Hoće li Ukrajina izgubiti titulu zbog prevare?

Nakon što se Jutjubom proširio video s koncerta ukrajinske pobednice na Evrosongu Džamale na kojem izvodi pobedničku pesmu godinu dana pre takmičenja, oglasilo se i službeno telo Evrosonga.

Zabava 20.05.2016 | 10:18
Hoće li Ukrajina izgubiti titulu zbog prevare?

European Broadcasting Union (EBU) objavilo je svoje viđenje kontroverznog događaja na stranicama Evrosonga koje prenosimo u celosti.

"Pravilo Evrosonga koje glasi da prijavljene pesme ne smeju da budu komercijalno objavljene pre 1. oktobra služi tome da na takmičenju učestvuju nove pesme svake godine i da sve imaju jednake uslove. Svrha tog pravila je da se spreči distribucija kompozicije čime bi dobila nepoštenu prednost pre samog takmičenja.

U prošlosti su neke pesme bile javno dostupne pre tog datuma, ali nisu bile dostupne široj publici pa im je tako i dopušteno učešće na Evrosongu.

Slučaj Džamale i "1944" privukao je pažnju EBU-a zbog snimka nastupa iz 18. maja 2015. Snimak malog koncerta je pregledana samo nekoliko stotina puta do trenutka kad je otkriven pre nekoliko dana.

EBU je zato, vodeći se ranijim iskustvima, odlučio da objavljeni video nije dao Džamali nepoštenu prednost u odnosu na ostale i da je pesma prema pravilima mogla da se takmiči."

Podsetimo, nedavno je otkriven snimak na kom Džamala izvodi pesmu na komemoraciji etničkog čišćenja Tatara mnogo pre nego što je to prema pravilima Evrosonga smela. No, EBU je u njenom slučaju odlučio da fleksibilno tumači pravila tako da od oduzimanja pobede neće biti ništa.

Novosti

foto: you tube

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

o čemu vi

20.05.2016 10:13

U prevodu ona je morala pobjediti i tačka. Isto kao što je kosovo postala država itd. itd. itd.

ODGOVORITE
Name

ABC

20.05.2016 12:55

EVROPA JE KONACNO NACI TVOREVINA.

ODGOVORITE
Name

mrsic

20.05.2016 13:53

A sta su onda oni koji su oteli Krim Ukrajincima?

ODGOVORITE
Name

Re mrsic

20.05.2016 17:11

Slušaj ti, Krim je ruski i tako će ostati.

Name

ABC

20.05.2016 18:09

MRSIC NE MRSIGA NISI U POZICIJI ZA TO.

Name

Petar Pan

23.05.2016 06:54

A šta da radimo sa Tatarima koje su Rusi odveli u Sibir, kad je Krim bio većinski njihov?

Name

milo tilo

20.05.2016 16:56

Pa ko ce da otme Krim Ukraincima kad tamo zive 95 Rusa i bio je Ruski i referendum je bio 95 za Rusiju

ODGOVORITE
Name

mrsic

20.05.2016 18:24

Sa Ukrainom je sklopljen medunarodni sporazum,po kojem je Ukraina predala nuklearno naoruzanje a dobila garantovane granice.Medu zemljama koje su garantovale ukrajinske bila je i Ruska Federacija.Kad protjeras domace stanovnistvo a uselis Ruse jasno je da su Rusi onda u vecini.Sam broj ruskih vojnika je ogroman na Krimu.Rusi postali vecina i u Kalinjingradu(Königsbergu).Ako mislite da je to u redu onda svaka Vam cast.

ODGOVORITE
Name

zeljko Banjaluka

21.05.2016 07:37

Mrsicu da nisi imao rodjaka u onoj Pavelicevoj diviziji sto je na strani Hitlera kompletna izginula na Staljingradu pa ne simpatises Ruse,drazi ti je Berlin i njihova politika,Hruscov je bio Ukrainac i poklonio Ukraini Krim,iato kao nas PRECJEDNIK poklonio sinu 3 miliona i IGOKEU jel to uredu.

Name

Lauš

22.05.2016 09:18

Naš predsednik je poklonio isto tako Brčko,predhodnik graničnu policiju ovi danas kako na nivou bih tako i RS poklanjaju sudove,zemlju,vojsku a pusti igokeu to nije ni slično,nego Rusi su dali preko 100 milijardi dolara pomoći ukrajini,dok zapad jedva da je dao i 10,ovi ukrajinski nacisti u obliku katolika i muslimana koji pomoć dobijaju pre svega od amerike,britanije i turske,kada pogledate koliki procenat muslimana je u tim državama kai ostalim zapadnjacima shvatićete zašto onda zapadnjaci mrze Pravoslavce pre svih Srbe,Ruse i Beloruse,znači Pravoslavni problem broj 1 je islam,zbog toga što oni su bili već protjerivani sa Srpske zemlje,i kada dadate sektaše poput Katra i terorističke države Arabije možda i shvatite zašto su uvjek zapadnjaci protiv Pravoslavlja.Amerikanci sarađuju sa nacistima poljacima,hrvatima,njencima,englezima isto tako i sa teroristima turskom,arabijom,katrom. Ljudi koji u ukrajini ne vole Ruse nisu ukrajinci već katolici poljaci,litvanci,hrvati,estonci i islamisti turci i arapi.Ali problem njihov najveći je to što je Rusija Pravoslavna zemlja prepuna prirodnog bogastva i vojno veoma jaka a kao takva je i garant Pravoslavlja koje su turci protjerali iz Carigrada i pravili džamije tamo gde su bile Pravoslavne Crkve,rusi su već više puta javno rekli da će vratiti Carigrad na staro mjesto. Srbi su bili većina u SFRJ ali vojno ni približno jaki kao Rusi i zato su protjerani iz hrvatske,slovenije,bih,makedonije,crne gore,. Rusi su jaki i nedaju se zato su većina a ne zato što su protjerali ukrajince,jer rusi čuvaju ukrajinu od svetskog zla broj 1,ali ukrajinci to ne žele,e sad Rusi ne žele da prodaju vjeru i državu kao mnogi drugi.

Name

ABC

21.05.2016 12:41

UH POTRESAO SAM SE DA IM NE UZMU TITULU BLJA BLJAK

ODGOVORITE