Очекивани животни вијек у свијету порастао за пет година

Према извештају који је објавила Светска здравствена организација (WХО) очекивани животни век у свету је порастао за око пет година у последњих 15 година.

Здравље 20.05.2016 | 10:15
Очекивани животни вијек у свијету порастао за пет година

То је највећи раст који је забележен још од шездесетих година прошлог века.

Највећи раст животног века се догодио у Африци због побољшања у здравственој заштити деце и бољој доступности лековима, укључујући и оне за маларију и сиду.

Здравствена организација Уједињених нација наводи да је глобално гледајући очекивани животни век за бебе рођене 2015. године, 69 година за мушкарце и 71 за жене. Додајући да жене у Јапану и мушкарци у Швајцарској обично живе најдуже, док Сијера Леоне има најмањи очекивани животни век за оба пола.

У извештају се наводи и да су очигледни пропусти у подацима из појединих земаља и да око половина свих смртних случајева у свету уопште није регистрована.

Б 92

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Милорад

20.05.2016 15:43

Наравно, за све је заслузна Влада Републике Српске са својим реформским мјерама и законима. Не само да су добри за нас, локалне овце, него су јако корисни за цијели свијет. Ако наставе овим темпом људи це постати бесмртни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

грађанин РС

20.05.2016 20:45

Ре Милораде:За дуг живот што мање јела и пића. Више зелени /траве мислим/. Јести шипурак цео, све што има по шуми, што би се рекло као животиње пасти. Е то је за дуг живот, можда се и наша влада руководи стим. Строги пост, по могућности и кад нису пости. То се зове еликсир младости........

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦАИРЕ

21.05.2016 13:30

За све је заслузна Зељка,с тога њојзи хвала.

ОДГОВОРИТЕ