Da li je na pomolu veliki F1 transfer: Rozberg u Ferariju?!

Mauricio Arivabene odmahuje glavom, smeška se, ali tvrdi da promene u prvoj postavi konjice iz Maranela nisu najbitnije u ovom trenutku.

Ostali sportovi 04.06.2016 | 14:20
Da li je na pomolu veliki F1 transfer: Rozberg u Ferariju?!

Poznati italijanski časopis Korijere dela sera, pod oznakom „hitno“, objavio je senzacionalnu vest u kojoj se tvrdi da postoji mogućnost da se Niko Rozberg sledeće sezone nađe u timu iz Maranela. Mauricio Arivabene, ni sam nije siguran u svoj status direktora Ferarija, ali ipak nastavlja da vodi kadrovsku politiku, i tvrdi kako će se ekipa fokusirati na Kimija Rajkonena! Šta će biti sa Fetelom i hoće li ga, kako bruji italijanska štampa, zameniti sve do sudara sa Luisom Hamiltonom u takmičarskom, odnosno bodovnom smislu besprekorni Rozberg?

„Formula 1 ima mnogo dobrih vozača kao što su Botas, Rikardo i Hulkenberg. Sada je malo nezgodan trenutak da pričamo Rozbergu, ili o tako velikim imenima. Mogu vam reći da pun fokus imamo na Kimija, on je naša prva opcija i nadamo se da će sa njim ići sve kako treba“, diplomatski se izvlači iz novinarske klopke Arivabene, koji se sudeći po uzdržanosti verovatno nada velikom transferu.

Italijanski Korijere dela sera navodi kako je izvesno da su prvi kontakti i razgovori između Rozberga i Ferarija počeli. Sa druge strane oni se u svom tekstu čvrsto drže hipoteze da Mercedes neće 2017. lako prepustiti Rozberga, ali i da Ferari ima jaku želju da ga dovede. Po njima veliki problem za Mercedes bi bio odlazak Nika Rozberga, zbog „nedostupnosti“ šampionski iskusnih vozača. Primer je ostanak Fernanda Alanosa u Meklarenu, koji će sasvim sigurno od britanske ekipe dobiti dosta dobrih razloga da ostane budući da u ekipu stiže jak belgijski sponzor.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar