Хоће ли Украјина изгубити титулу због преваре?

Након што се Јутјубом проширио видео с концерта украјинске победнице на Евросонгу Џамале на којем изводи победничку песму годину дана пре такмичења, огласило се и службено тело Евросонга.

Забава 20.05.2016 | 10:18
Хоће ли Украјина изгубити титулу због преваре?

Еуропеан Броадцастинг Унион (ЕБУ) објавило је своје виђење контроверзног догађаја на страницама Евросонга које преносимо у целости.

"Правило Евросонга које гласи да пријављене песме не смеју да буду комерцијално објављене пре 1. октобра служи томе да на такмичењу учествују нове песме сваке године и да све имају једнаке услове. Сврха тог правила је да се спречи дистрибуција композиције чиме би добила непоштену предност пре самог такмичења.

У прошлости су неке песме биле јавно доступне пре тог датума, али нису биле доступне широј публици па им је тако и допуштено учешће на Евросонгу.

Случај Џамале и "1944" привукао је пажњу ЕБУ-а због снимка наступа из 18. маја 2015. Снимак малог концерта је прегледана само неколико стотина пута до тренутка кад је откривен пре неколико дана.

ЕБУ је зато, водећи се ранијим искуствима, одлучио да објављени видео није дао Џамали непоштену предност у односу на остале и да је песма према правилима могла да се такмичи."

Подсетимо, недавно је откривен снимак на ком Џамала изводи песму на комеморацији етничког чишћења Татара много пре него што је то према правилима Евросонга смела. Но, ЕБУ је у њеном случају одлучио да флексибилно тумачи правила тако да од одузимања победе неће бити ништа.

Новости

фото: yоу тубе

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

о чему ви

20.05.2016 10:13

У преводу она је морала побједити и тачка. Исто као што је косово постала држава итд. итд. итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АБЦ

20.05.2016 12:55

ЕВРОПА ЈЕ КОНАЦНО НАЦИ ТВОРЕВИНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрсиц

20.05.2016 13:53

А ста су онда они који су отели Крим Украјинцима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре мрсиц

20.05.2016 17:11

Слушај ти, Крим је руски и тако ће остати.

Name

АБЦ

20.05.2016 18:09

МРСИЦ НЕ МРСИГА НИСИ У ПОЗИЦИЈИ ЗА ТО.

Name

Петар Пан

23.05.2016 06:54

А шта да радимо са Татарима које су Руси одвели у Сибир, кад је Крим био већински њихов?

Name

мило тило

20.05.2016 16:56

Па ко це да отме Крим Украинцима кад тамо зиве 95 Руса и био је Руски и референдум је био 95 за Русију

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрсиц

20.05.2016 18:24

Са Украином је склопљен медународни споразум,по којем је Украина предала нуклеарно наорузање а добила гарантоване границе.Меду земљама које су гарантовале украјинске била је и Руска Федерација.Кад протјерас домаце становниство а уселис Русе јасно је да су Руси онда у вецини.Сам број руских војника је огроман на Криму.Руси постали вецина и у Калињинграду(Кöнигсбергу).Ако мислите да је то у реду онда свака Вам цаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зељко Бањалука

21.05.2016 07:37

Мрсицу да ниси имао родјака у оној Павелицевој дивизији сто је на страни Хитлера комплетна изгинула на Стаљинграду па не симпатисес Русе,дрази ти је Берлин и њихова политика,Хрусцов је био Украинац и поклонио Украини Крим,иато као нас ПРЕЦЈЕДНИК поклонио сину 3 милиона и ИГОКЕУ јел то уреду.

Name

Лауш

22.05.2016 09:18

Наш председник је поклонио исто тако Брчко,предходник граничну полицију ови данас како на нивоу бих тако и РС поклањају судове,земљу,војску а пусти игокеу то није ни слично,него Руси су дали преко 100 милијарди долара помоћи украјини,док запад једва да је дао и 10,ови украјински нацисти у облику католика и муслимана који помоћ добијају пре свега од америке,британије и турске,када погледате колики проценат муслимана је у тим државама каи осталим западњацима схватићете зашто онда западњаци мрзе Православце пре свих Србе,Русе и Белорусе,значи Православни проблем број 1 је ислам,због тога што они су били већ протјеривани са Српске земље,и када дадате секташе попут Катра и терористичке државе Арабије можда и схватите зашто су увјек западњаци против Православља.Американци сарађују са нацистима пољацима,хрватима,њенцима,енглезима исто тако и са терористима турском,арабијом,катром. Људи који у украјини не воле Русе нису украјинци већ католици пољаци,литванци,хрвати,естонци и исламисти турци и арапи.Али проблем њихов највећи је то што је Русија Православна земља препуна природног богаства и војно веома јака а као таква је и гарант Православља које су турци протјерали из Цариграда и правили џамије тамо где су биле Православне Цркве,руси су већ више пута јавно рекли да ће вратити Цариград на старо мјесто. Срби су били већина у СФРЈ али војно ни приближно јаки као Руси и зато су протјерани из хрватске,словеније,бих,македоније,црне горе,. Руси су јаки и недају се зато су већина а не зато што су протјерали украјинце,јер руси чувају украјину од светског зла број 1,али украјинци то не желе,е сад Руси не желе да продају вјеру и државу као многи други.

Name

АБЦ

21.05.2016 12:41

УХ ПОТРЕСАО САМ СЕ ДА ИМ НЕ УЗМУ ТИТУЛУ БЉА БЉАК

ОДГОВОРИТЕ