zajedno vode Junajted?!

U moru vesti iz Engleske vezanih za slavni klub, ova je možda i najspektakularnija. Ali, da li je nemoguća?

Fudbal 20.05.2016 | 16:00
Šou: Van Gal i Murinjo zajedno vode Junajted?!

U više navrata moglo je da se pročita da aktuelni menadžer Mančester junajteda, Luj van Gal, neće napustiti klub ovog leta, uprkos neubedljivoj sezoni i lošoj reputaciji kod navijača, igrača i novinara...

Ali, malo ko računao je na ovo – sudeći prema saznanjima tabloida "The Sun", na "Old Trafordu" razmatraju mogućnost da zadrže Van Gala i angažuju Žozea Murinja, a evo i kako...

Naime, prvi operativac slavnog kluba obavio je određene razgovore prema kojima bi epilog ove sage izgledao ovako – Van Gal bi promenio ulogu u klubu i postao direktor fudbala, što bi otprilike bio ekvivalent sportskom direktoru u kontinentalnom delu Evrope.

Računa se s tim da je Holanđanin, koji će uskoro napuniti 65 godina, nedavno izjavio da mu je posao u Junajtedu možda poslednji u karijeri, a u Mančesteru niko ne spori da se izuzetno razume u fudbal i da je njegovo znanje dragoceno. Uzgred, on je u sezoni prepunoj sportskih poraza uspeo da, doduše tek kada je ispao iz Lige šampiona i trke za titulom prvaka, uvede nekoliko mladih igrača u prvi tim i započne proces podmlađivanja skupe postave.

Vudvard mu to navodno veoma ceni i zbog toga "hladni" Holanđanin i dalje vodi ekipu, a ovog vikenda očekuje ga i finale FA kupa u kojem bi mogao da rastera oblake nad tmurnom sezonom i donese drugi po važnosti pehar u Engleskoj na "Old Traford".

Tu bi, uprkos tome što su svi rokovi za postizanje konačnog dogovora probijeni (Murinjo je navodno insistirao da sve bude završeno do 1. maja), trebalo da stigne "Specijalni", koji bi postao novi menadžer i koji bi radio sa ekipom na dnevnoj bazi.

Da li bi Van Gal i Murinjo mogli da sarađuju zajedno, s tim da Holanđanin bude u klupskoj hijerarhiji nadređen temperamentnom Portugalcu? Teško je reći. Murinjo se nije baš fino slagao sa autoritetima iznad sebe u klubovima u kojima je radio, u Čelsiju su ga koštali sukobi sa savetnicima Romana Abramoviča, u Realu ga je "sasekao" španski lobi i grupa bivši asova kluba, jedino je u Interu imao perfektan odnos sa nadređenima, ali on se ogledao u prijateljstvu sa jednim čovekom, Masimom Moratijem.

Međutim, iako i jedan i drugi imaju nekoliko "neprijatelja" u top fudbalu, Murinjo i Van Gal su prijatelji i izuzetno poštuju jedan drugoga, pa utoliko ova Vudvardova ideja – ukoliko "The Sun" nije baš sve izmislio – nije baš utopija.

Ostaje da sačekamo...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar