Вучић: Рушење у Савамали незаконито

Александар Вучић је изјавио да га у случају рушења објеката у Савамали у Београду брине то што је неко решио да узме правду у своје руке.

Србија 19.05.2016 | 19:00
Вучић: Рушење у Савамали незаконито

"Брине ме то што је неко помислио да може да узме правду у своје руке. Нису направили папир и дошли у по бела дана да то сруше, ово је противзаконито и зато ћемо то да решимо", рекао је Вучић новинарима испред Председништва, након консултација о додели мандата за формирање Владе Србије.

Вучић је додао да је све што је у Херцеговачкој улици срушено стечено криминалом и корупцијом и да је требало да буде срушено, али не ноћу.

Он је рекао и да је случај рушења Савамале "показатељ колико је Србија напредовала и да није довољно напредовала", али је поновио да не може да каже да је то највећи проблем у Србији.

Вучић се осврнуо и на реаговање опозиције на рушење у Савамали и казао да му је чудно да "оне којима нису сметали људи са фантомкама су пуцали у људе на степеништу Меркатора... брине ко је срушио нелегалне објекте".

У ноћи 24. на 25. април људи с фантомкама на главама и багерима порушили су објекте у Херцеговачкој улици у Савамали.

Иако су грађани позивали полицију и тврдили да их људи с маскама на главама малтретирају, полиција није реаговала и упућивала их је на комуналну полицију, која такође није изашла на терен.

Заштитник грађана Саша Јанковић објавио је 9. маја извештај о раду полиције те ноћи у коме се наводи да је полицијским службеницима из врха службе наређено да грађане који су пријавили шта се догађа упућују на комуналну полицију.

Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

фико

19.05.2016 18:52

Засто полиција није реаговала по пријави па није то салас неки да се нецују радне масине ипак је то насељено мјесто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

19.05.2016 20:22

Наоружана група људи је неколико сати држала дио Београда под окупацијом!Избацивали људе из кућа,одузимали им телефоне,везали их,рушили куће, а милиција није смјела да реагује.Премијер који обично све зна овај пут не смије да писне.То је гарант била Алкаида,она долази у пакету са Саудијским инвеститорима.

ОДГОВОРИТЕ