Ненад Зимоњић: Хоћу још један Дејвис куп и медаљу у Рију!

“Уколико победимо Британце на Ташу, ништа није немогуће. Са Јеленом на Олимпијским играма јурим победничко постоље” - рекао је Зимоњић за “Блиц”.

Тенис 23.05.2016 | 09:40
Ненад Зимоњић: Хоћу још један Дејвис куп и медаљу у Рију!

Ненад Зимоњић је најстарији члан нашег Дејвис куп тима. Са њим у саставу репрезентација добија на сигурности, а млађи играчи на смирености. Један је од омиљених у тиму. Када разговарате са њим, озбиљност је увек висока, јер је сваки Зимоњићев одговор пун података, али на почетку разговора смо се мало нашалили.

Виктор Троицки нам је једном испричао да умете да намиришете титулу у Дејвис купу. Како вам се чини ова 2016. по том питању?

- (Смех) Ау, па не личи на победничку. Али... Ако успемо да прођемо Британце, онда би нам у септембру сигурно било лакше и онда имамо велику шансу. Тада би прошле Олимпијске игре, били бисмо сви на окупу - каже Зимоњић за “Блиц”.

Наш дубл мајстор је анализирао меч против Британаца на Ташмајдану у јулу.

- Изабрали смо шљаку јер је то најбоља подлога против њих. Видећемо ко ће у каквој форми доћи. Лепо је што играмо код куће, надам се да ће Ташмајдан бити пун. Свиђа ми се што ћемо играти на Ташу, то је сасвим ново искуство и за мене, јер после толико година играња у тиму имам прилику да играм на неком новом месту.

Генералну пробу за уигравање двоје искусних српских асова имаће на Ролан Гаросу.

- Морамо да искористимо тај период за уигравање. Требало је у Аустралији да играмо заједно, али ја нисам путовао због повреде. Ролан Гарос нам је генерална проба, јер на Вимблдону није толико реално да се уигравамо, а и у Лондону играмо на три добијена сета, а на другим турнирима два сета плус супер-тајбрејк.

Зимоњић је пропустио такмичења у Дохи и Аустралији због повреде руке, а онда се на вратио у пару са Французом Вазланом, са којим је остварио најбољи резултат у сезони када је стигао до полуфинала Индијан Велса. Потом је уследио раскид сарадње, а Ненад је турнире на шљаци играо са Аустријанцем Пејом. Ипак, Ролан Гарос, Квинс и Вимблдон ће играти са Радеком Штепанеком.

- Нисам незадовољан игром, али сам незадовољан резултатима. И мечеве које сам губио, били су тесни. Мала је била разлика, могли смо можда и да победимо у неким случајевима. Али надам се да ће од Ролан Гароса све да крене набоље - закључио је Зимоњић.

Јелена и ја имамо искуства

Ово лето ће за наше тенисере бити паклено. После четвртфинала Дејвис купа, чекају их обавезе на Олимпијским играма. Зимоњић ће у миксу играти са Јеленом Јанковић.

- Морамо да будемо добро рангирани, да остваримо добар пласман како бисмо могли да уђемо у главни жреб. Чека нас јака конкуренција, а битно је само да будемо здрави обоје. Искуства имамо, играчки се допуњујемо, само да обоје будемо здрави.

Са Штепанеком на Ролан Гаросу

Нови партнер Зимоњића биће Радек Штепанек.

- У последњем тренутку Вазлан је отказао и како сам имао само неколико дана да се снађем, а сви остали су били заузети, договорио сам се са Радеком Штепанеком. Бићу искрен, немам неких великих очекивања јер не знам колико ћемо времена имати да се уиграмо, он у Паризу игра квалификације у синглу. Ипак, играчки ми се чини да одговарамо један другоме. Он је освајао Дејвис куп, стизао до финала највећих такмичења.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар