Да ли је на помолу велики Ф1 трансфер: Розберг у Ферарију?!

Маурицио Аривабене одмахује главом, смешка се, али тврди да промене у првој постави коњице из Маранела нису најбитније у овом тренутку.

Остали спортови 04.06.2016 | 14:20
Да ли је на помолу велики Ф1 трансфер: Розберг у Ферарију?!

Познати италијански часопис Коријере дела сера, под ознаком „хитно“, објавио је сензационалну вест у којој се тврди да постоји могућност да се Нико Розберг следеће сезоне нађе у тиму из Маранела. Маурицио Аривабене, ни сам није сигуран у свој статус директора Ферарија, али ипак наставља да води кадровску политику, и тврди како ће се екипа фокусирати на Кимија Рајконена! Шта ће бити са Фетелом и хоће ли га, како бруји италијанска штампа, заменити све до судара са Луисом Хамилтоном у такмичарском, односно бодовном смислу беспрекорни Розберг?

„Формула 1 има много добрих возача као што су Ботас, Рикардо и Хулкенберг. Сада је мало незгодан тренутак да причамо Розбергу, или о тако великим именима. Могу вам рећи да пун фокус имамо на Кимија, он је наша прва опција и надамо се да ће са њим ићи све како треба“, дипломатски се извлачи из новинарске клопке Аривабене, који се судећи по уздржаности вероватно нада великом трансферу.

Италијански Коријере дела сера наводи како је извесно да су први контакти и разговори између Розберга и Ферарија почели. Са друге стране они се у свом тексту чврсто држе хипотезе да Мерцедес неће 2017. лако препустити Розберга, али и да Ферари има јаку жељу да га доведе. По њима велики проблем за Мерцедес би био одлазак Ника Розберга, због „недоступности“ шампионски искусних возача. Пример је останак Фернанда Аланоса у Мекларену, који ће сасвим сигурно од британске екипе добити доста добрих разлога да остане будући да у екипу стиже јак белгијски спонзор.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар