Nenad Zimonjić: Hoću još jedan Dejvis kup i medalju u Riju!

“Ukoliko pobedimo Britance na Tašu, ništa nije nemoguće. Sa Jelenom na Olimpijskim igrama jurim pobedničko postolje” - rekao je Zimonjić za “Blic”.

Tenis 23.05.2016 | 09:40
Nenad Zimonjić: Hoću još jedan Dejvis kup i medalju u Riju!

Nenad Zimonjić je najstariji član našeg Dejvis kup tima. Sa njim u sastavu reprezentacija dobija na sigurnosti, a mlađi igrači na smirenosti. Jedan je od omiljenih u timu. Kada razgovarate sa njim, ozbiljnost je uvek visoka, jer je svaki Zimonjićev odgovor pun podataka, ali na početku razgovora smo se malo našalili.

Viktor Troicki nam je jednom ispričao da umete da namirišete titulu u Dejvis kupu. Kako vam se čini ova 2016. po tom pitanju?

- (Smeh) Au, pa ne liči na pobedničku. Ali... Ako uspemo da prođemo Britance, onda bi nam u septembru sigurno bilo lakše i onda imamo veliku šansu. Tada bi prošle Olimpijske igre, bili bismo svi na okupu - kaže Zimonjić za “Blic”.

Naš dubl majstor je analizirao meč protiv Britanaca na Tašmajdanu u julu.

- Izabrali smo šljaku jer je to najbolja podloga protiv njih. Videćemo ko će u kakvoj formi doći. Lepo je što igramo kod kuće, nadam se da će Tašmajdan biti pun. Sviđa mi se što ćemo igrati na Tašu, to je sasvim novo iskustvo i za mene, jer posle toliko godina igranja u timu imam priliku da igram na nekom novom mestu.

Generalnu probu za uigravanje dvoje iskusnih srpskih asova imaće na Rolan Garosu.

- Moramo da iskoristimo taj period za uigravanje. Trebalo je u Australiji da igramo zajedno, ali ja nisam putovao zbog povrede. Rolan Garos nam je generalna proba, jer na Vimbldonu nije toliko realno da se uigravamo, a i u Londonu igramo na tri dobijena seta, a na drugim turnirima dva seta plus super-tajbrejk.

Zimonjić je propustio takmičenja u Dohi i Australiji zbog povrede ruke, a onda se na vratio u paru sa Francuzom Vazlanom, sa kojim je ostvario najbolji rezultat u sezoni kada je stigao do polufinala Indijan Velsa. Potom je usledio raskid saradnje, a Nenad je turnire na šljaci igrao sa Austrijancem Pejom. Ipak, Rolan Garos, Kvins i Vimbldon će igrati sa Radekom Štepanekom.

- Nisam nezadovoljan igrom, ali sam nezadovoljan rezultatima. I mečeve koje sam gubio, bili su tesni. Mala je bila razlika, mogli smo možda i da pobedimo u nekim slučajevima. Ali nadam se da će od Rolan Garosa sve da krene nabolje - zaključio je Zimonjić.

Jelena i ja imamo iskustva

Ovo leto će za naše tenisere biti pakleno. Posle četvrtfinala Dejvis kupa, čekaju ih obaveze na Olimpijskim igrama. Zimonjić će u miksu igrati sa Jelenom Janković.

- Moramo da budemo dobro rangirani, da ostvarimo dobar plasman kako bismo mogli da uđemo u glavni žreb. Čeka nas jaka konkurencija, a bitno je samo da budemo zdravi oboje. Iskustva imamo, igrački se dopunjujemo, samo da oboje budemo zdravi.

Sa Štepanekom na Rolan Garosu

Novi partner Zimonjića biće Radek Štepanek.

- U poslednjem trenutku Vazlan je otkazao i kako sam imao samo nekoliko dana da se snađem, a svi ostali su bili zauzeti, dogovorio sam se sa Radekom Štepanekom. Biću iskren, nemam nekih velikih očekivanja jer ne znam koliko ćemo vremena imati da se uigramo, on u Parizu igra kvalifikacije u singlu. Ipak, igrački mi se čini da odgovaramo jedan drugome. On je osvajao Dejvis kup, stizao do finala najvećih takmičenja.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar